LAKRITSAINEN VALKOSUKLAA-VADELMA RAAKAKAKKU

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kitchen Aidin kanssa.

Pääsiäisen tienoilla tuli vietettyä tosiaan ”vapaapäivä” omasta elämästä ja oltiin sovittu, että järkätään kamujen kanssa brunssi, johon jokainen tuo jotain mukanaan. Mun harteille napsahti makean puolen hoitaminen ja leivoin kolmekerroksisen valkosuklaa-vadelma raakakakun lakritsaisella twistillä. Kuten tiedätte, tykkään kokkailla paljon ja mun mielestä keittiön ehkä tärkein kodinkone on tehosekoitin, eli näin tuttavallisemmin ”blenderi”. Kun kerran pääsee kokkailemaan kunnon tehosekoittimella, ei ole paluuta takaisin. Elämä (ja smoothiet) on niin paljon parempaa, kun keittiössä on toimivat laitteet ja ruuan valmistus helppoa.

Kyseessä on siis Kitchen Aidin uusi huippulaadukas Artisan Power Plus Blender, joka on markkinoiden tehokkain masiina ja sen kyllä huomaa! Laitteessa on 3.5 hevosvoiman moottori sekä ruostumattomasta teräksestä valmistettu epäsymmetrinen terä, joten suurien tai kovien raaka-aineiden tai suurien määrien blendaaminen on todella helppoa ja ennen kaikkea nopeaa. 2,6 litran kannu kestää myös lämpöä ja tiskikoneessa pesemistä, joten sillä voi sekä sekoittaa että lämmittää esim. keittoja nopeammin, lisäksi lämpö pysyy yllä pidempään. Thermal Control Jarin, eli lämpöä säätelevän kannun avulla keiton saa kuumennettua samalla kun sen sekoittelee tasaiseksi, mikä tarkoittaa että laitteella voi siis valmistaa koko sopan yhdellä kertaa. Tällä laitteella on jopa 10 vuoden takuu.

Yksi voittamaton ominaisuus on smoothieiden valmistukseen liittyvä jauhaminen. Itsehän heittelen sekaan aina myös vihanneksia, joten on hyvin tärkeää, että laite valmistaa silkkisen samettisia sekoituksia, eikä suuhun eksy lehtikaalin palasia tai muita epämääräisiä sattumia. Tälla laitteella edellä mainittu ihanan pehmeä smoothie valmistuu muutamassa sekunnissa.

Myös raakakakun valmistaminen sujui kätevästi ja tämä oli ehkä yksi parhaista luomuksistani hetkeen! Nyt kun katson tuota kuvaa niin tekisi niin mieli leikata pala ja nauttia kahvin kanssa. Take me back! 😀

Lakritsainen valkosuklaa-vadelma raakakakku:

Pohja:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 pussillinen (140g) Anydayn suolattuja pähkinöitä
  • 5 lakritsi-taatelia
  • 1 rkl kookosöljyä

Kookosöljyä lukuunottamatta, kaikki aineet tehosekoittimeen ja murumaiseksi seokseksi. Kaada seos reunoista iroitettavaan vuokaan ja sekoita öljy sekaan. Painele sormin pohjaan. Jos käyttää tavallisia taateleita (eikä kuvassa näkyviä) lisää lakritsijauhetta sekaan.

Valkosuklaa-lakritsi täyte (tästä kaksi kerrosta):

  • 2 prk kookosmaitoa (jähmeä osa)
  • 80 g kaakaovoita
  • 100 g macadamia pähkinöitä (liota vähintään 30 min)
  • 14 lakritsi-taatelia
  • 2 rkl lakritsipulveria
  • 2 kauhallista vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia / vanilja uutetta + makeutusta esim. agavesiirappia

Sekoittele hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa kookosmaito ja kaakaovoi, niin kauan että kaakaovoi on sulanut. Kaada kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada puolet massasta pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Vadelma-lakritsi täyte:

  • 1 prk kookosmaitoa (jähmeä osa)
  • 40 g kaakaovoita
  • 50 g macadamia pähkinöitä (liota vähintään 30 min)
  • 7 lakritsi-taatelia
  • 1 rkl lakritsipulveria
  • 100 g vadelmia
  • kauhallinen vadelma-valkosuklaan makuista heraproteiinia / vanilja uutetta + makeutusta esim. agavesiirappia
  • 2 rkl tocoa

Sekoittele hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa kookosmaito ja kaakaovoi, niin kauan että kaakaovoi on sulanut. Kaada kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada edellisen täytteen päälle. Tämän jälkeen kaada valkosuklaa-lakritsin toinen osa päälle. Itse tein viimeisestä osasta vielä hieman tahmeampaa lisäämällä sekaan hieman tocoa. 

Koristele kakku vadelmilla ja kookoshiutaleilla ja laita hyytymään jääkaappiin tai pakkaseen. Jos hyydytät kakun pakkasessa, muista ottaa hyvissä ajoin sulamaan ennen tarjoilua.

Yön yli pakkasessa ollut taideteos

Haluaisitko sinä Kitchen Aidin huikean tehoblenderin? Kitchen Aid on järjestänyt arvonnan, johon voi osallistua tilaamalla uutiskirjeen täältä ja tykkäämällä Kitchen Aidin Facebook-sivuista. Voittaja julkistetaan Kitchen Aidin Facebookissa. Nyt sinne hopi hopi ja peukut pystyyn, että voitto napshtaa kohdillesi, tästä et halua jäädä paitsi! 🙂


6 Responses to “LAKRITSAINEN VALKOSUKLAA-VADELMA RAAKAKAKKU”

  1. Lena sanoo:

    Moikka!
    Olen yrittänyt monesti tehdä proteiini fluffia antamillasi ohjeilla. Ongelmana vaan on, että blenderini kuumentaa mössön ennen kuin se alkaa vaahtoutumaan tai kasvaa koossa. Sen sijaan massasta tulee ihan juoksevaa. Osaatko sanoa, mistä mahtaisi johtua? Kuinka paljon on käyttämäsi tilkan verran vettä?

  2. Ee sanoo:

    Oi että mikä resepti raakakakkuleipurille ja lakritsin rakastajalle! Kiitos Aino<3
    Osallistusinkin arvontaan, tykkäsin fb sivusta ja tilasin uutiskirjeen, nyt vaan peukku pystyyn että saan tuon upean blenderin kun vanha Wilfan tehosekoitin meni rikki raakakakkuja tehdessä.. 😀 Niitä kakkuja onkin ikävä, mutta sauvasekoittimella ei tule hyviä koostumukseltaan! Kyllä se niin on että tehokas blenderi on keittiön tärkein varuste! 😀

    Ihanaa ja Aurinkoista kevättä!

  3. Anni sanoo:

    Ihanan kuuloinen resepti ja kiva arvonta! Mistä tuollaisia lakrits-taateleita saa, ja voiko niiden tilalle laittaa tavallisia taateleita? 🙂
    http://www.anniseppanen.com/fi

    • ainorouhiainen sanoo:

      Ostin ihan citymarketista, mutta voi käyttää normaalejakin ja lisätä lakritsi jauhetta =)

  4. Maija sanoo:

    Namnamnam!! Kiitos ohjeesta! :p

Kommentoi