HAASTEENA HYÖTYLIIKUNTA & KEHONHUOLTO

Kaupallisessa yhteistyössä Actimelin kanssa.

Vaikka terveelliset elämäntavat ja liikunta tulee mulla hyvin pitkälti jo selkärangasta, koen silti minäkin haasteita tietyissä asioissa ja niitä on tullut mietittyä tavallista enemmän viime aikoina. Actimel haastoi mut miettimään, minkälaisia haasteita koen arjessa treenaamiseen, liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyen sekä keskittymään arjen asioihin, joihin kaipaan parannusta. Toisilla on haasteena saada riittävästi liikuntaa, mutta mun osalta haasteeksi tulee saada riittävästi ns. huoltavaa liikuntaa sekä arkiaktiivisuutta. Se, että istuu koneella melkein koko päivän ja tykittää sen jälkeen 2 tuntia kovaa treeniä, ei kuulosta ainakaan mun korvaan kovin ”ihanteelliselta”. Haluaisinkin nimenomaan parantaa omaa arkiaktiivisuutta, eli tehdä enemmän sitä kuuluisaa hyötyliikuntaa, sekä alkaa tekemään myös kevyempiä treenejä noiden kovien syketreenien lisänä.

Tavoitteena olisi alkaa vähentää auton käyttöä ja pyöräillä enemmän. Käydä esimerkiksi aamuisin ulkoilemassa sekä huoltaa kroppaa paremmin. Oon sopinut tälle viikolle jooga-treffit kaverin kanssa ja menossa siis vihdoin testailemaan joogaa. Jospa tuostakin saisi pysyvämmän rutiinin omaan viikko-ohjelmaan. Mikä ikinä se oma haaste onkaan niin voivottelulla harvemmin pääsee eteenpäin. Muutokset vaativat sen, että tekee suunnitelman muutoksen saavuttamiseksi. Konkreettiset asiat, kuten mitä missä ja milloin toimii usein parhaiten.

Etenkin tähän aikaan vuodesta treeniin ja hyvinvointiin linkittyy myös vastustuskyky, sillä mikä onkaan ikävämpää kuin se, että saa just hyvän treenibuugin päälle ja sitten se flunssa iskee sut takaisin sohvan pohjalle. Tiesittekö että 70 % vastustuskyvystä sijaitsee suolistossa? Ruokavalio vaikuttaa suuresti vatsan ja suoliston hyvinvointiin ja sitä kautta vastustuskykyyn. Itse ajattelen hyvinvointia palapelinä, johon liittyy monta eri palasta, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden. Jotta treeni kulkee, palautuminen on optimaalista, uni maistuu ja olo on myös mentaalisesti hyvä tarvitaan energiaa, vitamiineja, mineraaleja ja ravinteita, joilla on tärkeä tehtävä palapelin kokoamisen kanssa. Harvoin sitä tulee edes mietittyä, että epämotivoitunut, masentava olo voi johtua esimerkiksi jonkun ravintoaineen puutteesta. Kyseinen olo voi taas johtaa siihen ettei saa mitään aikaiseksi ja jää sinne sohvan pohjalle lojumaan. Ehkä ymmärätte mitä tarkoitan palapelillä? Jokainen pala on tärkeä!

vatsaa hellivä aamiais-smoothie

Nykyään vatsan ja suoliston ongelmat ovat hyvin yleisiä, suolistoa kutsutaankin kehon toisiksi aivoiksi. Vatsa tuottaa mm. 95 % onnellisuushormoni serotoniinista, joten vatsan hyvinvointi vaikuttaa ihan konkreettisesti omaan fiilikseen! Treenasit paljon tai vähän, ympärilläsi tapahtuvat asiat vaikuttavat sinuun. Kun stressaat paljon, voi syöminen ja nukkuminen hankaloitua. Jos et nuku tarpeeksi tai saa riittävästi energiaa ja ravintoa kasvaa metabolinen (sisäinen) stressisi. Metabolinen stressi voi vaikuttaa haitallisesti terveyteesi ja siten vastustuskykyysi.

Kolme vinkkiä treenaajan parempaan vatsan hyvinvointiin!

Pidä huolta energiansaannistasi ja ruokavalion laadusta. Jos kehosi ei saa tarpeeksi energiaa ja riittävästi hyödyllisiä ravintoaineita, laskee suoritustasosi ja olet alttiimpi infektioille ja vammoille.

Suunnittele päiväsi. Myös ruokailu. Näin kaikki on helpompaa.

Nukkuminen, ruokavalio ja vatsa kulkevat käsikkäin. Jos nukut tarpeeksi ja saat tarpeeksi ravitsevaa ruokaa, toimii vatsasikin paremmin.

Actimelilla on nyt uusi tuote, joka oli ilokseni valmistettu ilman lisättyä sokeria!! 🙂

Actimel Mansikka ilman lisättyä sokeria sisältää vain luontaisesti maidossa ja marjoissa esiintyviä sokereita sekä sukraloosia ja asesulfaami K:ta makeutusaineina. Tuotteen kokonaissokeripitoisuus on ainoastaan vain 3,5 grammaa 100 grammaa kohden.

Jokainen Actimel-pullo sisältää 10 miljardia L. Casei Danone-maitohappobakteeria sekä B6- ja D-vitamiineja, jotka edistävät hyvin toimivaa immuunijärjestelmää.

Parhaan vaikutuksen saamiseksi Actimelia tulee nauttia päivittäin yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja aktiivisen elämäntavan kanssa.

Lähdettekö mukaan haasteeseen, jonka tiimoilta yritetään parantaa yksi tai kaksi asiaa, joiden avulla oma hyvinvointi paranee? Mulla siis konkreettiset asiat ovat 1. arkiliikunnan lisääminen ja 2. huoltavan liikunnan lisääminen! Mites sulla?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


Kommentoi