KEVYT & TERVEELLINEN JUUSTOKAKKU

Morjensta lauantaihin toverit! Pitkästä aikaa reseptihommia bloginkin puolella. Mulla on ollut tapana julkaista kerran viikossa #ainonviikonloppuresepti IG:ssä, sillä siellä teidän on helppo tallentaa julkaisut omaan luuriin talteen. Julkaisin itseasiassa mangojuustokakun reseptin viikko taaksepäin ja siitä inspiroituneena päätin tehdä uuden kakun ja sekoitella hieman erilaisia makuja yhteen.

Lopputuloksena Lakritsi-valkosuklaa-päärynäjuustokakku (nimihirviö :D), jossa yhdistyy siis lakritsin, valkosuklaan ja päärynän maut! Diggasin itse ihan tosi paljon tästä yhdistelmästä ja kaiken lisäksi kakku on kasattu terveellisistä ainesosista, eikä sisällä lisättyä sokeria. Sen sijaan kakussa on runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja ja hiilareita tukemaan aktiivisen tyypin makuhermoja sekä palautumista. 😉

Pohja:

100 g pähkinöitä 

80 g kaurahiutaleita

4 tuoretta taatelia (kivet pois)

1 rkl raakalakritsijauhetta

1-2 rkl kookosöljyä

Ripaus suolaa

(pieni loraus vettä tarvittaessa)

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta massaksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle  niin että se tulee pohjan ja reunojen välistä ulos ja painele pohja vuokaan, laita jääkaappiin. 

Täyte:

1 prk ~ 200g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt jos haluaa vähentää rasvan määrää)

1 prk ~200 g valkosuklaavanukasta / lakritsivanukasta (proteiinipitoinen, sokeriton esim. ehrman tms. olisin käyttänyt lakua, mutta en löytänyt kaupasta, joten käytin valkosuklaan makuista)

1 rkl raakalakritsijauhetta (jos käytät lakuvanukasta, vähennä määrää puolella)

30 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia (myös muut vaniljaiset maut toimivat)

4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi, niin että ne eivät mene yhteen klimppiin. Sekoita tuorejuusto, vanukas, heraproteiini sekä lakujauhe tehosekoittimessa. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta steviasokerin avulla. 

Ravistele liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne 1/2 dl kuumaa vettä. Kaada liivateliemi täytteen sekaan ja surauta blenderillä tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

4 dl päärynäsosetta (esim. Bonne, piltti)

1/2 dl sokeritonta päärynämehua

2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi, niin että ne eivät mene yhteen klimppiin. Kuumenna mehu kuumaksi mikrossa ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana päärynäsoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi. 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi