NO EI MENNY IHAN PUTKEEN..

Tämän kesän lomasuunnitelmat olivat selkeät; paljon relaamista, pelkkää salitreeniä (ei aerobista) ja sitten hieman jotain muuta. No miten meni niinku omasta mielestä? 😀 Ennen loman alkamista jouduin sairaslomalle ja kaikki treeni laitettiin pannaan seuraavan kuukauden ajaksi. Voin kertoa, että kun normaalisti arki koostuu oikeestaan vaan treenistä ja duunista ja sitten kun molemmat vedetään pois, tulee vähän tyhjä olo. Mitäs nyt sitten?

No, päätin että en kuitenkaan jää kotiin makaamaan, vaan teen sitten sellaisia juttuja mitä en normaalisti pysty tehdä. Tässä on tullut reissattua enemmän kuin koko vuonna yhteensä ja hauskaa on se, että normaalisti oon kunnon kotikissa, eikä mua kiinnosta matkustella sen kummmemmin. Huomaan kyllä, että kun ne asiat jotka vie arjesta eniten aikaa, otetaan pois, niin jää aikaa tehdä paljon muuta. Myös kiinnostus asoihin joista en muuten välitä, on noussut.

Kesäloma on siis ollut myös tosi opettavainen ja nyt kun palaan takaisin arkeen, aion tehdä ihan oikeasti muutoksia. Puhun aina, että muutan jotain, mutta hetken kuluttua oon taas samassa oravanpyörässä painamassa. Tässä on taas ollut mielessä maiseman vaihdos, mutta lähdetään nyt ainakin alkuun sillä, että teen pieniä viilauksia arjen rutiineihin. Treenimäärät saavat pudota ja panostan enemmän vapaa-aikaan ja niin sanottuun elämän vastapainoon. Viime vuosi oli melko työntäyteinen ja sitäkin jaksaa aikansa, mutta en halua muistella elämääni pelkkänä työkeitaana. 😀

Kesän suunnitelmat eivät siis menneet ihan putkeen, treenitulokset ovat luonnollisesti ottaneet myös hieman takapakkia, mutta en jaksa stressailla siitä nyt. Tiedän, että kun palaan töihin niin oon kunnossa nopeemmin kuin edes tajuan. Nyt kun on tullut treenailtua jo muutama viikko niin ei ne tulokset nyt paljoa ole edes tippuneet. Jumppakunto saattaa vaatia viikon tai pari, mutta eiköhän sekin siitä palaa ennalleen. Tuntuu kuitenkin hyvältä kun on taas päässyt liikkumaan, sillä nautin siitä niin hurjasti!

Sainkin aiheeseen liittyvän kysymyksen, joka meni tiivistetysti näin:

Oon tosi ahkera ja tavoitteellinen salilla kävijä, mutta nyt kesällä oon ollut töissä joka on vienyt kaiken mun ajan sekä energiat, joten en oo päässyt salille lähes ollenkaan. Huomaan, että lihasta on lähtenyt ja rasvaa tullut tilalle, myös paino on tippunut pari kiloa. Kauanko kestää, että saan takaisin menetetyt lihakset ja kireämmän kropan?

Voisin toisaan vastata, että i feel you sis! 😀 Aika sama fiilis on ollut itselläni ja kun jouduin saikulle mun paino putosi 6 (!!!) kiloa muutamassa viikossa. Johtui osin myös sairastelusta, mutta myös lihaspaineet ja lihasta lähti. Nyt paino on toki tasaantunut, mutta olo ei ole läheskään yhtä kireä kuin ennen tätä keissiä. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika, kesä lasketaan kolmeksi kuukaudeksi, joista kaksi on takana. En osaa tietenkään sanoa mitään tarkkaa aikaa kauanko kestää, että on takaisin entisessä, mutta itse ajattelen aina että hommaan menee sama aika kun on mennyt ”huonommilla rutiineilla”. Kokemukseni mukaan homma menee niin, että jos on löysäillyt kuukauden, kestää noin kuukausi että on entisellään. Tämä toki vaatii ne treeni ja sen paremman ruokavalion, sekä riittävästi laadukasta unta!

Itse en siis stressailisi liikaa tästä rennomasta vaiheesta. Ajattele, että ainakin sun keho on päässyt palautumaan kunnolla ja kun palaat takaisin treenien pariin, on kehityskäyrä ihan varmasti hurjassa nousussa! 🙂

KUVAT: Anna Riska / Annmarias

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “NO EI MENNY IHAN PUTKEEN..”

  1. ninna sanoo:

    panostan enemmän vapaa-aikaan ja niin sanottuun elämän vastapainoon tämä lause ilahdutti. vaikka rakastaa treenaamista on elämässä paljon muutakin; ystävät perhe muut harrastukset ja menot. onko sulla vastapainoksi liikunnalle jotain kulttuurista tms(lukeminen kielten opiskelu musiikki keräily käsityö elokuvat)6kiloa huh hurjaa! hyvällä asenteella eteenpäin kaikki voimavarat käyttöön ja malttia.

Kommentoi