MILTÄ RUOKAVALIONI NÄYTTÄÄ NYKYÄÄN?

Viitsisitkö/voisitko tehdä jonkunlaisen kokoavan postauksen siitä, miltä sun nykyinen ruokavalio näyttää? Ei siis välttämättä tarvitse yksityiskohtaisesti kertoa, mutta esim. mikä on muuttunut aiempaan verrattuna. Syötkö edelleen gluteenittomasti ja maidottomasti? Käytätkö kasviproteiininlähteitä? Millaisia superfoodeja/lisäravinteita löytyy käytöstä? Onko sun aamu-/ilta-/välipalat pysyneet ennallaan?

Ja supersuuri kiitos ihan huipusta blogista♡ oot koukuttanut mut aivan täysin :D

Ensinnäkin KIITOS! <3 :)

Ravintojutut kiinnostaa aina, joten ajattelin kirjoitella hieman nykyisestä ruokavaliostani. Noudatan siis tällä hetkellä Timo Haikaraisen suunnittelemaa ravinto-ohjelmaa, joka on suunniteltu tukemaan mun tavoitteita. Ruokavalio ei poikkea kovinkaan paljon aiemmasta, syön edelleen paljon samoja ruoka-aineita kuin ennen, mutta pieniä muutoksia on tullut mukaan ja oon enemmän kuin tyytyväinen, että päätin lähteä tähän projektiin!

Luonnollisesti en voi kertoa tarkkoja määriä tai ohjeita täällä, mutta ei niillä ohjeilla kukaan mitään tekisikään, koska ruokavalio on suunniteltu juuri meikäläisen menojen mukaan ja niitä menoja on muuten paljon! :D Treenimäärät ovat siis kovat, joten ruokaa ja energiaa tulee kivasti. Syön tällä hetkellä enemmän kaloreita kuin olen aiemmin syönyt ja suurin määrä energiaa tulee hiilihydraateista. Hiilarimäärän vuoksi on ruokavaliokin kokenut hieman muutoksia ja esim välipalat ovat paljon runsaampia ja erilaisia kuin ennen. Myös puuroa tulee syötyä aika mukavan kokoisia kattilallisia pariin otteeseen päivässä.

Itse ajattelen aina, että ruoka on paljon muutakin kuin kaloreita ja makroja, mutta kun energiaa ja niitä hiilareita täytyy saada paljon, täytyy välillä syödä myös ns. ruokia, jotka eivät ole ehkä ravintosisällöltään täydellistä priimaa. Syön siis enemmän mm. leipää, riisikakkuja ja kauraa. Syön myös yhden hedelmän päivässä. Aiemmin en ole syönyt juurikaan hedelmiä, ainoastaan marjoja.

Ruokavalion suurimmat muutokset ovat siis tulleet ns. pienemmille aterioille, kuten aamuun sekä välipalaan. Mun nykyisestä aamiaisesta pystyisi valmistaa myös smoothien, mutta toistaiseksi oon vedellyt sen puuron muodossa ja juonut viherjauheen c-vitamiiniporeen ja msm-jauheen kera erikseen. Pääateriat koostuvat samoista aineksista kuin ennenkin (ylläoleva kuva), makrojen suhteet on vain erilaiset. Eli niitä hiilareita on paljon enemmän, kun taas protskua vähemmän. Huomaan jatkuvasti, että meinaan saada liian paljon proteiinia päivässä, etenkin silloin jos alan muokata aterioiden koostumuksia makrojakauman mukaan, niin ne pirun protskut meinaa aina dominoida.

Syön edelleen pääsääntöisesti gluteenittomasti ja maidottomasti, mutta olen syönyt välillä esim fazerin kauraleipää, joka ei ole täysin gluteeniton. Maitotuotteita käytän hyvin harvoin, mutta esim tuohon alla olevaan pizzaan ripottelin hieman juustoa. Kasvisproteiinilähteiden käyttö on nyt alkuun jäänyt vähemmälle, sillä alkuun olen mennyt ns. helpolla ja noudattanut täysin ohjeen mukaisen ateriakokonaisuuden makrojakaumaa.

