6 X YLEINEN VAIVA JONKA RATKAISU ON TÄSSÄ!

Magnesium on tärkeä mineraali, joka osallistuu yli 300 eri entsyymireaktioon elimistössä. Magnesiumin tai jonkun muun tärkeän mineraalin tai hivenaineen puutos voi siis estää kehon toimintoja toimimasta oikealla tavalla. Yleensä kun alamme kärsiä väsymyksestä, voimattomuudesta, stressistä, unettomuudesta tai vaikka ruokahaluttomuudesta, ei ensimmäisenä tule mieleen miettiä mistä ongelma johtuu. Monet vaivat, joita ei edes tule ajatelleeksi, johtuvat juuri mineraalien, vitamiinien ja ravinteiden puutostiloista. Magnesiumia sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi mantelit, auringonkukansiemenet, parapähkinät, cashewpähkinät, pinjansiemenet, pellavansiemenet, pekaanipähkinä, avocado, banaani, raakasuklaa ja erilaiset kalalajit. 

Liikunta ja vaikkapa stressaava, kiireinen elämäntapa kuluttaa elimistön ravinteita hyvin tehokkaasti. Kuluttava elämäntyyli ja köyhä ravinto on  takuuvarma keino hankkia itselleen magnesiumin puutos ja vaikka ruokavalio olisi kunnossa, voi kovaa treenaava silti olla tämän mineraalin puutteessa.

TÄSSÄ YLEISMPIA MAGNESIUMIN PUUTTEESTA JOHTUVIA VAIVOJA:

Univaikeudet: katkeileva tai kevyt uni tai nukahtamisvaikeudet väsymyksestä huolimatta. Yöheräily voi olla myös merkki liiallisesta stressistä.

Lihaskrampit, levottomat jalat: Lihaksien kramppaaminen joko levossa tai treenien aikana on selkeä merkki magnesiumin puutoksesta.

Väsymys, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, alakulo: Myös psyykkiset vaivat voivat johtua tämän mineraalin puutteesta.

Sympaattisen hermoston yliaktiivisuus: yöhikoilu, korkea pulssi, kohonnut verenpaine, rytmihäiriöt ja sydämentykytykset, keskittymisvaikeudet, ärtyneisyys, ruoansulatusongelmat, raajojen kylmyys ovat merkkejä sympaattisen hermoston yliaktiivisuudesta

Lihaskasvun heikentyminen tai lihasmassan väheneminen riittävästä proteiininsaannista huolimatta. Lihasten palautumisen heikentyminen sekä voimattomat lihakset voivat viestiä magnesiumin puutteesta

Heikentynyt suorituskyky, hidastunut lepoaineenvaihdunta ja vähäisempi energiankulutus liikunnan aikana. Magnesium osallistuu myös aineenvaihdunnan toimintaan, joten jos kehossa ei ole riittävästi magnesiumia, on selvää ettei nämä toiminnot voi toimia normaalisti.

Magnesiumin laadulla on väliä ja olen luetellut alla erilaisia hyvin imeytyviä laatuja. Halpa magnesiumoksidi kannattaa edelleen jättää kaupan hyllylle, sillä se imeytyy heikosti, eikä näin ollen täytä magnesiumvarastoja. Käytätkö jo magnesiumia, mutta silti kärsit yllä olevista ongelmista? Voi olla että saat silti liian vähän tätä mineraalia ja varastojen täyttyminen vaatii suurempia annoksia.

Magnesiumsitraatti on yksi parhaiten imeytyvistä laaduista, joten se soveltuu aika monille. Herkkävatsaisille tai erilaisista ongelmista kärsiville on olemassa myös muita laatuja. Itse käytän tällä hetkellä pääosinPuhdas+ merkkistä magnesiumsitraattia, joka on jauheen muodossa. On olemassa mm. seuraavia erilaisia laatuja:

Magnesiumtauraatti on hyvin hellä vatsalle. Tässä muodossa magnesium on kiinnittynyt aminohappo tauriiniin, joka on kehoa rauhoittava aminohappo. Tauriini lisää välittäjäaine GABA:n muodostumista, joka on hermostoa rauhoittava ja unenlaatua parantava hermovälittäjäaine. Magnesiumin avulla tauriini myös imeytyy tehokkaammin. Tauriini voi korvata joitakin magnesiumin tehtäviä elimistössä silloin kun magnesiumtaso on alhainen. Tauriini ja magnesium optimoivat solujen toimintoja ja ylläpitävät sydämen lyöntitiheyttä. 

Magnesiumglysinaatissa magnesium on kiinnittynyt aminohappo glysiiniin. Glysiiniä tarvitaan esimerkiksi maksassa. Tämä magnesiumin muoto sopiikin erityisen hyvin niille, jotka heräilevät kello 1-3 välillä yöllä, sillä maksa aktivoituu tuohon aikaan ja herääminen voi johtua maksan stressistä. Magnesiumglysinaatti voi parantaa energiatasoa, lihassupistusta ja -rentoutusta. Se voi myös auttaa hermoston ja suoliston toimintaa, luiden mineralisaatiota ja estää tehokkaasti lihaskramppeja.

Magnesiumfumaraatti on energiantuottoon osallistuva magnesium. Magnesiumfumaraattia käytetään Krebsin syklissä, joka vastaa solujen energiantuotosta. Jos magnesiumfumaraattia on kehossa liian vähän, eivät makroravinteet (proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit) tuota energiaa tehokkaasti. Myös magnesiummalaatti auttaa energiantuoton parantamisessa. Nämä magnesiumit sopivat hyvin niille, jotka kärsivät alhaisesta energiatasosta.

Magnesiumorotaatti auttaa sydämen toimintaa stressissä ja edistää sydämen palautumista kroonisista ja akuuteista stressitilanteista. Magnesiumorotaatti voi auttaa myös lihaskramppeihin tehokkaasti. Se laskee kortisolia ja vähentää stressin aikana lihaskudoksen purkua energiaksi. Magnesiumorotaatti ylläpitää lihasten energiavarastoja ja voimistaa proteiinisynteesiä eli lihasten uudistumista ja kasvua. Magnesiumorotaatti on paras magnesiumin muoto sydän- ja verisuonitautipotilaille.

Magnesiumglyserofosfaatti on täydentää keskushermoston magnesiumvarastoja. Keskushermoston magnesiumin lisäys auttaa rauhoittamaan lisämunuaisten toimintaa ja voi vähentää elimistön jatkuvaa hälytystilan aktivoitumista. Näin stressihormonien, adrenaliinin ja kortisolin, liikatuotanto vähenee.

Lähde: http://kaisajaakkola.com/2013/09/magnesium/

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “6 X YLEINEN VAIVA JONKA RATKAISU ON TÄSSÄ!”

 1. Susanna sanoo:

  Moikka, Ootko testannut ikinä metarelax-merkkistä magnesiumia? Tai onko se sun mielestä hyvä magnesiumin lähde?

 2. Laura sanoo:

  Olis hyvä pistää tekstiin lähteet esille etenkin jos kopioi suoraa tekstiä muualta. :)

 3. Jenni sanoo:

  Tää oli Aino toosi hyvä kirjoitus! Käy4än kans tota sitraattia :) mietin just että jos haluais edistää noita kaikkia vaikutuksia pitääkö hankkia jokaisesta magnesium-muodosta oma tuote vai onko magnesiumissa yleisesti kaikkia noita, mutta tietyssä muodossa vaan enemmän yhtä? :D

 4. Suvi sanoo:

  Hei! Magnesiumin tehoa suoneenvetoon yms.kramppeihin ei ole pystytty pätevillä tutkimuksilla todistamaan.

Kommentoi