TÄSMÄASEET STRESSIÄ VASTAAN

Tämä aika vuodesta tulisi olla rauhoittumisen aikaa, mutta heitänpä villin veikkauksen ettei asia ole ihan näin. Stressiä pukkaa tosin muulloinkin kuin ainoastaan jouluna, joten ajattelin pohtia tänään, miten tätä vastaan voisi taistella. Stressi ei ole aina ja ainoastaan paha asia, sillä hetkellinen stressireaktio antaa voimaa, sillä sen ansiosta syke kiihtyy, verenpaine nousee, verensokeri nousee, ruoansulatus pysähtyy, sukuhormonien tuotanto lakkaa ja hetkellisesti rasvaa puretaan energiaksi.

Valitettavasti stressi ei enää ole vain hetkellinen reaktio, vaan siitä on tullut monille jopa vuosia kestävä ongelma, jolloin korkea kortisoli pitää yllä korkeaa verensokeria. Verensokerin noustessa myös insuliinin eritys kasvaa. Näiden kaikkien summana, ongelmaksi muodostuu kuitenkin insuliiniresistenssi, jota stressi ja pitkään koholla olevan insuliini aiheuttavat. Lyhyesti sanottuna insuliiniresistenssi on tila, joka mm. lihottaa ja heikentää elämänlaatua. 

Stressi on myös siitä viheliäinen ongelma, että siitä stressaaminen vain pahentaa tilaa entisestään. Nykyään stressataan myös stressaamista ja sen aiheuttamia ongelmia. Suoritetaan ”hyvinvointia” paremman olon toiveessa. Joskus ne jotka elävät kaikkein  ”parhaiten” voivatkin kaikkein huonoiten.

Vaikka kuinka puhun hyvien elämäntapojen puolesta, niin joskus meille hyvin terveystietoisille se suklaalevy on parempi vaihtoehto kuin salaattilautanen. Silloin tällöin irtiotto ja bileilta ystävien kanssa rentouttaa paremmin kuin kymmenen tunnin yöunet. Jos kaikesta kieltäytyy aina vain terveellisyyden ja hyvinvoinnin vuoksi, ei sekään ole kovin terveellistä, ainakaan jos toimii vastoin omia haluja.

Elämäntapojen lisäksi hormonien tasapaino voi pyrkiä tasapainottamaan myös erilaisten luontaistuotteiden avulla. Tiedätte, että olen innokas kokeilemaan kaikenlaista ja jos löydä tuotteen josta koen saavani hyötyä, vielä parempi!

Sain testiin hyvin mielenkiintoisen tuotteen, joka lupaa paljon. Kyseessä on Harmonia KSM66®, joka harmonisoi kehon toimintoja tasapainottamalla hormonitoimintaa.  Koko tuotteen taustalla on ashwagandha (rohtokoiso) joka on tunnettu stressiä lievittävänä adaptogeeninä. Harmonia sisältää laadukasta ashwagandaa, joka vaikuttaa näin kortisolin käyttäytymiseen ja…

 • edistää stressinsietokykyä
 • auttaa ylläpitämään fyysistä ja henkistä suorituskykyä
 • edistää emotionaalista tasapainoa
 • tukee nukahtamista
 • edistää rentoutumista
 • tukee palautumista ja jaksamista sekä seksuaalienergiaa
 • tukee lihasmassan kasvua

( Tuotteella on 18 kliinistä, kaksoissokkoutettua, placebokontrolloitua, riippumattomissa tiedelehdissä julkaistua tutkimusta.
Valmisteella on myös pitkä lista EFSAn eli Euroopan Elintarviketurvallisuusviraston sallimia terveysväittämiä liittyen mm. stressinsietoon sekä henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen.)

Mulla on ollut tämä käytössä nyt reilun viikon ja nyt viimeiset yöt ovat tuntuneet laadukkaammilta ja oon nukkunut superhyvin. Kuulemma 2-4 viikon sisällä tulisi huomata selkeimmän eron.

