MOTIVAATIO MAANANTAI – 25 KG / 6 KK

Luvassa kunnon motivaatio maanantai, sillä ajattelin jakaa pitkästä aikaa yhden asiakkaani tarinan. Aloitimme tämän projektin tämän vuoden helmikuussa ja lyötiin tavoitteeksi suhteellisen kova -20kg kuuteen kuukauteen. Usein tavoitteita suunnitellessa yritän pitää asiakkaideni toiveet realistisena, sillä liian kovat tavoitteet aiheuttavat stressiä ja niiden saavuttamattomuus taas ei tuo ainakaan hyvää fiilistä. Tunsin Lauran kuitenkin jo entuudestaan, koska hän on käynyt vuosia mun tunneilla ja meillä on ollut aiemminkin pt-hommia yhdessä. Tiesin siis, että hän on sellainen joka tekee asiat aina just eikä melkeen. Meillä oli alusta tosi hyvä kemia ja luotin 100 % että hän tekee kuten mä sanon, eikä sooloile omiaan. Toki perustelen myös asiat, sillä ymmärtäminen helpottaa asioiden käyttöönottoa ja pyrin aina siihen, että kun projekti loppuu, asiakas pystyy itse jatkamaan uudempaa elämäntapaa ongelmitta. Eli projektin aikana vain harjoitellaan yhdessä, jotta tulevaisuudessa homma sujuu myös ilman mun tukea.

Mitä treeneihin ja ruokavalioon tulee, mun tapa on aloittaa ruokien kanssa aina mahdollisimman korkeista kaloreista ja tarvittaessa leikataan sitten sen mukaan miten tuloksia tulee. Lauran ruokavalion pohja on hyvin pitkälle bikini bootcampin mukainen ja ruokavalio on toiminut älyttömän hyvin, sillä loppupeleissä me ei olla jouduttu leikkaamaan ruuista lainkaan koko 6kk aikana! Treeneissä ollaan yhdistetty sekä salitreenejä, että ryhmäliikuntaa. Nyt kesällä mukaan on tullut myös esim juoksulenkkejä, mäkijuoksua jne, sillä ryhmäliikunta on jäänyt vähemmälle meikäläisen ollessa lomilla. :D (osa mun asiakkaista on niin uskollista jengiä, että ne ottaa myös tauon kun oon lomalla :D)

Kuten mainittua, ruokavalio toimi mainiosti ja paino onkin pudonnut hyvällä vauhdilla alaspäin viikosta toiseen. 20 kilon tavoite täytyi muuttaa, sillä oltiin päästy siihen jo hyvissä ajoin. Uusi tavoite -25 kg rikkoutui viime perjantaina ja vaikka tuo luku on aika hurja, on muutos vieläkin suurempi sillä lihasmassaa on tullut lisää ja rasvakiloja on palanut enemmänkin kuin tuo 25. Salitreeneissä voimaa on tullut lisää ja Laura nosti mm. 100 kiloa maastavedossa kesäkuussa kun kokeiltiin maksimeja. Ihan mieletön tulos siihen nähden, että voimatreenaamisesta ei ole sen kummempaa kokemusta.

Pyysin Lauraa summailemaan omia fiiliksiään lyhyesti ja täältä tulee:

Oon aina tykännyt liikkua ja käydä jumpissa se on ollut sellainen oma juttu iltaisin! Ongelma oli ruokavalio, liikaa herkkuja. Toisen lapsen syntymän jälkeen olo omassa kropassa oli tosi huono, ja siitä kärsi tietenki muukin perhe.
Yhtenä päivänä näin Ainon blogissa tekstin, jossa hän kertoi ottavansa asikkaita, jonka jälkeen soitin samantien miehelle ja kysyin mielipidettä. Sain heti vastauksen ”jos sä tarvit sitä ja se auttaa että voit hyvin, niin mä tuen sua. Laita viesti Ainolle”
Sovittiin Ainon kanssa, että 6kk on sopiva aika, sillä halusin -20 kg pois. Nostettiin myöhemmin tavoite -25 kiloon, koska homma rullas niin hyvin. 

Alkuun ajattelin että kuinka mä ehdin kokata joka päivä itselle, ja muulle perheelle, mutta kun sitä vaan aloitti hommat niin ne sujui ihan itsestään. Päätin heti alussa, että teen just niinku käsketään enkä mieti muuta, kaikkeen ehtii ja pystyy jos vaan päättää!
Puoli vuotta meni niin nopeasti eikä se tuntunut mitenkään raskaalta koska olin tehnyt päätöksen muuttaa elämäntapoja ja oon ajatellut et tää tulee jäädäkseen. Matka on ollut henkisesti myös opettava, en olisi uskonut, että vasta 2 lapsen jälkeen olen näin sinut itseni kanssa. Tää päätös panostaa omaan hyvinvointiin oli yksi parhaista päätöksistä mitä oon tehnyt. Kuulen kotona usein, kuinka ihanaa nähdä kun oon paljon iloisempi nykyään. Mies on aina sanonut että ”kun äiti voi hyvin perhe voi hyvin ja se on totta. Aion jatkaa tätä, on ihanaa kun on löytänyt oman jutun joka on sopivaa vastapainoa lasten kanssa kotona olemiseen!

Loppuun haluan vielä sanoa, että jopa tällaiset tulokset voidaan saavuttaa ilman nälkäkuureja tai älytöntä treenimäärää. Koko projekti on toteutettu sen kautta, mikä on mielekästä Lauralle. Treenit ovat olleet mielekkäitä ja ruokavalioon on mahtunut myös pizzaa ja jäätelöä. :) Jos just sä olet siinä tilanteessa, että olo omassa kropassa ei ole paras mahdollinen niin nyt on loistava hetki aloittaa. Pienet muutokset tekevät suuren kokonaisuuden, eikä kaiken suhteen tarvitse olla heti täydellinen. Jokaisella on myös oma elämäntilanteensa ja muutokset pitäisivät tukea aina sitä, missä tilanteessa itse on!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


9 Responses to “MOTIVAATIO MAANANTAI – 25 KG / 6 KK”

 1. jenni sanoo:

  vau, valittevasti mullakin raskauden jälkeen melkeinpä tuo lähtötilanne. Jostain kun saisi motivaatiota, ehkä tästä postauksesta :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nyt vaan hommat alkuun, koskaan ei kaduta jälkeenpäin että aloitti :)

 2. Emmi sanoo:

  Vautsi mikä muutos!!! Oot kyllä mahtava valmentaja!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, mä annan vaan ohjeet, mutta Laura on tehnyt kyllä kovan työn! :)

 3. Nessa sanoo:

  Aivan käsittämätön muodonmuutos! Asiakkaan keho näyttää upealta. :)

 4. Heini sanoo:

  Otatko etävalmennettavia :)?

  • J sanoo:

   Heh, mietin aivan samaa! :D Varsinaista painonpudotustarvetta ei ole, mutta kiristelyä… sille olisi tilausta! :)

 5. Heini sanoo:

  J: samantyyppisestä valmennuksesta olisin myös minä kiinnostunut lähinnä ruokavalion ja treenaamisen optimointi olis mielessä

Kommentoi