5 X ÄLÄ VÄLTÄ JOULUÄHKYÄ

Nyt ne ovat taas täällä! Kaikki artikkelit, postaukset ja neuvot kuinka välttää jouluähky. Aihe on mielestäni äärimmäisen typerä, hieman sama kuin neuvoisi kuinka välttää juhannuskrapula. No hemmetti vie, älä juo alkoholia, mutta jos juot niin valmistaudu potemaan myös seuraukset.

Tämä jouluähky on aiheena ajankohtainen ja mediaseksikäs, joten ei ihme että joka tuutista tulee tipsiä ja vinkki vitosta kuinka olla syömättä liikaa. Mielestäni sanonta: ”Ei ole väliä mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä, vaan sillä mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä.” kiteyttää hyvin kaiken. Jos multa nimittäin kysytään, niin jouluun kuuluu hyvin voimakkaasti ruoka ja nauttiminen. Itselle nuo ovat tärkeämpiä kuin vaikka lahjat. Hyvä ruoka on nautinto ja elämässä pitää todellakin olla nautintoja. Joskus se nautinto on järkyttävän kova treeni, joskus hyvä elokuvaelämys ja joskus ihana, herkullinen ruoka.

Miksi siis ei kannata nipotella jouluna(kaan) vaan nauttia tästä lyhyestä ajasta täysin ̶r̶i̶n̶n̶o̶i̶n̶ pötsein:

Jouluruokia syödään vain kerran vuodessa, muutamien päivien ajan. Miksi siis säästelemään syömingeissä? Jos syö nyt kunnolla, eipä jää kaivelemaan muistiin, kuinka jäi se ja sekin herkku maistamatta. Jos tekee mieli, anna mennä!

Parin päivän runsaampi syöminen täyttää energiavarastot ja esimerkiksi lihaksien glykogeenivarastot, jolloin lihakset pääsevät palautumaan paremmin. Kun maltat vielä levätä muutaman päivän joululeffojen parissa sohvalla loikoillen, niin voin kertoa, että kun palaat treenien pariin niin hitto vie, kyllä lähtee! 

Säännöistä ja kielloista irrottautuminen tekee mielelle erittäin hyvää! Kun vapauttaa itsensä kaikista kielloista ja säännöistä ja vaihtaa sen ajatukseen, että voi oikeasti syödä mitä tahtoo ja niin paljon kun tahtoo, stressi laukeaa, kortisolitasot tippuu ja voi olla että kroppa jopa päästää irti ylimääräisistä pöhötyksistä ja alkaa toimia tehokkaammin. Yleensä tällainen tilanne aiheuttaa myös sen, että ruuan tarve ja mättääminen vähenee automaattisesti ihan itsestään ja huomaamatta.

Moni liikunnallinen tyyppi elää usein kuitenkin hieman liian niukoilla safkoilla, joten muutamien päivien runsaampi energiansaanti tekee ainoastaan hyvää. Tämä johtaa usein myös siihen, että sinne sänkyyn simahtaa saman tien kun sinne kellahtaa ja myös unen laatu on syvempää. (ellei ähky aiheuta hengitysvaikeuksia, heh heh :D) 

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä ehkä tärkein! Mitä sitten jos joskus (uskon että sun tapauksessa todella harvoin) vetää vähän överiksi? Uskon, että liiallinen sapuskoista stressaaminen on paljon suurempi paha kuin se, että yhtenä, kahtena tai kolmena päivänä napa venyy ja paukkuu hetkellisesti! Rennomman vaiheen jälkeen ne rutiinit maistuu taas ja on kiva palata normaaliin arkeen kiinni!

Ihanaa joulunodotusta ystävät hyvät! <3

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook

 


8 Responses to “5 X ÄLÄ VÄLTÄ JOULUÄHKYÄ”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Just näin! :D Ihanaa Joulua!

 2. Avatar Rose sanoo:

  Tämä teki just niin hyvää tähän kohtaan! :D Kiitos tästä ja rentouttavaa joulua! :)

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Juuri näin! Ärsyttää lähinnä kaikki vinkit tähän aikaan ”vältä ähky” ”terveellisemmät versiot” ”treenaa läpi joulun” ”ei joulukiloja”… Jokainen viettäköön joulun tavallaan ja itse ainakin aion nauttia sata lasissa tästä ihanasta perhejuhlasta yltäkylläisesti ja onnellisesti!
  Ihanaa joulua Aino ♥

  http://hanna-maaret-personal-training.webnode.fi/blogi

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep ja jep! En ymmärä miksi tämäkin harvinainen aika pitäisi vetää samalla meiningillä kuin kaikkina muina päivinä vuodessa. Kuten sanoit, jokainen tehköön sellaisia asioita joista itselle tulee hyvä olo! Ihanaa joulua myös sinne :)

 4. Avatar Jenka sanoo:

  Ihana postaus!! Se on just näin. Ihmisten pitäis höllätä kaikista velvotteista ja ruokavalioista ees kerran vuodessa, jouluna😍

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Olen kuule aivan samaa mieltä sun kanssa. <3 Mukavaa joulun odotusta ja herkullisia hetkiä :D

 5. Avatar Aida sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta.

Kommentoi