KUN EI IRTOO NIIN EI IRTOO

Katri kirjoitti eilen aika hyvän postauksen aiheella ”Onko hyvistä blogeista tullut pinnallisia ja kaupallisia?” ja nähtyäni otsikon, piti heti käydä lukemassa sisältö, sillä olen itse ajatellut tätä samaa asiaa viime aikoina myös hieman eri kanteilta katsottuna. Blogiskene muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, mutta samalla tuntuu että blogeista tulee myös tylsempiä. Liika suunnitelmallisuus ja ”siloittelu” nyt vaan on pidemmän päälle tylsää. Itse tykkään rehellisistä ja aidoista kirjoituksista, ja pyrin myös itse kirjoittamaan rehellisesti omia ajatuksia. Toisaalta tässä aikojen ja lukijamäärien kasvaessa sitä on tullut myös tietoisemmaksi kaikesta ja tavallaan haluaa myös suojella itseään jättämällä ne kärkkäimmät mielipiteet ja ajatukset kokonaan kirjoittamatta.

Tämän tylsyys-asian kanssa olen itsekin paininut viime aikoina, sillä tuntuu että omat tekstit ovat välillä sitä samaa liibalaabaa ja ei meinaa oikeen irrota mitään kirjoitettavaa. Toisaalta, kun miettii vaikka muutaman vuoden taaksepäin, ei näistä aiheista tullut stressattua sen enempää, vaan sitä kirjoitettiin mitä mieleen tuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mua itseäni henkilökohtaisesti jopa jotenkin ärsyttää jos bloggaajat pyytelevät joka kerta kirjoittaessaan anteeksi jotain kahden päivän taukoja tai selittelevät kun on niin kiire, ettei ehdi kirjoittaa. En oikeesti usko, että näitä asioita ajattelee/huomaa kukaan muu, kuin kirjoittaja itse ja senkin takia on vähän turhaa valittaa ja pahoitella asiasta mistä ei ole periaatteessa tilivelvollinen kenellekkään. :D Tämän vuoksi en ole itse jaksanut tai viitsinyt puhua tästä aiheesta täällä ääneen, mutta ehkä sen on pystynyt lukemaan rivienkin välistä, että mulla on ihan jäätävä motivaation puutos ja ”kuiva kausi” kirjoittamisen suhteen.

Usein tässä vaiheessa joku sanoo, että älä stressaa asiasta ja kirjoita sitten kun huvittaa. Tässä on vaan sellainen mutta, että enhän oikeen voi sanoa töissäkään että hei enpä tuu töihin hetkeen, kun ei ole just nyt inspiraatiota. :D Luovuutta vaativia juttuja on tosi hankalaa tehdä väkisin ja asiasta tulee sellainen ikävä oravanpyörä, kun hommasta alkaa ottaa liikaa paineita.

Oon kirjoitellut tätä blogia kohta kuusi vuotta ja nyt on ensimmäistä kertaa fiilis, että tää ei sujukaan niin kivuttomasti kuin ennen. Multa on useasti kysytty, että mistä keksin aina kaikki aiheet ja vastaus on se oma elämäntyyli – kun elää treeniympäristössä ja työskentelee ravinnon parissa, on helposti myös aiheita joista kirjoittaa. Nyt viime kuukausien aikana oma panostus onkin mennyt johonkin muuhun ja se taas heijastuu sitten täällä. Selviän ns. perusasioista ja rutiineista, mutta kaikki ylimääräinen tuottaa enemmän haasteita, kun on niin paljon ajateltavaa. Edelliseen viitaten, mulla on kaikki ihan hyvin, eli siitä ei tarvitse olla huolissaan. :)

collage_fotorb

Tiedän, että kyseessä on ohi menevä vaihe, joten en siinä mielessä jaksa stressata liikaa tästä asiasta, mutta ajattelin kuitenkin hieman valaista asiaa myös täällä ja mikä tärkeintä, heittää pallon teille! Nyt olisikin mahdollisuus heitellä ajatuksia ja ideoita aiheista, joista haluatte lukea. Oon useasti saanut teiltä ihan loistoideoita kirjoittamiseen, joten olisin hurjan kiitollinen jos jaksaisitte raapustella toiveita kommenttiboksiin. :)