Toinen luontaistuote, joka mulla on ollut jo pitkään käytössä on Antistress-valmiste joka sisältää L-teaniinia. L-teaniini on taas GABA:n esiaste, joka taas vaikuttaa rentoutumiseen ja syvään uneen. Käytän Antistressiä vain ajanjaksoina kun on todella hektistä ja mun on vaikea rauhoittua iltaisin esimerkiksi monen tunnin treenisetin jälkeen. L-teaniinista löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa internetin ihmeellisestä maailmasta. Siitä voi saada apua niin jännitykseen kuin ahdistukseenkin.

Muita omia täsmäaseita stressiä vastaan on:

Rauhalliset kävelylenkit metsässä – Nykyään myös erilaiset tutkimukset todistavat, että metsä on mahtava stressilääke, siellä oleskelu laskee sydämen sykettä ja vähentää lihasjännitystä. Rauhallinen ympäristö saa myös olon rauhoittumaan ja ulkoilun jälkeen ajatus kulkee jälleen. Jos metsää ei ole lähettyvillä, ihan vaan ulkoilu on ilmainen ja mahtava tapa rauhoittaa oloa.

Päiväunet – Monesti olen tätä hehkuttanut, mutta päiväunet piikkimatolla ovat mun henkireikä väsyneenä ja kiireessä. Raivaan kalenteriin 20 minuuttia aikaa, jolloin laita luurin lentokonetilaan ja makaan matolla ilman kiirettä. Nukahdan lähestulkoon aina näissä sessioissa ja unien jälkeen pääsee taas jatkamaan päivää puhtaalta pöydältä!

Postauksessa esitellyt luontaistuotteet saatu yhteistyönä Lifestä.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook

 


3 Responses to “TÄSMÄASEET STRESSIÄ VASTAAN”

 1. Annie sanoo:

  Stressi on kyllä ainakin itsellei todella ajakohtainen aihe. Yleensä olen esimerkiksi noin kerran vuodessa kunnon flunssassa, mutta nykyään mulla on 1-2 viikon välein päivästä kolmeen päivään kestäviä ”flunssia”, ja jatkuvia ylikunnon oireita (?) kuten unettomuutta, voimattomuutta, syke ei tunnu nousevan jne, vaikka kuinka oon koittanut keskittyä lähinnä sellaiseen kroppaa ja mieltä vetreyttävään kevyeen liikuntaan enkä hampaat irvessä suorittamiseen. Mulla stressi ja kiire johtuvat huimasta tahdista jolla yritän suoriutua opinnoista sekä opintoihin liittyvistä raha-asioista. Kun opiskelun johdosta joudun nököttämään koneella pitkiä päiviä, niin olo tuntuu entistä kurjemmalta kun ei tuosta sairastelusta ja voimattomuudesta johtuen kykene aina edes kevyisiin kävelylenkkeihin…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Onpa ikävä tilanne tuo jatkuva sairastelu.. Ootko käynyt lääkärissä asian tiimoilta? Jos kyseessä on ihan ylirasitus, silloin voisi olla hyvä saada neuvot ihan ammattilaiselta. Toivottavasti saat nyt jouluna aikaa lepäillä ilman velvollisuuksia. <3 Voimia! :)

 2. Malpero sanoo:

  Moi! Löysin tän ksm66 tuotteen vasta ja n.viikon vasta syönyt. Mielenkiinnosta kyselen kun postauksestasi on jo aikaa. Oletko huomannut olossasi eroa?
  Itse toivon ja odotan tuotteelta paljon. Hyvää unta ja sitä rauhaa mikä mussa ennen oli.
  Painoa oon yrittänyt pudottaa viimeisen vuoden todella huonolla tuloksella. Vaikka tekisin mitä ei mikään auta.
  Kokeillaan nyt tämäkin. Elämä on melko hektistä kolmen lapsen ja pitkiä vuoroja tekevän miehen kanssa+ se oma työssä käynti.Stressireikiä on miljoona ja nyt kaikki keinot käyttöön…Just tää on päällä stressaan sitä stressiäkin…huoh..

Kommentoi