PMS – OIREET, NÄISTÄ SAAN APUA!

Vuonna 2015 aloin kiinnostumaan hormonitasapainosta ja hormonien vaikutuksesta .. noh, kaikkeen. Asioita tutkiessani oivalsin miten paljon hormonit vaikuttavat kehoon ja myös mieleen. Hormonitoiminta antaa ikäänkuin vastauksen kaikkeen, etenkin silloin kun miettii miksi tunnen näin tai miksi kroppani toimii tällä tavalla. Kaikki eivät ajattele asioista samoin ja suurin osa ihmisistä on esimerkiksi tottunut siihen, että kerran kuukaudessa on mielialaheittelyjä, turvotusta ja jäätävä makeanhimo. Joku toinen on taas tottunut siihen, että oma keho varastoi kaiken rasvan alavartaloon, tarkemmin ottaen reisiin. Joku toinen nyt vain on huono uninen, eikä sille voi mitään. Ehkä olet hyväksynyt sen, että aineenvaihduntasi toimii hitaammin kuin muilla.

Mitä edellisiin tulee, itse ajattelen asioista aina että asiat johtuvat jostain ja suurimmalle osalle on selitys ja jopa keino jolla hoitaa ongelma pois. Ymmärrän, että kaikki ei ole korjattavissa ja on myös asioita joille ei ehkä voi mitään, mutta uskon myös että liian usein vain tyydytään ja totutaan huonompaan kuin voisi olla.

PMS-oireet ovat yksi yleinen oire. Aihe, josta olen kirjoittanut monesti ja aihe josta koen tietäväni paljon. Kolmen vuoden ajan oon testaillut erilaisia juttuja sekä huomannut miten tietyt asiat vaikuttavat paljon näihin oloihin. Puhun nyt täysin omasta puolestani ja asioista joiden koen auttavan itseäni sekä myös asioista, joiden olen huomannut pahentavan näitä oireita. Yleisesti voisi sanoa että elämäntavat vaikuttavat kohdallani hyvin paljon siihen onko mulla edes PMS-oireita tai jos koen ne välillä pahempina kuin muulloin.

Yksi selkeä asia joka vaikuttaa omalla kohdallani on ruokavalio. Ajanjaksot jolloin ruokavalioni ei sisällä herkkuja, eli epäterveellisiksi miellettyjä sokerisia ja rasvaisia ruokia, en kärsi PMS-oireista. Tämän olen testannut niin monta kertaa, että tällä on hyvin selkeästi suora vaikutus. Myös alkoholin käyttö aiheuttaa kohdallani selkeämmin vaivoja kuin ilman sitä. Puhun nyt siis ajanjaksoista, jolloin viikonloppuisin tulee syötyä tai juhlittua alkon voimin.

Kesälomat ovat kohdallani aina sellaisia kun hormonitoiminta menee jopa hieman sekaisin, vaikuttaen juuri PMS-oireisiin, jotka olivat aivan kamalat tänä kesänä. :D Joinakin vuosina kesäloman vuoksi koko kuukautiskierto on muuttunut. Kesälomalla elän eri tavoin, treenaan vähemmän, syön enemmän herkkuja ja alkon käyttö on normaalista poikkeavaa. Suora vaikutus hormonitoimintaan!

Sokeri & alkoholi = PMS-oireet pahenevat.

Lisäravinteilla voi vaikuttaa hormonitasapainoon ja ne jotka ovat lukeneet Kaisa Jaakkolan kirjoja aiheesta, tietävät että vitamiinit ja mineraalit ovat suuressa roolissa hyvinvoinnin ja kyseisen hormonitasapainon kannalta. Tiettyjen mineraalien vajeet voivat vaikuttaa paljonkin kehon toimintaan, kuten uneen tai aineenvaihduntaan. Oman kokemuksen pohjalta uskon tähän ja olen saanut apuja moneen asiaan.

Kirjoittelin keväällä yllä näkyvistä tuotteista, joita olen käyttänyt nyt toukokuun alusta saakka, lukuunottamatta heinä-elokuuta, jolloin tuotteet olivat loppu (ja jonka vaikutuksen huomasin tuolla ajanjaksolla!).

Kaksi oikeanpuolimmaista ovat lähinnä ne jotka ovat olennaisessa osassa koskien juuri PMS-oireita. ATP-sciencen tuotteet olivat mulle uusi juttu, mutta niistä lukiessani innostuin hyvin monista positiivista kokemuksista. Heillä on erittäin kattavat nettisivut, joihin kannattaa tutustua mikäli asia kiinnostaa.

ALPHA VENUS – valmiste lupaa jeesiä estrogeenidominanssin oireisiin. Näitä ovat siis voimakkaat pms-oireet, alakulo, rasvan kerääntyminen reisiin, alavatsaan ja rintoihin sekä nesteinen kroppa. Kyseessä on siis estrogeenin ja progesteronin (keltarauhashormoni) tasapaino, jolloin progesteronitasot laskevat liian matalalle. Tähän liittyy osittain myös stressi, sillä kortisolilla on taas näppinsä pelissä juuri progesteronin suhteen. Liika stressi voi edesauttaa estrogeenidominanssin syntyä. En tiedä, mutta mä koen saaneeni apua tämän tuotteen ansiosta! Muut jutut joita kannattaa lisätä käyttöön ovat viherjauhe, magnesium, monivitamiini ja laadukas kalaöljy.

CORT RX on taas stressin aiheuttaman kortisolin hallintaan suunniteltu tuote. Kortisolitasot voivat nousta myös liiallisen liikunnan vuoksi ja näin ollen vaikuttaa esimerkiksi yöuniin ja mun kohdalla erityisesti aamuyöllä tapahtuvaan heräilyyn. Tätä  ei ole tapahtunut onneksi enää hetkeen, mutta silti pyrin minimoimaan riskin, että unet kärsisivät millään tavoin.

Tällä hetkellä nukun todella hyvin ja koen, että tuotteen käyttöönoton jälkeen olen esimerkiksi nukahtanut nopeammin ja nukkunut levollisemmin. Tuote sisältää adaptogeenisiä yrttejä, jotka auttavat kehoa rauhoittumaan sekä tasapainottamaan kortisolin käänteistä rytmiä.

Lisäravinteet sekä mikroravinteiden oikeanlainen määrä = Vähemmän PMS-oireita.

Mikäli kerran kuukaudessa kiristää (päässä ja kropassa :D) niin että ei meinaa mikään onnistua, suosittelen kokeilemaan edellä mainittuja. Kuten mainittua, puhun yksinomaan omasta kokemuksesta, mutta uskon että näitä vaivoja ei tarvitse kärsiä, vaan omilla tekemisillä on suora vaikutus asiaan! Liikunta on myös luonnollisesti yksi suuri positiivinen vaikuttaja ja kannustan lähtemään treenille, vaikka vatsa olisi hieman krampissa tai kroppa pöhöttynyt!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


4 Responses to “PMS – OIREET, NÄISTÄ SAAN APUA!”

  1. - M sanoo:

    Saako Alpha Venusta ostettua muualta kuin ATP Sciencen omasta verkkokaupasta? :)

Kommentoi