HERKUTTELU DIEETILLÄ

Mitä jos tahtoo päästä kesäkuntoon tai ylipäätään diettailla kroppaa tiukemmaksi, mutta haluaa silti nauttia myös herkuista silloin tällöin? Vaihtoehtona on tietysti valita hieman terveellisimpiä/vähäsokerisempia vaihtoehtoja, joita löytyy nykyään aika kivasti aina jäätelöstä karkkeihin saakka. Itse olen valmistanut aina silloin tällöin dieetin makroihin sopivia makeita ja suolaisia herkkuja ja yksi lemppari on tämä omenakaurapaistos, josta tein eilen vähärasvaisen version. Monesti ongelmana on juuri rasvan määrä, sillä monet makeat herkut, etenkin leivonnaiset, sisältävät melko paljon rasvaa. Rasvassahan ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta sitäkään ei toki liikaa kannata syödä.

Valmistin eilen siis todella simppelin herkun, joka keräsi kuitenkin hurjasti kysymyksiä mun some-kanavilla, joten on helpompi kirjoittaa resepti tänne kuin kirjoittaa se monta kertaa snäpissä/instassa. 🙂

  • 250 g omenaa
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 20 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia (myös muut vaniljapohjaiset maut sopii)
  • reilu loraus walden farmsin maple syrup – kastiketta
  • stevia sokeria / kanelia

Pilko omenat paloiksi ja kaada pienen uunivuuan pohjalle, ripottele päälle stevia sokeri & kaneli. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, hera ja maple syrup ja kaada seos omenoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin vartin. Paistoaika riippuu pitkälti uunin tehoista, eli kannattaa katsoa ettei paistos kärtsää. Päällä on 50 g vaniljan makuista proteiinijäätelöä.

Koko paistos (sisältää jäätelön) :

  • 584 kcal
  • 35 g proteiinia
  • 80 g hiilari
  • 10 g rasvaa

Itse vetelin paistoksen ihan ateriana, mutta puolittaessa tästä saa aika kivan välipalan esimerkiksi ennen tai jälkeen treenin!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


6 Responses to “HERKUTTELU DIEETILLÄ”

  1. hannamariav sanoo:

    Millä omenan voisi tässä reseptissä helposti korvata? Oon sekä omenalle että päärynälle allerginen, mutta muita ruoka-aineallergioita ei ole. 🙂

    hanna
    http://www.hannamariav.com

  2. ninna sanoo:

    toimii muuten mikrossakin säästää sähköä. fitnesstukkulehdestä löytyi vastaavanlainen omenaherkku jossa siirapin tilalla valkuaisia nam!

Kommentoi