28 Responses to “KUN EI IRTOO NIIN EI IRTOO”

 1. ev sanoo:

  Olisi Aino huippua lukea sun valmennettavista, heidän kehityksistään ja esim.kehityskuvia! oot ainakin kerran aikaisemmin kertonut muutostarinan, mutta lisää näitä olisi kiva saada sillä ne tuo monille lukijoille motivaatiota elämäntaparemonttiin! ja valmemnettavat voi esiintyä ”anonyymisti” :D

  Olisi myös hauska kuulla sun mielipiteitä tästä kaupallisuudesta internetin maailmoissa ja oikeestaan sä osaisit varmaan hyvin tuoda esille missä kaikessa on tota himputin piilomainontaa! monet lukijat menee halpaan, ostaa kalliita tuotteita ja ne ei auta yhtikäs mitään. maailmasta tulee koko ajan enemmän paikka jossa raha ratkaisee ja sillä saavuttaa kaiken.. :/ Ihmisiä huijataan!

  Koska sua kiinnostaa ruoan laatu ja puhtaus, voisi luulla että sua kiinnostaisi myös ne kosmetiikassa!(vaikket työn takia sitä taida hirveesti käyttää ;)) Heitän sulle tähän nettisivustoja , jos saisit niistä jotain irti ja ehkä kirjoittaisit kemikaali kuormasta lisää joita naiset tänä päivänä saa itselleen .. (ja luonnonkosmetiikasta suosittelen muuten kokeilemaan laveran edullisia hiustenhoito tuotteita ja dermosilin nettisivustoilla on halpaa mutta huippua suomalaista luonnonkosmetiikkatuotteita! En tarkoita että mainostaisit näitä tai mitään tuotteita vaan että kirjoittaisit luonnonkosmetiikasta ylipäänsä! Itsellesi suosittellen noita kokeilemaan! :) On olemassa myös puhtaampia meikkejä! Siitä erityisesti voisit kirjoittaa! ;)
  Ja ne nettisivustot.. http://www.jolie.fi (jolie spa tekee luonnonkosmetiikala kasvohoitoja ja tekee meikkejäkin ja heidän verkkokaupassaan on paljon meikkejä!) ja http://www.luonnonkosmetiikka.fi (pro luonnonkosmetiikka ry:n sivusto!)

  katja kokko on aika paljon luonnonkosmetiikkaan perehtynyt mutta tuotteet joita hän myös kaupallisesti ovat ökykalliita ja lisäks olisi kivaa lukea postauksia ilman kaupallisia yhteistöitä!!!! :D Sellasta rehellistä matskuu ja mielipidettä!

  Treenivinkkejä ja pakaratreeneistä erityisesti lukijat ovat aina kiinnostuneita! :)

  Ruokareseptejä ei ole koskaan liikaa… Mitä mieltä sä olet viljatuotteista ja ruoan antiravinteista, saponiineista, lektiineistä ???

  Sokeri… Tästähän saisi oikean pommi blogikirjoituksen kun lukisi että missä kaikessa sitä sokeria on ja minkä verran ja kärjistetysti mitä kaikkea se aiheuttaakaan(koska sokerin haittoja vähätellään, makeisvero poistuu.. jne ihan älytöntä!!) järkytyin itse kotona yksi päivä kun sokeroimaton ketsuppi pääsi loppumaan ja otin felixin tavallista ketsuppia joka sisältää 17g/100g sokeria!! Sokerittomuudesta vois enemmän puhua ja kaikista keinoista korvata se (hunaja, taatelit,siirapit,hedelmäsurvokset.. sulla tulee aina hyviä ideoita!)
  Jotkut sanoo muuten että MCT-öljy vie makean himon? Ootko huomannu ite samaa??

  Sokerista tuli mieleen lisäaineet ja transrasvat… Nehän esiintyy purkeissa e-koodien takana ja väitän että 95% ihmisistä ei tiedä että ko. e-koodit tarkoitaa transrasvaa vaikka tietävät että niissä hieman sitä olevan. tämä johtaa siihen ettei ymmärretä että missä kaikessa sitä transrasvaa onkaan! Tanskassa muistaakseni kiellettiin transrasvojen lisääminen, miksei suomessakin…..!??

  hehh siinä muutamia ideoita joista olisi hauska lukea just sulta Aino koska kirjoitat ihan huipputyylillä mukavaa luettavaa!:)

  Mahtavaa Syksyä ja muista! jos ei kirjoittaminen diggaa niin ota vaikka treeeni ja ruokakuvia ja tee vaan kuvapostaus! Vaihtelu virkistää! Me lukijat ootellaan sua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ihana! Paljon hyviä ideoita, joita otan heti lähiaikoina käsittelyyn. Oikeen huippua syksyä myös sulle <3 :)

 2. A sanoo:

  Moikka!
  Postaus toive,
  Monissa lehdissä ja blogeissa on ollut juttua istumisen vaaroista ja miten sitä vähentää,sekä monia jumppa vinkkejä istumatyötä tekevälle. Itse teen fyysisesti rankkaa työtä ja koko päivä ollaan jalkojen päällä. Töissä ei ehdi aina edes syömään kunnon ruokaa,(meillä ei virallista ruokatuntia ole, vaan syödään kun ehditään) vaan vedetään sillä banaanin ja rahkan voimalla työpäivä. Työpäivän jälkeen on väsynyt ja jalat ovat voimattomat.
  Mitä kannattaisi syödä tälläisen päivän jälkeen ennen treeniä? Kannattaako treenata vai siirtää toiselle päivälle jos mahdollista? Minkälainen treeni voisi olla että saa kaikki tehot irti, kun jalat sen verran voimattomat ettei esim. hypyistä tule mitään?

  Aihe on sellainen mistä ei juuri kirjoiteta, ja olisi mahtavaa lukea juuri sinun mielipiteesi tästä! :)

  Hyvää syksyn jatkoa! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi, tässä on tosiaan oikeasti kiinnostava aihe, jota oon tainnut joskus sivuta hieman, mutta voisi ehdottomasti kirjoittaa enemmänkin. Monesti sitä ei ajatella että kroppa ei tosiaan erota ootko töissä vai treenaamassa, jos homma on anyway fyysistä. :)

 3. vanessa sanoo:

  Hei Aino!

  Oon sun blogia lukenut jo melkein sen alkuajoista lähtien ja oot kyllä aina ollut mun suosikki!
  Itse ainakin lukisin mielelläni sun vanhoja postauksia uudelleen, mutta aina ei jaksa etsiä tiettyä tekstiä monien joukosta. Siksi olenkin tykännyt kun joskus olet listannut kuukauden tai vuoden luetuimpia tekstejä. Mietin että olisi mielenkiintoista kuulla, mitkä ovat sellaisia postauksia jotka toivoisit uusien lukijoidesi näkevän? Tai ylipäätään jos sun blogi pitäisi ”tiivistää” muutamaan blogitekstiin, niin mitkä postaukset valitsisit?
  Joku tuolla aikaisemmin taisikin mainita, että olisi kiva lukea sun asiakkaiden onnistumisista! Itsekin olen juuri päättänyt ostaa tuon sun fatburn-ohjelman ja sitä suuremmalla syyllä olisi tosi motivoivaa nähdä muiden onnistumisia ja kokemuksia :)
  Kiitos mahavasta blogista, olet iso inspiraation lähde!

