MATKUSTAMINEN & RUOKAPÄIVÄKIRJA

Kotiin palauduttu eilen illalla ja koko viikonlopun oli sen verran tiivis aikataulu, että ei paljon jäänyt aikaa koneella näpertelyyn. Nyt kuitenkin back in bussiness ja täytyy sanoa, että kyllä vaan pieni D-vitamiini tankkaus ja vapaa-aika teki taas hyvää! Ajattelin siirtyä tästä aasinsiltana kätevästi takaisin blogin aihepiiriin ja miettiä aihetta matkustaminen ja (terveellinen) ravinto. Oma ajatustyylini aiheeseen liittyen on muuttunut kovasti entisestä. Aiemmin olin hyvin mustavalkoinen myös tässä asiassa, eli ennen lomareissua saatoin vetää jonkun kunnon kiristelydieetin ja sitten lomalla ”otin rennosti”, mikä tarkoitti lähinnä sitä että tuli syötyä liian paljon kaikkea epäterveellistä. Jokainen voi kuvitella mitä tapahtuu kun ensin vedellään liian vähäisellä ravinnolla ja sitten naatitaankin kaksin käsin kaikkea mahdollista. :D Olo ei tosiaan ole mikään kovin nautinnollinen.

puisto

Matkustaessa ongelmaksi koituu yleensä se, että valikoimaa ei ole paljon. Lentokentät, huoltoasemat ja junat on yleesä varustettu erilaisilla sämpylöillä, maitorahkapurkeilla ja kuivahtaneilla ”salaateilla” (jäävuorisalaattia ja pari palaa kanaa tms). Esimerkkinä oma matkani eilen takaisin Suomeen ei mennyt ruokailujen puolesta ihan nappiin. Söimme aamiaisen 7 aikaan aamulla hotellilla, jonka jälkeen koko päivä menikin lentokentillä/lentokoneessa. Seuraavan kerran sain syötävää kun olin kotona illalla 19 aikaan. Ei todellakaan mikään malliesimerkki, miten kannattaa toimia, mutta koska en ollut valmistautunut millään tavoin, menee homma yleensä pieleen.

Mielestäni matkustamisen tärkein juttu onkin valmistautua etukäteen ja miettiä mitä tulee syömään milloinkin. Menomatkalle olin esimerkiksi varannut mukaan pähkinöitä, Quest bareja ja itse valmistetun salaatin, jolloin homma meni huomattavasti paremmin. Myös vesipullo kannattaa pitää laukussa mukana, sillä pidempien matkustamisien aikana tulee helposti huomaamattaan nestehukka, jolloin lentokoneessa istumisen jälkeen voi olla mukava ”lomaturvotus” heti reissun alkuun. :D

puisto2

Entäs sitten kohteessa? Miten pitää yllä terveellistä ruokavaliota niin halutessaan? Mielestäni syöminen on kivaa ja ruoka hyvää, mutta silti lomamatkoista voi nauttia myös ilman yletöntä mättäämistä. Lomalla on huomattavasti mukavampaa liikkua ja puuhailla kun housut ei kiristä heti ensimmäisinä päivinä ja olo ei ole vetämätön. Monilla homma menee juuri siihen, että nyt kun kerran ollaan lomalla niin anti mennä vaan.. :D Eikä siinä mitään pahaa, mielestäni on myös hyvä ottaa rennommin välillä, mutta kuten sanoin, olen itse huomannut ettei se olo ole sen arvoinen, vaikka olisi kuinka lomalla.

Kohteessa haastavinta on usein se, että syödään paljon ravintoloissa, jolloin valinnoilla on suuri merkitys. Nykyään ravintoloiden tarjonnat ovat melko laajoja ja hyvillä valinnoilla pääsee jo pitkälle. Oma mentaliteettini onkin valita paras mahdollinen vaihtoehto olemassa olevista, jolloin homma pysyy hanskassa, mutta ei kuitenkaan mene ”nipottamiseksi”. Gluteenittoman/maidottoman ruokavalion noudattaminen voi olla haastavaa, mutta totesin juuri että, kyllä sekin onnistuu kun hieman miettii mitä suuhunsa laittaa.

kvinoa

kuva: Uino

Tässä mun yhden lomapäivän ruokavalio:

aamianen: pieni ”fruit salad” (koostui muutamasta vesimelonin ja ananaksen palasesta), munakas, avocadoa sekä kahvia. 

välipala: tuoreista mansikoista blendattu smoothie

lounas: kvinoa-salaatti + vihermehu (juuri puristettu vihreistä vihanneksista) 

välipala: kourallinen manteleita, pari riisikakkua kalkkunaleikkeillä

päivällinen/illallinen: Lämmin turskasalaatti 

iltapala: pari riisikakkua, kalkkunaleikkeleitä sekä manteleita hotellihuoneessa

jokaisella aterialla ja niiden väleissä runsaasti vettä!

liikunta: kävelyä 15 km kaupoilla ;)


4 Responses to “MATKUSTAMINEN & RUOKAPÄIVÄKIRJA”

 1. Luana sanoo:

  Moi!

  Oon menossa Madridiin ensi kuussa, ja haluaisin kovasti kuulla vinkkejä hyvistä ruokapaikoista siellä! Jos siis ehdit, toiveenani olisi postaus tästä aiheesta (:

 2. Eeva sanoo:

  Tiedätkö missäpäin Vaasassa olis hyvät portaat, jossa voisi tehdä porrastreeniä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ei oikeen tule mieleen muita kuin Kaarlenkentän portaat. Kyseessä siis urheilukenttä joka sijaitsee hietalahden/suvilahden rajalla :)

 3. Hqmsdjla sanoo:

  Ootko koskaan miettinyt, että miten onnekas olet kun voit miettiä moisia asioita? Omaa syömistä reissussa tai arjessa… olisit voinut syntyä ihan mihin tahansa muualle. Argh. Bloggaajien itsekeskeisyys

Kommentoi