LEMPIRUOKAA- KERMAINEN POSSUWOKKI (G,M)

Olen erilaisten pataruokien ystävä. Tykkään valmistaa safkaa, missä sekoittelen kaiken yhteen isoon wokkipannuun ja kaikki jotka ruokakuviani ovat nähneet, tietävät että ne näyttävät aina hyvin sekamelsalta. Pannuun saa upotettua sekä vihanneksia, että herkullisia lisukkeita, joista syntyy mielestäni herkullinen yhdistelmä. Yksi lempparini onkin kermainen possuwokki, jota tulee valmistettua melko usein.

Uskallan jakaa ohjeen siksi, että kaikki jotka ovat tätä maistaneet ovat tykänneet paljon. Ei nyt mitään juhlaruokaa, mutta tällainen perus safka, vaikka sitten sunnuntaipäivään! :)

Määristä valmistuu iso wokkipannullinen ruokaa, josta syö 4-5 kertaa.

  • 2 x 350 g possun kinkkusuikaleita
  • noin 1 kg wokkivihanneksia (mulla oli 2 x 450 g)
  • 1 prk ananaspaloja (tai tuoretta..)
  • kourallinen maapähkinöitä (tai esim. cashew)
  • 2 prk planti chili kaurakermaa
  • 200 g kikhernepastaa (Palmusto)
  • mausteet: herbamare, mango curry (paljon!), valkosipuli & chili explosion

Kaada jäiset wokkivihannekset pannulle sulamaan kannen alle. Kun alkavat olla sulaneita, lisää possun suikaleet ja kypsennä. Lisää ananas, pähkinät ja keitetyt kikhernepastat, mausta hyvin. Lopuksi lisää vielä kaurakerma ja sekoita huolellisesti. 

Tuntuu hölmöltä jakaa tällaisia yksinkertaistakin yksinkertaisempia ruokia, mutta toisaalta multa kysellään aina paljon että mitä syön ja mitä missäkin ruuassa on. :D Tässä siis yksi todella herkullinen ja myös terveellinen kokonaisuus. Jos tavallinen pasta turvottaa tai pistää väsyttämään niin kikhernepasta on kokeilunarvoinen juttu! :)

Reseptin kaikki ainesosat ovat ostettu ihan tavallisesta ruokakaupasta.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi