ÄLYTTÖMÄN IHANA PUNAJUURIPESTO

Ootko maistanut punajuuripestoa? Jos et niin nyt on jo aika! Mulla on ollut tapana tehdä tätä herkkua juuri joulun tienoilla, sillä punajuuri sopii loistavasti joulusafkojen kaveriksi. Ja jos jouluruuat on tältä erää syöty, sopii tämä pesto myös pastan kaveriksi. Etenkin kikhernepasta toimii peston kanssa, sillä siitä saa hieman enemmän proteiinia kuin tavallisesta pastasta! Tämä pesto käy siis hyvin myös vegaanisiin päiviin ja on herkullisuuden lisäksi erittäin ravitsevaa! Punajuuret ovat jo itsessään kunnon super-ruokaa ja siihen kun iskee muita hyviä ainesosia, on lopputuloksena terveellinen kokonaisuus.

Punajuuripesto:

6-8 keskikokoista punajuurta
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
4 kynttä valkosipulia
n. 30 kpl vihreitä kivettömiä luomuoliiveja
n. 1 dl oluthiivahiutaleita 

Kuori punajuuret, ja kuutioi ne pieniksi paloiksi ja keitä kattilassa kunnes palaset ovat pehmeitä. Valuta punajuurien vesi pois ja lisää muut peston ainekset kattilaan. Surauta tasaiseksi tahnaksi, ja tarkista maku – tarvittaessa lisää hieman oliiveja. Tahnan voi valmistaa myös tehosekoittimessa. Itse lisäsin vielä hieman suolaa!

Kaikki jotka ovat olleet tekemisissä punajuurien kanssa saattavat yhtyä siihen, että niiden kuoriminen ja leikkaaminen on sekä työlästä, että sotkuista puuhaa. Sen vuoksi päästin itseni tänään helpommalla ja ostin valmiiksi kuorittuja ja esikeitettyjä luomulaatuisia punajuuria. Näiden avulla pesto valmistuikin ihan minuuteissa, sillä heitin vain ainesosat blenderiin ja surautin valmiiksi! Myös ravintohiivahiutaleita löytyi ihan tuosta meidän lähikaupasta. :) Jos jääkaapista löytyy sitruunaa, sopii puristettu sitruunan mehu hyvin peston sekaan!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi