KIKKA KOLMOSET TERVEELLISEN ANNOKSEN RAKENTAMISEEN

Mulla on tapana valmistaa lähestulkoon kaikki ruokani itse ja suosinkin arkisin nopeasti valmistuvia ruokia ja panostan sitten viikonloppuna enemmän aikaa kokkailuhommiin. Mun työrytmi menee niin, että ehdin lähes aina syödä kaikki annokset kotosalla, lukuunottamatta vauhdissa syötyä protsupatukkaa tai muita pienempiä snäksejä. Mulla onkin aina laukussa hätävarana proteiinipatukka, sillä joskus kiireessä ruokailuvälit venyy ja jos ne venyy liikaa, on vaikeampi tehdä fiksuja valintoja kun pääsee ruokalautasen ääreen. 😀

Saan monesti kyseljyä mun annoksista, että mitä tuossa oikeen on. Vastaus on hyvin yksinkertainen, sillä etenkin arkisin koostan annokset lähestulkoon samalla periaatteella, mitä nyt raaka-aineet saattavat vaihdella. En tykkää syödä kuivaa riisiä ja kanaa, vaan mun annokset ovat aina runsaasti maustettuja, meheviä herkkuannoksia, terveellisyydestä tinkimättä!

Kuten monesti mainittua, tykkään myös syödä runsaita annoksia, mutta kuitenkin niin ettei energiamäärä nouse liian suureksi  yhdellä annoksella, sillä tasaisesti tippuva energia pitkin päivää toimii treenihommissakin paremmin!

vertailun vuoksi: tavallisen kokoinen lautanen ja meikäläisen lautanen.

Annokset sisältävät aina: vihanneksia, hiilarin lähteen joka on useimmiten pastaa (kuvassa alla eniten käytetyt, käytän noita koska ne kypsyy ihan muutamassa minuutissa), proteiinin lähteen joka on useimmiten possua, koska en jostain syystä jaksa syödä kanaa kovin usein. Käyttämäni possu menee suunnilleen samoihin makroihin kanan kanssa ja on mun mielestä paljon mehevämpää! Silloin tällöin tulee haettua luomujauhelihaa Ekosopista, josta valmistan usein lasagnea, makaronilaatikkoa tai lihamurekkeen. Välillä vetelen puhtaasti vegesafkaa, jolloin raaka-aineet muuttuvat tietysti.

riisifusilli, riisinuudeli ja kikhernenuudeli chilin makuisena

Käytän jättikokoista kannellista wokkipannua (IKEAsta 20€), johon kaadan ensin hieman vettä, pakastevihanneksia (parsakaalia, tai wokkisekoitusta) sekä pilkottua keräkaalia. Heitän sekaan kikhernenuudelit, jotka kypsenevät seassa veden ansiosta ja lopuksi proteiinin lähteen. Kansi päälle ja setti hautuu itsessään kypsäksi.

Jos alla on treeni niin tässä välissä otan pikasuihkun ja palatessani heitän vielä sekaan runsaasti mausteita, lisään nestettä jos vesi on jo imeytynyt kokonaan. Tein viime viikolla kasvissosekeittoa, joten nyt oon vielä sekoittanut joukkoon kauhallisen tai pari tuota sosekeittoa. Se menee kastikkeesta ja tuo annokseen mehevyyttä! Koko prosessiin menee vain kymmenisen minuuttia ja annos on valmis.

lempparimausteita!

Alla oleva annos menee esimerkiksi moneen ruokavalioon sopivaksi ja poikkeaa silti siitä tavanomaisesta riisi-kana-annoksesta. En väitä etteikö riisikana-setti olisi hyvää myöskin, mutta annoksiin saa vaihtelua, kun jaksaa joskus kokeilla erilaisia raaka-aineita ja etenkin maustaa ruuan hyvin. Maustamisella on mielestäni todella iso rooli sen suhteen miltä ruoka maistuu. Maustan kaikki ruokani, aina puurosta smoothieen, sillä tykkään kovasti erilaisista voimakkaista makukokemuksista! Rohkeesti kokeilemaan vaan.

Tässä annoksessa:

  • 50 g kikhernenuudeleita
  • 100 g porsaan suikaleita
  • noin 500-600 g vihanneksia (pakaste wokki + keräkaali)
  • 2 kauhallista kasvissosekeittoa (sisältää: suippopaprika, tomaatti, myskikurpitsa, sipuli, valkosipuli, porkkana, vesi + mausteet)

450 kcal, proteiini: 37 g, hh: 55 g, rasva 7 g

Treenin jälkeiset annokset pidän suhteellisen vähärasvaisina, mutta muilla annoksilla tuleekin sitten lisättyä myös sitä rasvaa mukaan esimerkiksi avocadon muodossa. 🙂

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “KIKKA KOLMOSET TERVEELLISEN ANNOKSEN RAKENTAMISEEN”

  1. ninna sanoo:

    500g kasviksia 1 aterialla? hyvä tuo lautasvertailu kiitos. välillä tosiaan tuntuu että se normaalilautanen ei riitä ja tulee olo että syö liikaa. tosin jos liikkuu 4h/pvä ei sen pitäisikään? oletko gluteenittomalla? ei tavallista pastaa?

Kommentoi