PARASTA KESÄRUOKAA – TÄTÄ KANNATTAA KOKEILLA!

Kesäruoka on mun mielestä aivan törkeen hyvää! Uudet perunat, salaatit, vihannekset ja grillaaminen ovat lähellä sydäntä, jos niin voi sanoa ja tänäkin viikonloppuna on tullut keitettyä muutama kilo perunoita, vaikkakin grillaamisen sijaan päädyttiin vain paistamaan lihat sun muut, koska vesisade.

Oon ennenkin vinkannut tästä tipsistä, mutta koska nää perunat ovat vaan niin törkeen hyviä, oli pakko jakaa uudelleen murskattujen valkosipuliperunoiden ohje. Ei mitään uutta ja maata mullistavaa, mutta meillä tulee ainakin tehtyä näitä todella usein, koska perunat ovat yleensä ihan kaikkien makuun!

Perunat siis pestään ja keitetään lähes kypsiksi. Tämän jälkeen ne levitetään uunipellille ja ”murskataan” esimerkiksi paistolastan tai haarukan avulla. Perunat voidellaan valkosipulisella voiseoksella, johon tulee n. 100 g sulatettua kirnuvoita, johon on sekoitettu 5 (tai enemmän :D) pilkottua valkosipulinkynttä, yrttisuolaa, valkosipulijauhetta ja ripaus chiliä. Lopuksi perunoiden päälle ripotellaan rosmariinia, jonka jälkeen 225 asteiseen uuniin n. 20 minuutin ajaksi. Helppoa, rapeaa ja hyvää!

Pellilliseen tarvitset siis ainoastaan..

  • 1 kg uusia perunoita
  • noin 100 – 150 g voita 
  • 5 (..tai enemmän) valkosipulinkynttä
  • mausteet (valkosipuli, yrttisuola, chili, rosmariini)

Laiska kun olen niin valkosipulinkynsien kuoriminen ja pilkkominen tuntuu aina jotenkin todella vaivalloiselta, etenkin kun niitä tarvitaan paljon. Löysin joskus kaupasta yksikyntisiä valkosipuleita, jotka ovat siis huomattavasti helpompia ja nopeampia käyttää. Käytänkin usein niitä, jos teen jotain valkosipulista, silloin vältyn kymmenen pienen kynnen kuorimiselta. :D

..Nyt joku luultavasti kommentoi, että yksikyntiset ovat jotain geenimanipuloituja, kymmentä eri syöpää aiheuttavaa tuotosta. haha. :D

Kokeile näitä, takaan ettet pety! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi