VAIHDA AINAKIN NÄMÄ LUONNONMUKAISEEN

Luonnonmukainen kosmetiikka on noussut viime vuosien aikana jatkuvasti suurempaan suosioon ja hyvä niin. Ihan vain jo terveyden kannalta ajateltuna on järkevämpää suosia luonnonkosmetiikkaa, sillä yksi hormonitasapainoa häiritsevä asia on xenoestrgogeenit, eli niin sanotut hormonihäiritsijät. Ne ovat ympäristössämme esiintyviä kemikaaleja, jotka toimivat elimistössämme estrogeenin (naishormonin) lailla. Kun xenoestrogeeniä tulee elimistöömme, keho luulee sitä naishormoniksi, jolloin tasapaino horjuu ja erilaisia ongelmia syntyy. Luin tässä taannoin eräästä tutkimuksesta, jossa todettiin tyttöjen murrosiän aikaistuneen juuri tästä syystä, sillä kemikaaleja käytetään nykyään suurissa määrin.

Tutkimuksessa tällaisia mahdollisesti murrosikään vaikuttavia kemikaaleja olivat ftalaatit, parabeenit ja antibakteerinen triklosaani. Parabeenit saattavat kuulostavaa tutulta, niitä lisätään usein juuri kosmetiikkaan, eli shampoisiin, voiteisiin, meikkeihin, suihkugeeleihin, hammastahnaan jne. 

Kaiken kerralla vaihtaminen saattaa tuntua työläältä, joten tässä ajatus josta lähteä liikkeelle. Koen ainakin itse, että tärkeintä olisi vaihtaa ne aineet ja tuotteet jotka jäävät iholle ja näin ollen imeytyvät kehoon. Jos pitäisi siis valita vaikka suihkugeelin ja ihovoiteen välillä, valitsisin ehdottomasti luonnonmukaisen voiteen.

Se, mistä itse lähtisin liikkeelle, olisi juuri kasvovoiteen (ja vartalovoiteen jos käyttää paljon) vaihto luonnonmukaiseen. Me naiset (ja miksei miehetkin) kuitenkin voitelemme kasvojamme päivittäin ja vielä useaan otteeseen. Toinen mielestäni tärkeä vaihtoon laitettava tuote on deodorantti! Kainaloiden iho on ohutta ja herkkää ja jotkut dödöt ovat todella vahvoja sisältäen mm. alumiinia sekä parabeenejä. Itse olen sitä mieltä, että deodorantin käytön voi verrastaa huulirasvan käyttöön, eli kun käytät, joudut käyttää jatkuvasti, sillä hien haju pahenee runsaasta dödön käytöstä. Jos kuitenkin haluaa käyttää jotain, kannattaa suosia luonnonmukaisia vaihtoehtoja!

Olen käyttänyt tänä vuonna Dr. Hauschkan erilaisia voiteita ja niistä suosikiksi on noussut pumppupullossa oleva kosteuttava kasvovoide, joka on sopivan kevyt sekä hyvin imeytyvä.

Deodorantin vaihdoin Life Body & Soul – sarjan sitruksen tuoksuiseen ”keep rolling” – dödöön.

Kuvissa näkyvät tuotteet saatu yhteistyössä Lifen kanssa.

Onko teillä vinkata jotain kokeilunarvoisia tuotteita luonnonkosmetiikkaan liittyen?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


2 Responses to “VAIHDA AINAKIN NÄMÄ LUONNONMUKAISEEN”

  1. Jenni sanoo:

    Mä oon tykännyt paljon Mádaran tuotteista – tällä hetkellä käytössä yrttidödö ja pihlajanmarjaa sisältävä kasvovoide. Shampoona ja hoitoaineena toimii A&M:n (I am Eco Cosmetics) hamppua ja turvetta sisältävät tuotteet. Kun hiukset tottuu niihin, niin tehon huomaa – on ihanaa laittaa myös hiuksiin ravitsevia ja luonnollisia juttuja, eikä niitä tarvii pestä niin usein. 🙂

    Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Mun löytyy täältä: jalotaito.blogspot.com.

Kommentoi