  • vanessa sanoo:

   …ja kuten arvata saattaa, tarkoitin mahtavaa blogia enkä mahavaa :DDD

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, tulipa hyvä fiilis sun kommentista. Tosi kiva kuulla että oot ollu mukana näinkin pitkään. Tuo on niin totta, että tekstejä on kertynyt sen verran paljon, että niitä vois jopa uusiokäyttää välillä. Voisin koota jonkun missä on mun mielestä ”tärkeimmät” tekstit. Noista onnistumisista onkin pitänyt kirjoitella, hyvä muistutus! :)

 4. Sue sanoo:

  Kasvisproteiinilähteiden aminohappokoostumukset/ puutteet /mitä yhdistelemällä saa täydellisen koostumuksen.. Varmasti aihe joka kiinnostaa

 5. Jeilou sanoo:

  Kolmivuorotyötä tekevänä mua kiinnostais miten kannattais ruokailut ajoittaa yövuorossa ja kannattais syödä yövuorossa, jotta vireystaso säilyisi ja miten yövuoroon kannattaa treenit ajoittaa vai kannattaako jättää treenaamatta jne.Ja kaikki kasvissyöntiin ja treenaamiseen liittyvä kiinnostaa.

 6. Katri sanoo:

  Voisitko kirjoittaa siitä, miten virtuaalitunnilla toimitaan? Painetaan vaan playtä ja aletaan jumpata vai miten? Vai onko ne nauhoituksia tai tuleeko lähetys suorana jostain saman ketjun toisesta toimipisteestä? En uskalla mennä edes paikan päälle kysymään kun en tiedä mitään ;) Entä jos sinne tulee joku toinen, ehkä peräti joku vieras ihminen hui!! kyllä siinä suomalainen jo pelästyy… Miten säilyttää motivaatio ja tehdä liikkeet kunnolla ja oikein jne.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Meillä ei itsellä ole tuota virtuaalituntia, joten en ihan itsekään tiedä sen käytäntöä. Neuvoisin kuitenkin kysymään salin henkilökunnalta rohkeasti. Luulen että se toimii niin että video laitetaan vaan päälle ja tehdään liikkeet ohjaajan mukana, kuten tavallisellakin tunnilla. :)

 7. simo sanoo:

  Hei, kysyisin nyt täysin aiheen vierestä, mutta onko kiinteyttäjän kasvisruokavaliopaketissa ruuat ihan gramman tarkkuudella?

 8. M sanoo:

  Ajattelin että voisit kirjoittaa erilaisten ruokavalioitten plussista ja miinuksista, kirjotit tässä jossain postauksessa, että on asioita joiden ei edes ymmärretä johtuvan ruokavaliosta, voisit myös avata niitä enemmän.

 9. Tuikku sanoo:

  Tykkään sun blogista yli kaiken :)

  Oot monta kertaa sanonut ”sivulauseessa” et hassuu miten vieläkin välillä törmää luuloihin, et kaikki gluteeniton on muka terveellistä…tästä aiheesta olis kiva kuulla enemmän :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, arvostan! :) Tästä voisi todellakin kirjoitella enemmänkin!

 10. Eeva sanoo:

  Heippa! Täältäkin vaan huutelen että älä nyt ota mitään stressiä kirjoittamisesta, postaat siihen tahtiin kuin pystyt. Kaikkien juttujen ei tarvitse myöskään olla mitään laajoja vaan pienetkin postaukset riittävät. Isot voi jakaa myös postaussarjoihin, jos siltä tuntuu.

  Itse kuulisin mielelläni edistymistäsi kehonhuollon suhteen ja vinkkejä siihen liittyen. :) Omat venyttelyt ovat meinaan nollassa… Myös kauneusjutut ja ihonhoito kiinnostavat täällä suunnalla! Treenit ja ruokavalio ovat tietenkin se pääkiinnostuksenkohde, joten mielelläni luen mitä vaan niihin liittyvää. Esim eilen snäpissä(?) taisi vilahtaa joku suklaasmoothien näköinen, siihen olisi esim. kiva saada reseptiä. :) Kausien vaihdellessa ainakin itselläni on myös vaikea pukeutua ulkoliikuntaa varten, välillä vaatetta on liikaa ja välillä liian vähän. Olisiko vinkkejä näihin? Pimeys on saanut itseni aika väsyneeksi, joten siihenkin otettaisiin vinkkejä ja ajatuksia.

