MILTÄ 500 KALORIA NÄYTTÄÄ ERI ANNOKSISSA?

Kevyesti syömisen ei tarvitse tarkoittaa vähän syömistä, eikä paljon kaloreita välttämättä tarkoita suuria määriä ruokaa. Keventäjien kannattaakin valita ruokia, jotka sisältävät vain vähän energiaa, jolloin nälästä ei tarvitse kärsiä, vaikka haluaisi pitää energiansaannin miinuksella kulutukseen nähden. Jos tavoitteena on saada runsaammin energiaa ja ruokamäärät alkaa tökkiä, kannattaakin valita ruokia, joista saa pienemmällä määrällä enemmän energiaa. Energiatiheät ruuat eivät välttämättä ole aina roskaruokaa, vaan pienillä lisäyksillä saa helposti kalorimäärää ylös tarvittaessa.

Jos taas haavena on saada painoa hieman alas tai kroppaa timmimpään kuntoon, myöskin pienet valinnat vaikuttavat paljon. Päivittäinen kahvipulla vähentää energiansaantia juuri sen verran mitä tarvitaa puolen kilon painonpudotukseen viikossa. Juomat sisältävät myös paljon turhaa energiaa ja jo kolmesta kahvilasta tilatusta kahvista voi kerätä sen saman kalorimäärän mitä aiemmin mainittu pulla toi. Alla näkyy 500 kaloria eri juomissa ja ruuissa.

olutta, coca colaa, latte kahvi, appelsiinimehua

Tein vaihtoehtoisesti kollaasin annoksista, joissa on noin 500 kaloria. Itse syön aina paljon vihanneksia ruuan seassa ja isotkaan annokset eivät ole kalorimäärältään kovin suuria. Idea tähän postaukseen lähtikin siitä kun postasin mun IG storyyn kuvan aika eeppisen isosta annoksesta, jossa oli juurikin vain 500 kalorin verran energiaa. Kuva alla ja sen alla kollaasi.

500 kalorin annoksia meikäläisen malliin

Monesti ajatellaan, että herkuttelu on täysin kiellettyä dieetillä, mutta on todella paljon herkkuja, joita voi nautiskella kevyemmin silloin kun makeanhimo iskee. Alla olevassa kuvassa siis proteiinivaahto mansikoista, protskulettuja, omenakaurapaistosta jäätelöllä sekä mansikoita ”kermavaahdolla”. Tuossa viimeisessä kalorimäärässä on laskettu 250-300 g mansikoita ja pari desiä vaahtoa. Jos sitä vertaa samaan määrään mansikoita + normaalia kermavaahtoa, niin energiamäärät nousee jopa 600 kaloriin. Kaikkien alla olevien herkkujen reseptit täällä. 

Jos ajatellaan vielä, että muutamasta rivistä suklaata tulee täyteen se 500 kaloria, niin samalla määrällä saa syödä aika paljon enemmän esimerkiksi alla olevassa kuvassa oikealla näkyviä kevyempiä ruokia, jotka täyttävät vatsan, pitävät nälkää pidempään ja antavat tasaisemmin energiaa, jolloin mielialakin pysyy vireänä! Söisitkö pienen määrän valmismakaronilaatikkoa vai 4 lautasellista kaurapuuroa? Entäs lautasellisen mysliä vai kaksi suurta lautasellista kasvissosekeittoa?

Kollaasissa näkyvät kuvat lainattu täältä.

Tuliko yllätyksiä tai herättikö ajatuksia?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi