7 VINKKIÄ KEVYEMPÄÄN OLOON

Olo on raskas ja housut kiristää? Joulun ja syömisten jäljiltä sitä helposti pistää aivan liian kovan vaihteen silmään kevyemmän olon toivossa. Treenataan hulluna ja vedetään pelkkää vettä ja salaattia, toiveena päästä eroon turvotuksesta.

Onko tämä loppupeleissä kuitenkaan se toimivin keino? Olen itsekin aikoinaan kokeillut kaiken maailmaan detoxit ja puhdistuskuurit paremman olon toivossa, mutta mieleen ei ole tullutkaan että näistä saattaa olla enemmän haittaa kun hyötyä. Mitä jos kehon palauttaminen normaaliin olisikin kurituksen sijaan hyvien juttujen lisääminen.

Mun vinkit tulee tässä:

Urheile kohtuudella. Hikoilu tekee hyvää, mutta maratonimäärillä sykkiminen nostaa vain kortisolitasoja ja hyöty kääntyykin haitaksi.

Juo paljon vettä. Vettä ei tarvitse vetää kolmea litraa kerralla, vaan lasillisia pitkin päivää. Liian suurien määrien imaiseminen kerralla ei ole hyödyllistä, sillä keho ei pysty imeyttämään kovin paljoa yhdessä erässä.

Ravitse kroppaa marjoilla, vihanneksilla ja kasviksilla. Sen sijaan, että alkaa puputtaa pelkkää jäävuorisalaattia ja tonnikalaa, kannattaakin lisätä vitamiineja ja ravintoaineita sisältäviä ruokia runsain mitoin. Erilaiset smoothiet, sosekeitot ja muusit antavat keholle ravinteita helposti imeytyvässä muodossa. Näitä kannattaakin lisätä normaalien ruokailujen tueksi.

Tuliko nautittua alkoholia? Maksaa voi auttaa palautumaan syömällä runsaasti kuituja, vihreitä vihanneksia, kuten tammenlehtisalaattia, pinaattia ja parsakaalia. Myös viherjauheilla voi edesauttaa olon tasapainottumista. Jos elimistön ravinnetasapaino on huono, ei maksa pysty toimimaan optimaalisesti, tällöin vanhat hormonit ja muut myrkyt palaavat takaisin elimistöön, jolloin voi syntyä erilaisia ongelmia. Yleisimpiä syitä maksan huonolle toiminnalle on puutteellinen ruokavalio (esim. liian niukka energiansaanti), erityisesti kasvisten ja proteiinien puute sekä liiallinen alkoholin käyttö. 

Nosta magnesiumin määrää, ainakin hetkellisesti. Magnesium (ja sen puute) vaikuttaa niin uneen kuin moniin muihinkin kehon toimintoihin. Puutteellinen ruokavalio tai alkoholin käyttö voi luonnollisesti vähentää tämän mineraalin saantia. Myös muiden vitamiinien määrän lisääminen hetkellisesti voi tehdä hyvää! 

Edelliseen viitaten, magnesium auttaa myös vatsan toimintaan. Jos vatsa toimii huonosti kaiken raskaan ruuan jäljiltä, lisäämällä sen määrää illalla, vatsa toimii taas aamulla. Jos tarvitaan kunnon toimenpiteitä, magnesium oksidi toimii ihan laksatiivin tavoin.

Lepää, eli nuku riittävästi. Keho palautuu kaikista parhaiten unen aikana, joten siitä ei kannata tinkiä.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


Kommentoi