Välipalaa olen kuitenkin kokeillut muokkailla muutamaan otteeseen. Mulla on siis jokaisen aterian makrot sekä kalorit ja voin muokkailla ruoka-aineita, kunhan suhteet pysyy vain samana. Tämä on tällaiselle ruoka-hifistelijälle erittäin mielekästä puuhaa, kun saa kasailla kivoja ruokakokonaisuuksia. Viime torstaina valmistin illallisen makroista oikeen kivan kokoisen ja makuisen pizzan. Sain vielä makrot stemmaamaan täydellisesti, vaikkakin jouduin tekemään hieman pidempään laskutoimituksia. :D

Superfoodeista käytän siis viherjauhetta sekä MSM-jauhetta. Satunnaisesti käytän myös muitakin tarpeen mukaan. Vitamiinihommat ovat pysyneet ennallaan. Voisin siis sanoa, että syön jopa rennommin nyt, vaikka noudatan tiettyä ruokavaliota. Kunhan saan homman rullaamaan vielä paremmin, kokeilen myös monipuolistaa ruoka-annoksia, että söisin muutakin kuin sitä kaalia ja parsakaalia päivästä toiseen. Mietin tässä juuri, että oon syönyt kesästä asti yli puoli kiloa kaalia joka päivä. :D Parsakaalia menee samat määrät, mutta ei se väärin oo! Lisäravinteista käytän heraa, aminohappoja sekä kreatiinia.

Kuten on tullut mainittua, energiatasot ovat todella hyvät ja treeni kulkee! Oikeen odotan jokaista salitreeniä innolla ja vielä mukavampaa on kun painoenkat vaan paukkuu jatkuvaan tahtiin. Penkkasin tänään sarjoja 60 kilolla, joten maksiminostokin menee tällä hetkellä varmasti jo lähempänä 70 kiloa. :)

PS. Tuo valkoinen tahna tuli esiteltyä snäpissäkin tänään. En vaan voinut vastustaa kiusausta valkosuklaan makuisesta herkusta, joka oli vielä vähäsokerinen ja sopi aika passelisti välipalan makroihin. En lähtisi käyttämään ihan päivittäin (sisälsi myös kaikkea ylimääräistä), mutta silloin tällöin jos tekee mieli jotain hyvää niin tuo makea tahna + suolaiset riisikakut oli aika bueno combo! Ostin putelin Fitnesstukusta.

PPS. Äskeistä peeässää kirjoittaessa tajusin, ettei mulla ole ollut pitkiin aikoihin enää minkäänlaisia makeanhimoja tai muitakaan ruokahimoja. Kiitos hiilarit!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “MILTÄ RUOKAVALIONI NÄYTTÄÄ NYKYÄÄN?”

 1. J sanoo:

  Hei, ei liity postaukseen juurikaan mitä oot mieltä kalorittomista tuotteista esim. walden farmsin suklaa siirapeista ja sun muista? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mulla on itsellä juurikin noita siirappeja joita käytän esim protskupannarin kanssa silloin tällöin. En siis näe että olisi ongelma jos kohtuudella käyttää. :)

 2. Suivi sanoo:

  Namnam, sun ruoat näyttää ja kuulostaa aina kyllä tosi hyviltä :) Itsekin olen huomannut, että ennen ruoka-annoksia kootessa lähtökohta oli usein proteiinissa, mutta nykyään makroja ei ajattele niinkään. Pääasia, että ruoan jälkeen on hyvä olo ja energiaa riittää! Eikä ne hiilaritkaan niin pelottavia ole. Nykyään syön mielummin vaikka pelkkiä kasviksia kuin pelkkää protskun lähdettä, jos siis pitäisi yhdelle aterialle valita joko tai… :D Itse tosiaan saatan syödä kolmekin hedelmää päivässä + pari taatelia tai viikunaa. Ja marjoja tietty myös. Tiedän, että hedelmiä ei kannattaisi vetää kilotolkulla, mutta kun ne on niin hyviä :D

  Käytätkö muuten MSM-jauhetta, jossa on lisänä molybdeeniä tai otatko sitä lisäksi purkista? Olen ymmärtänyt, että pitkäaikainen MSM:n käyttö kuluttaa kehon molybdeenivarastot.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Toi on ihan totta, että pääasia on että on itsellä hyvä olo ja fiilis. Ja tietysti se, että ruoka on hyää! Onneksi pahin proteiinibuumi alkaa olla jo ohi, sillä uskon että monet on vetänyt ihan överit sen suhteen. :D

   Käytän sellaista MSM:ää johon on lisätty molybeeniä. Puhdistamon tuote! :)

Kommentoi