VAIKKA SE OLIS KIVAA, SIITÄKIN PITÄÄ PALAUTUA

Kuuntelin tänään Optimal Performancen podcastia aiheesta palautuminen ja sitä kautta vahvistuminen. Olin itseasiassa lämmittelemässä salilla juuri tätä kuunnellessani ja tuli sellainen outo fiilis, että onkohan tämä treeni nyt loppujen lopuksi hyvä vai huono idea, minä kun liikun muutenkin jo paljon ja kovalla teholla. :D Oli pakko laittaa podcasti katkolle ja musat päälle, jotta sain kunnon treenimoden päälle. Hah! :D

Kuuntelin podcastin loppuun kun kävin metsälenkillä koiran kanssa ja tämä maasto tuntui huomattavasti paremmalta paikalta omaksua asiat ja huomasin yhtyväni lähes kaikkeen mitä Kaisa ja Joni puhuivat. Useastihan palautuminen yhdistetään juuri treeniin ja unohdetaan, että myös muista asioista tulisi palautua. Uni ja palautuminen kun ovat kaiken perusta ja ilman niitä on lähes mahdotonta voida hyvin.

Tylsää tässä on se, että nukkuminen tai palautuminen eivät ole yhtä trendikkäitä asioita kuin rasvanpolttovinkit tai somessa jaetut kovat salitreenit. Tällaisia tekstejä kirjoittaessa tiedän, etteivät ne kiinnosta monia, kun taas jokin kiinteytysvinkki kerää heti paljon enemmän lukukertoja. Mitä jos se uni ja elämästä palautuminen olisikin sata kertaa tehokkaampi tapa laihtua ja kiintetyä kuin ne kaikki tipsit ja vinkit mitä netistä löytyy? Mikäli aihe kiinnostaa, suosittelen kuuntelemaan tuon podcastin joka löytyy suplasta!

Se aihe mikä kolahti kuunnellessa, oli tuo otsikossakin esiin tullut asia. Monesti ainakin itse perustelen omaa kiireellisyyttäni ja sitä, että saatan olla menossa aamusta iltaan, sillä että tykkään siitä mitä teen. Rakastan treenata, joten siksi treenaan paljon. Tykkään mun työstä, joten monesti tulee viikkoja kun mulla ei ole yhtäkään vapaapäivää töistä. Vaikka tekisi asioita joista tykkää ja ei kokisi niitä yhtä kuormittavana kuin esimerkiksi ikävämpiä stressin aiheuttajia, on myös positiivinen stressi kuluttavaa keholle ja siitä tulee palautua, mikäli haluaa jaksaa ja voida hyvin vielä pitkään!

Vaikka se treenaaminen olisi kuinka kivaa ja sen jälkeen olisi hyvä olo, se ei poista faktaa että ennen pitkää tulee seinä vastaan jos treenistä ei palaudu. Sama pätee muuhunkin elämään, kuten työhön tai ihmissuhteisiin. Ihmissuhteilla on myös yllättävänkin suuri rooli palautumisessa ja hyvinvoinnissa. Niistä voi joko saada lisää energiaa, tai sitten ne voivat olla sellaisia että vievät viimeisetkin voimavarat. Jos kokee olevansa tilanteessa jossa ihmissuhde vie enemmän kuin antaa, kannattaa miettiä sen suhteen ylläpidon kannattavuutta.

Kerroin, että syyskuun alussa jätin kokonaan omat treenit pois ohjelmasta ja oon vetänyt ainoastaan jumppia viimeiset pari kuukautta. Täytyy sanoa, että en ole oikeastaan huomannut mitään negatiivista, vaikka oonkin tehnyt pelkkää aerobista nämä viikot. Ainoa miinus puoli on se, että kaipaan projekteja ja haasteita ja usein mun mielenkiinto suuntautuu urheilun puolelle näissä asioissa. Välillä oon siis tavallaan tylsistynyt siitä, että en koe haastavani itseäni riittävästi. Toisaalta, mulla on ollut enemmän aikaa suunnitella jumppia ja tehdä esimerkiksi pitkiä kävelylenkkejä lähes päivittäin. Hyvinvoinnin kannalta siis varmasti jopa parempi näin. Ja tiedän, että nyt moni ajattelee että miksi en keksi projetkeja ja haasteita treenin ulkopuolelta, mutta ongelma on se että mua kiinnostaa hyvin harvat asiat. Olen siinä mielessä vaikea ihminen, että en innostu kovin monista asioista urheilun ja ravitsemuksen ulkopuolella.

Tällaista ajatuksentynkää tähän iltaan. Muistakaahan muutkin ottaa breikkiä treenistä ja muistakin arjen jutuista vaikka ne kuinka kivoja juttuja olisivatkin! Viikonloppu on oiva hetki ottaa oikeen kunnolla iisiä!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


3 Responses to “VAIKKA SE OLIS KIVAA, SIITÄKIN PITÄÄ PALAUTUA”

 1. Anni sanoo:

  Heippa Aino,

  Osaisitko neuvoa, mistä nykyään kannattaisi yrittää etsiä/tilata progesteronivoidetta?

 2. Katariina sanoo:

  Vaikka tämä aihe ei olekaan kovin trendikäs asia/saa aikaan yhtä monia klikkejä, niin mielestäni on tärkeää, että tästäkin puhutaan!

  ps. julkaise jatkossakin noita sun ruokajuttuja – luin just sun possuwokin reseptin ja sain hyvin inspistä siitä! :) että vaikka ne sulle saattaa tuntua tylsältä ja tavalliselta, niin me lukijat saadaan niistä varmasti uutta inspistä ja vinkkejä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Näinhän se on. :) Ehdottomasti jatkossakin ruokajuttuja tulossa!

Kommentoi