TIETO ON VALTAA

Hyvinvointiala on siitä hyvin mielenkiintoinen, että se elää ja muuttuu jatkuvasti melko nopeallakin tahdilla. Trendit elävät sekä treeni- ja ravitsemuspuolella ja jatkuvasti yritetään keksiä uusia hittejä, treenimetodeja sekä ruokavaliovillityksiä. Yksi asia mikä ei kuitenkaan mene pois muodista on perusasiat, joita noudattamalla pääseekin yleensä kaikista pisimmälle. Itsekin on tullut kokeiltua paljon kaikenlaista ja osa tavoista on jäänyt käyttöön ihan tähän päivään saakka ja toiset ovat olleet lyhyempiä ihastuksia. Muistan vielä kun viitisen vuotta (?) sitten erilaisten proteiini-tuotteiden määrä lisääntyi hyvin nopeasti ja tuntui että kaikki reseptit olivat proteiini – etuliitteellä todella siisti juttu ja ne miellettiin myös terveellisempinä. Oli proteiinipiiraakkaa, pizzaa ja vaikka mitä. :D

Tämän hetken trendi näyttää olevan instagram ja sen kautta haettava motivaatio esimerkiksi kuntosalilla tehtäviin liikkeisiin. IG:stä lötyy paljon tilejä, joissa jaetaan päivittäin vinkkejä niin treeniin kuin ravintoonkin liittyen. Monet myös myyvät omia palveluitaan ahkerasti sosiaalisen median kautta ja tämä onkin tehokas kanava löytää asiakaskuntaa. Mun mielestä tässä on myös varjopuoli, sillä monet täysin koulutusta vailla olevat myyvät palveluitaan esimerkiksi IG:n kautta. Se, että on itse hyvässä kunnossa on toki hyvä meriitti siitä, että tiedetään suunnilleen mitä täytyy tehdä, jotta saadaan tuloksia. Monet opiskelevat myös paljon itsenäisesti (teen itsekin sitä) ja en tarkoita, että pelkkä kouluttautuminen olisi tapa saada ammatti.

Ongelmana on ehkä se että toisten valmentaminen vaatii myös ymmärrystä siitä, että kaikille ei sovi kaikki. Valmentaminen on paljon muutakin kuin sitä että tietää miten laihdutetaan tai kasvatetaan lihaksia. Sanoisin, että kuitenkin jonkinlainen peruskoulutus olisi hyvä olla, jos haluaa valmentaa toisia. Näin ryhmäliikuntaa päivittäin ohjaavana voin myös sanoa, että on täysin eri asia tietää miten jokin asia pitää tehdä, kuin osata ohjata se toiselle niin että hän tekee sen oikein. :)

Oon itsekin tehnyt muutostyötä kropan suhteen, mutta en koe että pelkästään sen tiedon avulla voisin valmentaa toisia.

Koen, että omat vahvuuteni ovat ravitsemuksen puolella ja myös aerobiset harjoitukset, plyot ja hiitit ovat mun vahvuusalueita. Voimaharjoittelu sen sijaan on sellainen osa-alue, jossa haluaisin kehittyä enemmän. Mulla on toki perustieto sekä oman kokemuksen kautta opitut jutut, mutta koska kyseessä on niin laaja asia, päätin kehittää itseäni ja osallistua Trainer4Youn Voimavalmentaja – koulutukseen. Koulutusta kuvaillaan Trainer4You:n sivulla seuraavasti:

Haluatko valmentaa ihmisiä kohti huippusuorituskykyä? Janoatko syvällistä tietotaitoa voimaharjoittelusta? Haluatko oppia parhaat ja tutkitusti tehokkaimmat käytännöt voiman ja lihasmassan kasvattamiseen? Voimavalmentaja -koulutus antaa sinulle laajan käsityksen eri voiman osa-alueiden tuloksekkaasta harjoittamisesta sekä kuormitusfysiologisista prosesseista kehittävän voimaharjoittelun takana. Koulutuksen jälkeen osaat rakentaa yksilöllisiä, tavoitelähtöisiä ja kovia tuloksia tuottavia voimaharjoitteluohjelmia aina vuosisuunnitelmatasolta päiväkohtaiseen harjoitukseen.

Oma koulutukseni alkaa 18.5 Tampereella ja näitä järjestetään myös muilla paikkakunnilla kesä- ja elokuussa! Tiedän, että luvassa tulee olemaan paljon opiskelua, sillä ymmärsin että tässä koulutuksessa mennään aika syvälle aiheeseen. Itsensä kehittäminen on kuitenkin aina pelkästään hyvästä ja uskon, että mulle jää tästä paljon käteen! Trainer4You:lla on muuten  huhtikuun ajan käynnissä kampanja, jolloin minkä tahansa koulutuksen ostaja saa kattavan kirjapaketin kaupan päälle. Jos joku teistä kiinnostui tästä niin pääset katsomaan webinaarin ko. koulutuksesta, jossa Tuomas kertoo, mitä koulutuksessa opiskellaan –>  trainer4you.fi/webinaari-tallainen-on-voimavalmentaja-koulutus.

Tykkäsin myös todella paljon tietopankista, josta löytyy vaikka ja mitä infoa treeniin ja ravitsemukseen liittyen! Ilmainen tietopankki on täynnä treeni, ravinto ja hyvinvointiaiheisia sisältöjä, kuten artikkeleita, videoita ja e-kirjoja. Sieltä saa myös saat ilmaisen Juoksijan oheisharjoittelu -verkkokurssin, kun tekee tunnukset pankkiin. Kätevää jos en sanois!

Vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa (sitäkin joskus :D) niin siltikin, tieto on voimavara ja itsensä kehittäminen ja omaan itseensä panostaminen on aina sijoitus, joka palkitsee ennemmin tai myöhemmin. :)

Postaus toteutettu yhteistyössä Trainer4You:n kanssa.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi