VATSAN TOIMINTAA EDISTÄVÄ ASIA, JOTA ET EHKÄ TIENNYT!

Vatsan toiminta ja toimimattomuus on sellainen asia, joka vaikuttaa paljon siihen millainen fiilis on. Kukaan tuskin tykkää olosta, jossa pötsiä turvottaa tai kivistää. Ummetus ja hidas vatsan toiminta on nykyään aika yleistä ja ajattelin kertoa helposta keinosta, joka pitää hommat käynnissä! Kaikki tietävät jo, että riittävä kuidun saanti, riittävä nesteen juonti ja liikunta tekevät hyvää vatsalle, mutta on olemassa myös yksi mineraali, joka pitää vatsan toiminnan säännöllisenä.

Kyseessä on tietysti mineraalien kuningas eli magnesium. Magnesium oksidia voi käyttää kertaluontoisesti ihan ummetuksen hoitoon, mutta hyvä laatuisen magnesiumin säännöllinen (ja riittävä) käyttö pitää pötsin toiminnassa aina ja silloin kannattaa suosia muita laatuja kuin oksidia. Uskon, että yleinen ”virhe” miksi magnesiumista ei saa sen hyötyjä irti on joko väärä laatu tai liian pieni määrä omiin tarpeisiin nähden. Jos magnesiumin vaje on suuri, ei vaje täyty minimi annoksella, eikä näin ollen oireet helpota tai hyödyt tule esiin.

Raudanpuute on noussut aika yleiseksi ongelmaksi viime aikoina ja moni rautavalmistetta käyttävä joutuu kärsimään vatsan ongelmista. Kerroin jo aiemmin, että itselläni ei ole ongelmia ollut ja uskon myös tällä magnesiumin käytöllä olevan myönteisiä vaikutuksia siihen että hommat pelittää kuten kuuluu.

Magnesium oksidi ei siis ole hyvä nostamaan magnesiumin vajetta ja useilla henkilöillä magnesium sitraatti (yleisin valmisteissa oleva muoto) voi sekoittaa vatsaa jo pienellä annoksella. Herkkävatsaisille suosittelen magnesiumtauraattia, sillä se on hyvin hellä vatsalle! Jos haluaa pitää huolen, että vatsa toimii aamulla hyvin ja säännöllisesti, suosittelen esimerkiksi Greath Earth – merkin super magnesiumia, josta itsellä ja monella muulla on hyviä kokemuksia! 🙂 Näinkin helpolla keinolla voi siis välttää ummetuksen ja tukkoisen fiiliksen vatsassa. Kannattaa testata, jos kyseinen lisäravinne ei ole jo käytössä.

Jos haluat testata kotioloissa mikä magnesium annos sopii sinulle, käy lukemassa ohjeet Kaisa Jaakkolan tekstistä täältä. Ohjeet ovat ihan tekstin loppuosassa. Olen itse tehnyt kyseisen testin ja oma tarpeeni oli aika moninkertainen suosituksiin nähden. Moni asia myös parani ja muuttui kun aloin kolme vuotta sitten käyttämään riittävästi magnesiumia! 🙂

Ihanaa viikonloppua kaverit!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi