SAMA PAINO ERI RASVAPROSENTTI

Tänään puhutaan painosta, kehonkoostumuksesta ja miten elämäntavat vaikuttavat niihin! Katselin tuossa kesällä otettuja ”kuntokuvia” dieetin jälkeen ja päätin vetää samat kuteet päälle ja ottaa kuvan nykyisestä tilanteesta.

Vedin siis touko-kesäkuussa kahdeksan viikon kiristelyjakson, jossa sain aika hyviä tuloksia aikaiseksi. Lopulta itse dieetti kesti vain kuusi viikkoa, sillä kunto alkoi olla omaan silmään ihan soppeli kesää varten! Tämän kiristelyjakson ajan vedin jumppien lisänä jopa viisi salitreeniä viikossa ja söin Miinus viisi kiloa – ruokavalion mukaisesti. Dieetin loputtua lopetin punnitsemiset ja muut tarkkailut ja aloin syödä rennommalla otteella, pitäen kuitenkin pohjan siistinä ja ruokavalion mukaisena. Kesä ja syksy onkin tähän asti vapaammin, kuten olen täälläkin siitä monesti kertonut. Oon käynyt aina silloin tällöin vaa’alla ja todennut vain että paino pysyy suunnilleen samoissa lukemissa.

Treenirintamalla muutos on ollut se, että puoleen vuoteen en ole juurikaan tehnyt voimatreenejä, eli käynyt salilla. Koko syksy on mennyt jumppaillen  ja salilla oon käynyt niin epäsäännöllisesti, ettei sitä voi oikeen käymiseksi kutsua. :D Monesti oon päättänyt, että nyt taas aloitan, mennyt kerran ja sit se on vaan jäänyt. Oonkin päättänyt olla stressailematta siitä, ehkä innostun taas tammikuussa, hah! :D

Kuten huomaatte, ei kuvissa ole kovinkaan suurta eroa, mutta vaikka paino on sama niin rasvaprosentti näissä on eri. Valitettavasti mulla ei ole tarkkoja rasvaprossia heittää tähän, mutta huomaan kyllä kehonkoostumuksessa muutoksen. Salitreeni + dieetin ansiosta keho oli vähärasvaisempi  ja kireä, kun taas nyt kroppa on pehmeämpi, etenkin yläkropasta. Keho on siis tyhjempi, sillä lihaspaineet loistaa poissaolollaan ja varmasti jonkun verran lihastakin on lähtenyt. Silitkään ero ei ole silmiinpistävä ja mulle tää on täysin ok.

NYT (joulukuu)  vs. DIEETIN JÄLKEEN (kesäkuu)

Tässä ehkä pointtina se, että maailma ei kaadu ja keho pullahda välittömästi, vaikka ottaisi joskus vähän iisimmin sekä treenien että ruokavalion osalta. Tietysti tämäkin on tavoitekohtaista. Oma tavoite kun ei ole koskaan ollut olla mikään todella lihaksikas (kuten kuvasta näkyy haha :D)

Oon toki liikkunut säännöllisesti, sellaisella tavalla josta nautin. Oon syönyt pääosin terveellisesti, mutta nauttinut myös elämästä paljon. Ehkä sillä psyykkisellä puolella onkin lopulta paljon suurempi vaikutus kaikkeen kuin mitä olisin koskaan voinut kuvitella.

Aina ei tarvitse loistaa elämän jokaisella osa-alueella, vaan se tasapaino on juuri sitä että välillä panostetaan muuhun ja löystetään hihnaa toisessa asiassa. Itse oon jo aikaa sitten lopettanut ainaisen virheiden etsimisen ja vaikka mullakin on huonoja päiviä niin silloinkin pyrin suuntaamaan ajatukset posiitivisiin asioihin ja keskittymään enemmän niihin!

 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


4 Responses to “SAMA PAINO ERI RASVAPROSENTTI”

 1. M sanoo:

  Moikka! Testasin tuota sinun – 5kg ruokavaliota ja tykkäsin siitä kovasti. Ruokavaliota oli helppo noudattaa, kiitos siitä! Olin käynyt kehonkoostumusmittauksessa vähän ennen ja vähän sen jälkeen. Ihmettelen kuitenkin että paino putosi mutta esim. Rasvaa oli tullut ihan vähän lisää ja paino näytti lähteeseen suurimmaksi osaksi lihaksesta, mikä on tietysti aika ikävää. Olisiko sinulla vinkkejä miten voisin välttää painon lähdön lihaksesta ja miten saisin tuota rasvaprosenttia laskemaan? Olen hyvin yllättynyt kehoni rasvan määrästä olen 165cm ja paino nyt 65 kg mutta rasvaprosentti 29.6.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitos, kiva kuulla että ruokavalio toimi. :) Millaista treeniä teit dieetin aikana? Millä laitteellä kehonkoostumus mitattiin (niisä aika hurjia eroja) ? Joskus nuo mittaukset näyttävät että paino lähtee lihasmassasta, etenkin kun kyseessä normaalipainoinen henkilö. Jos multa kysytään tärkeämpää on kuitenkin oma fiilis ja mitä se peili esim näyttää! :)

 2. - sanoo:

  Omaan silmään tämän hetkinen kunto on parempi, naisella saa olla hieman pehmeyttä ja muotoja :) Kuin myös miehillä, lihaksikas kroppa normi rasvoissa paljon parempi kuin lähes rasvaton :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos :) Kyllä tuo omaankin silmään on aivan hyvä! :D Oon samaa mieltä, että miehillä ei näytä hyvältä liika kireys!

Kommentoi