  Tuossa nyt muutama idis aika tökstöks lueteltuna, toivottavasti on jotain apua :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, tosi hyviä ideoita!! :) Se smoothie oli itseasiassa viher-marjasmoothie, joka on mun ns. vakiosetti :D Moni aina kysyy että miten saan siitä niin kuohkeaa ja vastaus onkin avocado.

 11. AL sanoo:

  Komppaan joitakin täällä eli kiinnostais noi gluteenittoman / maidottoman ruokavalion vaikutukset ja siis lähemmin et miten ne liittyy terveyteen! :)

  Toiseksi kehonhuolto et miten ehdit palautuu riittävästi noin kovista treeneistä!

  Kolmanneksi niitä reseptejä kiinnostaa aina katella kun siulla on oikeesti viimesen päälle terveellisiä ja hyvänmakuisia ne ruuat aina ☺ (miten saat siitä kaalista maistuvaa kun ei se vaan uppoo itselle ?)

  Toi edellinenkin ”mitä ostan ruokakaupasta” oli kyllä oikein hyödyllinen myös ja tuli otettua kaikenlaista vaihtelevaa kokeiluun

 12. Tiina sanoo:

  Muistaakseni joskus kerrot aina tarkan selostuksen ja mielipiteen jokaisen kappaleen kohdalta, kun Lessmillsin ohjelmat vaihtuivat! Niitä olisi mukava lueskella myös :)

 13. Emma sanoo:

  Hei! Mua kiinnostais joku syväluotaava analyysi lesmills -jumppien hyödyistä lihaskasvun, yleisen sporttisen olemuksen ja terveellisen treenaamisen näkökulmasta. Lisäksi vielä, että monessako jumpassa viikossa olisi keskimäärin järkevää
  käydä, että kehittyminen olisi vielä mahdollista mutta ehtisi hyvin palautua? Nuo ulkonäölliset seikat tosiaan kiinnostaa lähinnä siksi, kun tämän hetkisestä elämäntilanteesta johtuen ei riitä kiinnostus tai henkinen energia treenata salilla painojen mutta jumppiin jaksaa juuri ja juuri vaivautua. :D Etenkin attackin ja combatin hyödyt kiinnostavat. Muistaakseni joskus kirjoittelit jotakin analyysiä näistä mutta en muista mitä postaukset sisälsivät (jos muistat niin saa laittaa linkkiä). Tsemppiä blogihommiin! :)

  • Jenna sanoo:

   Minua myös kiinnostaisi lesmills jumppien syvempi analyysi sekä millä lessmillsjumpilla kokoaisit oman treeniviikkosi ja minkö verran kävisit

 14. Hertta sanoo:

  My day- postaus olisi kiva pitkästä aika!

 15. Meeri sanoo:

  Hei, olisiko sun mahdollista ottaa esim. Muutama tms. Teemapäivä (jos ei koko viikko), jolloin pyrkisit koostamaan päivän ateriat FODMAP-ruokavaliota noudattaen tai edes joitakin ruokavinkkejä? Ehkä myös voisit nostaa pinnalle/käsitellä yleisiä ”vatsasairauksia” esim. IBS, keliakia jne.

 16. Mari sanoo:

  Moi,

  Oon jo pitkään lukenut sun blogia ja tykkään tosi paljon. Kirjoituksistasi saa oikeasti hyviä vinkkejä omaan tekemiseen :)

  Mua kiinnostais postaus liittyen pohkeisiin ja niiden treenaamiseen sekä huoltoon. Itse luulin, että mun pohkeet on hyvässä kunnossa, kunnes selvisi, että niiden voimatasot ei riitä tekemääni treeniin verrattuna ja ovat ihan jumissa ja myös elastisuus vähentynyt. Kun itse tästä kuuliin ja oon monen kanssa jutellut, on moni kertonut ettei treenaa ikinä pohkeita erikseen saati venyttele niitä. Itse niitä olen aina treenannut ja venytellyt, mutta en näköjään riittävästi, kun näin kävi. Pohkeisiin liittyvä postaus olisi siis kiva, koska portailla päkijöille nousu tai tankoselässä päkijöille nousu alkaa kyllästyttää :)

Kommentoi