RUUAT JOITA SYÖN JOKA PÄIVÄ

Yritän syödä vaihtelevasti ja monipuolisesti, mutta ruokavaliossani on silti juttuja, joita syön ihan joka päivä. Vaikka olisin reissussa tai söisin epäterveellisemmin, pyrin sisällyttämään aina tiettyjä juttuja mukaan, pitämään sitä kuuluisaa tasapainoa. 😀 Esimerkiksi matkustaessa mulla on aina viherjauhe mukana ja juon aamuisin viherjuoman. Näin saan ainakin hieman ravinteita kehoon, vaikka päivän muut ruokailut olisivat vähemmän värejä sisältävää settiä. Myös vitamiinicombo monivitamiini-magnesium-kalaöljy seuraa aina mukana. Muita vitamiineja en yleensä jaksa raahata mukaan, vaan nuo kolme on se tärkein perusta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuitenkin aiheeseen palatakseni, tässä ruoka-aineet joita syön ihan joka päivä. Ei niitä loppujen lopuksi ollut kovin montaa. Keksin kyllä useampiakin juttuja joita syön todella usein, mutta en kuitenkaan päivittäin.

Vihreät vihannekset/lehtivihreä/viherjauhe – Kuten mainittua viherjauhe matkaa aina mukana. Syön myös päivittäin parsakaalia,  tammenlehtisalaattia, babypinaattia tai lehtikaalta. Nyt on taas mukavaa kun saa taas kotimaista lehtikaaliakin kaupoista! 🙂

Marjat – Syön useimmiten mustikoita, mutta usein myös esim puolukkaa ja mustaherukkaa. Nyt kesällä mansikoiden käyttö nousee, koska niitä saa tuoreina. Pidän myös pensasmustikoista! 🙂 Mustikkaa hehkutetaan paljon ja usein unohdetaankin että mustaherukassa on enemmän C-vitamiinia kuin mustikassa. Se onkin vitamiini-, mineraali- ja ravintokuitupitoisuudeltaan ylivoimaisesti ravintoainetihein marja. Mustaherukka on myös usein edullisempi kuin esim. mustikka tai mansikka.

Avocado – Meillä on aina avocadoja ja syön päivittäin vähintää 1/2 avocadoa, jonkun aterian yhteydessä tai smoothiessa. Kuten eilen raapustelin, avocado on mitä parhain rasvanlähde ja mielestäni se on myös ihan älyttömän hyvää!

Lisäkuidut – Eniten käytän Fibrexiä, eli sokerijuurikaskuitua, mutta ahekrassa käytössä on myös esim. psyllium. Lisäkuitua tulee lisättyä smoothien tai puuron sekaan ihan päivittäin. Lisäkuitujen käytön aloittamisen jälkeen (noin 1,5 v sitten) vatsani on voinut ja toiminut paremmin kuin koskaan aiemmin. 

Löytyykö teidän ruokavaliosta juttuja, joita tulee syötyä ihan joka päivä? 🙂

kuva: Riikka, kuvan vaatteet: Zensah/Intersport Vaasa


9 Responses to “RUUAT JOITA SYÖN JOKA PÄIVÄ”

  1. Jenni sanoo:

    Kaksi samaa kuin sullakin eli viherjauhe + nuo lehtivihreät ja Fibrex-kuitu. Joka päivä myös chiageeliä johonkin mukaan, pellavansiemenrouhetta, opti-msm -jauhetta ja probiootteja, omien marjapuskien marjoja ja banaaneja. =)

  2. Dyddi sanoo:

    Kaurapuuro banaanilla on tullut jäädäkseen. Myös aamuisin tavaksi on tullut juoda monivitaporetabletti johon ujutan mukaan msm-jauhetta! Kahvi kauramaidolla vielä viekkuun niin johan lähtee päivä käyntiin. Proteiinia aamiaiseni ehkä kaipaisi, mutta jos maha on sitä mieltä että energiaa tavitsee lisää, syön keitettyjä kanamunia vielä lisänä.

  3. Kanni sanoo:

    Puuro,kahvi ja aina jotain kasvista/hedelmää/marjaa

  4. ulla sanoo:

    Kaurapuuro !!!! AIna marjoilla / hedelmäpaloilla !!!

    Sitten lehtivihreää, vihanneksia ym ja jotain lisäkuitua… 🙂

  5. krista sanoo:

    Moikka! ostin aamulla ton fatburn ohjelman, enkä nyt tajua mistä pääsen kirjautumaan sinne takas että nään kaikki ohjeet ja reseptit :D?!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Siellä sivuston oikeessa yläkulmassa on kohta ”oma tili”, sielä on sun ohjelma ja sen tiedot. reseptit on siisnä Q&A – osion alla. 😀

  6. Toni sanoo:

    Viherjauhetta ei tuu tullut kyllä syötyä koskaan jostain syystä. Muuten lähes samoilla aineksillä mennään. Rasvat otan itse oliiviöljystä ja omega-3 kapseleina. n.4 kiloa kasviksia menee viikossa, joten kesä oli enemmän kuin tervetullut. Itse ostan lähes kaikki tuorejutut suoraan tiloilta 🙂

  7. Meri sanoo:

    Laitatko siis fibrexiä/ psylliumia kaurapuuron joukkoon? Kuinka paljon laitat jos laitat? 🙂

Kommentoi