AINEENVAIHDUNTA BUUSTERI

Jostain syystä mulla oli tänään jotenkin paljon kevyempi olo tulla tähän koneelle ja avata tämä wordpress. Joskus ilmeisesti pieni avautuminen on ihan hyvästä vaan. Oon saanut jo tosi paljon hyviä vinkkejä tuleviin teksteihin, tiesin että teihin voi luottaa! Tänään ajattelin kuitenkin jakaa nopean ja tehokkaan treenin vaikka viikonloppua varten. Kyseessä on eilisen HIIT-tunnin treeni, jonka aikana ja jälkeen meinasi taas noutaja tulla. 😀 Treeni koostuu vain kolmesta liikkeestä ja sen voi suorittaa helposti esimerkiksi ulkosalla raikkaassa ilmassa.

collage_fotork

Etenkin aamusta tehtynä, tällainen treeni pistää aineenvaihdunnan kunnolla liikkeelle. Aikaa menee tosiaan vain se 30 minuuttia lämmittelyineen. Lyhyen lämmittelyn jälkeen tehdään 3 x 6 minuutin setti, jokaisen setin jälkeen minuutin palauttelut ennen uutta rutistusta. Kuuden minuutin ajan mennään 45 sekuntia työtä (=yhtä liikettä) ja 15 sekuntia lepoa. Itse käytän applestoresta ladattua IntervalTimeria, joka laskee ajan puolestani. Timerin saa myös musiikin päälle ja äänimerkki ilmoittaa kun aika on täynnä.

Liikkeet:

  1. viivajuoksu (n. 10-20 metrin alue) – Juostaan siis sprinttejä niin kovaa kuin lähtee ja kosketus maahan molemmissa päädyissä.
  2. pystypunnerus + syväkyykky – Käsipainoilla tai tangolla työntö ylös, jonka jälkeen kyykky alas
  3. askelkyykkyhyppy

collage_fotorl

Mulla olis tässä vielä yksi jumppa vedettävänä ja sen jälkeen saan palautua jopa kaksi kokonaista päivää. Seuraava ohjaus on vasta maanantaina illalla, joten pieni lepoilu tulee aika hyvään saumaan. Ensi viikolla suuntaan nimittäin stadiin ja sielä odottaa kolmen päivän Bodyattack AIM-koulutus. Siitä lisää myöhemmin.

Mukavaa viikonloppua kaverit!

 


6 Responses to “AINEENVAIHDUNTA BUUSTERI”

  1. Henna sanoo:

    Menee todellakin testiin, kuulostaa mukavan yksinkertaiselta

  2. Willis sanoo:

    Nuo kaksi ensimmäistä kuvaa ovat WOWOWOW!

  3. mirkku sanoo:

    niin siis onko yhdessä setissä aina kuitenkin kaikki liikkeet mukana? eli 45sek viivajuoksu, 15s lepo, 45s kyykky+pystypunnerrus, 15s lepo, 45s askelkyykkyhyppy ja näin 6min, vai niin että pelkkää viivajuoksua vedetään ensin koko 6min setti, ja seuraava setti on pelkkää kyykkyä jne? Vähän sekavasti kysytty mutta toivottavasti tajusit 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Joo on siis yksi kuusi minuuttinen sisältää:

      45 sek viivajuoksu 15 sek lepo
      45 sek kyykky+pystypunnerus 15 sek lepo
      45 sek askelkyykkyhyppy 15 sek lepo
      45 sek viivajuoksu 15 sek lepo
      45 sek kyykky+pystypunnerus 15 sek lepo
      45 sek askelkyykkyhyppy 15 sek lepo

      ja sitten tähän väliin noin minuutin palautus ja sama uudelleen läpi, yhteensä kolme settiä!

Kommentoi