MONIPUOLISIN RUOKA-AINE IKINÄ

Mulla on paljon niin sanottuja vakio ruoka-aineita, joita löytyy kaapista oikeastaan aina. Yksi on kuitenkin sellainen, jota monipuolisempaa juttua saa hakea. Sen lisäksi, että tätä voi käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa ja leivonnassa, on se ihan huikea hiuksien- ja ihonhoitotuote. Kyseessä on siis mikäpä muukaan kuin kookosöljy! Ajattelin listata juttuja, mihin kaikkeen itse käytän tätä öljyä, ehkä joku saa näistä uusia ideoita omaan käyttöönsä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisäisesti:

Kookosöljy kestää hyvin kuumennusta, joten käytän sitä paistamiseen, mikäli ruoka vaatii öljyä. Kooksöljyn maku katoaa kuumentuessa, joten se sopii myös ihan ruuanlaittoon, eikä vain esimerkiksi makeiden juttujen paistamiseen.

Jos kaipaan suolaista hyvää, mun lempparijuttu on popcornit. Paistan luomulaatuisia (urtekram) maissinjyviä kookosöljyssä ja maustan ruususuolalla. Niin herkkua ja paljon terveellisempää kuin mikropopparit. 

Käytän kookosöljyä usein makean leipomisessa ja korvaan sillä resepteissä käytetyn rasvan. Kookosöljyä menee raakasuklaaseen, kuin pizzapohjaankin. Kaurapuuro ilman kookosöljyä on kuin hampurilainen ilman pihviä. :D

Hiusten- ja ihonhoidossa:

Kookosöljy on loistava kosteusvoide kuivalle iholle, siinä on myös kevyt aurinkosuoja.

Toimii ihokarvojen ajelussa mainiosti, jolloin iho jää myös pehmeäksi ajon jälkeen.

Mainio hiusnaamio – levitä öljyä kuiviin hiuksiin, anna olla yön yli ja pese hiukset aamulla normaalisti shampoolla. Hiuksista tulee todella pehmeät.

Suojaa hiuksia vaalennuksessa/vaalealla värjätessä. Kookosöljy levitetään hiuksiin, annetaan vaikuttaa tunnin verran ennen värin levitystä. Värin vaikutusaika lyhenee hieman ja tuloksesta tuli ainakin omalla kohdallani paljon parempi.

Oil pulling, eli suun pursukuttelu. Kookosöljyllä purskuttelu edistää suun terveyttä ja valkaisee hampaita luonnollisesti. Kookosöljyä pursukutellaan siis suussa vartin verran, jonka jälkeen suu huuhdellaan lämpimällä vedellä.

Mielestäni paras ihonkuorinta syntyy kookosöljystä ja kahvinpuruista. Iho kuoritaan läpi (suihkussa) jonka jälkeen huolellinen huuhtelu pelkällä vedellä ja iho jää silkkisen pehmeäksi, eikä vaadi enää kosteusvoidetta. Kannattaa kokeilla!

Kuivan päänahan voi kuoria kookosöljyn ja suolan yhdistelmällä. Tämä poistaa ylimääräiset liat päänahasta ja pitäisi myös edistää hiusten nopeampaa kasvua.

Hierontaan (kaikenlaiseen :D).

Loistotuote atooppiselle iholle ja ihottumiin.

kertokaapa teidän käyttövinkit niin lisään niitä tähän listaan sitä mukaan :)

vaatteet: Only Play / Intersport Vaasa

kuva: Riikka


7 Responses to “MONIPUOLISIN RUOKA-AINE IKINÄ”

 1. Marine sanoo:

  Silmämeikin poistoon, toimii.

 2. Hertta sanoo:

  Itse käytän lähinnä raakaleivontaan ja toisinaan kaurapuurossa. Kerran kokeiltiin kaverin kanssa hiuksiin ja lopputulos oli niin rasvainen että jouduttiin pesemään hiukset varmaan 3 kertaa.Tehtiinköhän jotain väärin vai mitä?

  • Hertta sanoo:

   Eikun oho taisikin johtua siitä että tehtiin märkiin hiuksiin eikä annettu vaikuttaa yön yli

 3. Juha Mäenpää sanoo:

  Hei,

  hyviä vinkkejä kookosöljystä, kiitos. Olemme olleet nyt 1.5-2 vuotta maassa, jossa rasvankäyttö perustuu palmuöljyyn (eri asia, tiedän) ja kolesteroliarvot ovat alkaneet nousta lujasti. Oletko huomannut vastaavaa vaikutusta kookosöljyä käyttäessäsi ?

  t JuhaM

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitoksia! :)

   En ole huomannut vastaavaa vaikutusta. En tosin mittaile kolesteroliarvoja mitenkään kovin usein, mutta edellisessä mittauksessa ne olivat ihanteelliset vaikka olin käyttänyt kookosöljyä jo useamman vuoden. :)

 4. Suvi sanoo:

  Kookosöljystä en edes aloita, mutta tiesitkö että tuo ruususuola on ihan hömppää? Sisältää noin 95% sitä perus natriumkloridia. Lisäksi on monesti jodioimaton, mikä altistaa jodin puutokselle.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tiedän hyvin ruususuolan puolet ja myös sen että se on monen mielestä ”hömppää”, itse koen ettei se turvota samalla tavalla kuin tavallinen suola, siksi käytän sitä. Käytän kuitenkin myös muita suoloja ja jodi-lisää. Kookosöljy taas kestää hyvin kuumennusta, jonka vuoksi se sopii hyvin popcornien valmistukseen.

Kommentoi