10 X OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI

Meillä kaikilla on omia pinttyneitä tapoja rutiineja, joita toistellaan päivittäin ja ajattelin jakaa teille muutamat ehkä jopa oudot tapani ruuanlaittoon, syömiseen ja ylipäätään ruokaan liittyen. Rakastan ruokaa ja syöminen on mun mielestä yksi mukavimmista tapahtumista mitä voi tehdä yhdessä jonkun kanssa, tai ihan yksinkin. Myös kokkailu, erilaisten reseptien kehittely, kokeilu ja niissä onnistuminen tuo meikäläiselle mielihyvää! :D

Mietin aina aamulla, mitä ja milloin tulen syömään mitäkin. Mulla on siis selkee suunnitelma, jolloin ei tarvitse arpoa syönkö vai enkö, vaan säännöllinen rytmi säilyy päivästä toiseen. Toki joskus tulee myös poikkeuspäiviä, kun menee enemmän fiilispohjalta, mutta pääosin tykkään pitää homman hanskassa, näin ei tule myöskään naposteltua ylimääräisiä juttuja ja tiedän suunnilleen päivittäiset makrot. Etenkin nyt kun oon ollut tarkemmalla ruokavaliolla, on suunnitelmallisuus suuremmassa roolissa.

Kun maustan ruokaa tai käytän mausteita, irrotan niistä sirotin osan, siis sen missä on pienet reiät. Käytän tosi paljon mausteita ja mulla menee hermot kun niistä tulee kerralla niin vähän. Mun metodi onkin enemmänkin kaataa kuin sirotella mausteita ruokiin. :D Joskus kun ollaan kokkailtu frendienkaa niin heidän ilmeensä on ollut aika kauhistuneita, kun oon kaatanut tyyliin puolet maustepurkista ruuan sekaan. :D

Yleensä kun syön tai välittömästi sen jälkeen, mietin jo tulevaa ateriaa ja sen tarkempaa sisältöä. :D

En koskaan seuraa reseptejä, vaan toimin aina fiilispohjalta. Saatan katsoa jonkun reseptin ainesosat suunnilleen, mutta muokkailen yleensä aina ainesosia ja määriä mieleni mukaan. Myös omien reseptieni kehitys menee aina maistele & lisää – toiminnolla. Saatan kokeilla hyvinkin outoja yhdistelmiä ja mitä ruuanlaittoon tulee, koen olevani hyvin luova siinä! :)

Pahin floppi mitä ruuanlaittoon liittyen voi tapahtua on se, että ruoka loppuisi kesken. Tämän vuoksi valmistan aina todella suuria määriä kerralla. Jos mulla on vieras tai vieraita, saatan tehdä ruokaa tyyliin 10 hengelle kerrallaan. Just in case!

Toinen asia, mitä en siedä, on se että kotoa puuttuu jokin ruoka-aine, mitä saatan tarvita. Mulla on siis aina hyvin kattavasti täytetty keittiö ja kaapit, joista löytyy ainesosat joka lähtöön. Kaupassa ollessani saatan miettiä jopa kolmen erilaisen reseptin tai jälkkärin ainesosat valmiiksi, jos tulee fiilis, että haluaa tehdä jotakin niistä.

my kind of meal!

Mun mielestä yksi motivoivimpia asioita treeniin liittyen on se, että kun treenaa paljon, voi syödä paljon. Ruoka maistuu aina parhaalta kovan treenin jälkeen!

Lisään jokaiseen ruokaan ja reseptiin suuren määrän kasviksia. Tykkään syödä paljon ja tämä tapa pitää huolen siitä, että voin toteuttaa rakasta harrastustani, ilman että kerryttäisin samalla suuren määrän kiloja. Tykkään myös vihanneksista ja niiden syöminen ei ole koskaan ollut ongelma. Lempparini on varhaiskaali paistettuna, nam!

Mielestäni terveellisesti syömisen ja herkuttelun ei tarvitse tarkoittaa eri asioita. Olen löytänyt elämäntavan, jolloin voin sekä herkutella hyvillä ruuilla, mutta elää myös terveellisesti ja pysyä kunnossa. Teen paljon muunnelmia perinteisistä herkuista ja ruuista, jolloin en koe, että joutuisin rajoittamaan ruokavaliotani tai luopumaan jostain.

Pystyn syödä määrällisesti todella paljon. Siis ihan oikeasti. :D Syön monet isot miehet pöydän alle ihan helposti. Olen myös todella nopea juomaan ja pystyn heittää yhellä huikalla litran nestettä kiduksiini. Mun kaveri aina repeilee tuolle juomatyylille, joka ei ole mikään paras piirre silloin kun veden sijaan juodaankin alkomahoolia. :D

Samaistuuko kukaan?

PS. Tänä viikonloppuna tuun jakamaan enemmän treenipainotteista settiä snäpissä ja instassa, joten sinne hopi hop! :) Kysymyksiäkin ehtii vielä jättää tämän postauksen alle! (en julkaise kysymyksiä ennen vastauspostausta)

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


11 Responses to “10 X OUDOT RUOKAAN LIITTYVÄT TAPANI”

 1. Aa sanoo:

  Osa näistä kuulostaa enemmän syömishäiriöltä kuin vain ”oudolta tavalta”..

  • Jenni sanoo:

   ^- Mitä ihmettä?? :D :D

  • anonym sanoo:

   Mietin samaa. Ruuan ”jatkuva” ajatteleminen ja mausteiden tolkuton käyttö ovat tyypillisiä syömishäiriöisen käytösmalleja.

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Ymmärän molempien anojen kommentin pointin, mutta hei camoon! Kaikkea ei tarvitse aina ottaa niin vakavasti. Tässäkin on kirjoitettu pilke silmäkulmassa nuo jutut. Välillä tuntuu, että oikeen hakemalla haetaan jotain mistä vois syyttää mua jostain häiriöstä tai sairaudesta. :D

 2. Jaana sanoo:

  Samaistun noista jokaiseen :D Erityisesti mausteisiin, ohjeiden epämääräiseen soveltamiseen ja seuraavan sapuskan miettimiseen edellistä syödessä!

 3. Kirsti sanoo:

  Voin kyllä allekirjoittaa jokaisen kohdan! Rakastan syömistä yli kaiken, ja helposti tulee suunniteltua tarkkaa ruokalistaa jo päiviä etukäteen. Reseptien selailu ja esim. ravintolaan mentäessä menun tutkailu etukäteen netistä on ihan parasta. Kasviksia kuluu mielettömästi, niitä saa sitten selkä vääränä raahata kaupasta kotiin : D Ähky on mulle täysin vieras käsite, koska pystyn tosiaan syömään ja juomaan aikamoisia määriä, vaikka oonkin tosi pienikokoinen. Ihan kevyesti menee ison aterian päälle esim. kilo porkkanoita ja useampi litra marjoja. Mitä maustamiseen tulee, niin ihan perus bataattiranuannokseen uppoaa suunnilleen se puoli purkkia paprika- ja valkosipulijauhetta. Päivittelen myös jatkuvasti kauppalistaa, ettei vaan vahingossakaan pääse mikään asia liian vähiin/loppumaan

 4. maikki sanoo:

  Samaistun kyllä, etenkin tuohon ruuan miettimiseen, mitä syön päivän aikana, milloin on seuraava ruokaika ja mitä syön silloin. Illallakin sänkyyn mennessä oikein odottaa aamua että pääsee aamupuurolle :D Ja kunnon treenin jälkeinen iso ruoka annos on kyllä parasta :)

 5. Marjaana sanoo:

  Niin kuin omia tekoja lukisi :D mausteita menee kuluu ruokiin älytön määrä :D koko ajan saa kuulla kuinka paljon pystyn syömään, koska lisään kasviksia ruokaan niin paljon niin ruuan määrä näyttää valtavalta :D

 6. Jonna sanoo:

  Kuka se mies on joka jatkuvasti pyörii nykyään sun snäpissä? Seurusteletko taas!

 7. Moi sanoo:

  Jees! Voin samaistua näihin

 8. Hanna sanoo:

  Kuulosti oikein hyvältä! Se just kun ennakoi ja pohtii etukäteen jo mitä syö milloinkin niin ei tuu turhia mielihaluja ja kroppa saa tarpeeksi energiaa kehittyäkseen. Mikäs sen parempi kuin että kaapissa on aineksia leipomiseen ja kokkailuun valmiiksi :D ja se kun inspiroituu jostain nii se on huippua. Vaatii paljon panostusta syömiseen kun treenaa kovaa, ja tämä on sulla hyvin hallussa! :)

Kommentoi