THROWBACK THURSDAY – JAZZHOUSUJA, BILETYSTÄ JA AKNEA

Throwback torstai, eli ajankohta jolloin viitataan johonkin menneeseen, nostalgiseen tilanteeseen tai hetkeen. Usein vanhoihin valokuviin. Yleensä käytetään sosiaalisen median tägeissä, esim instagrammissa #throwbackthursday! Nythän on tosiaan torstai ja viikonloppuna tuli naurettua taas vanhoille kuville, joita löytyi omista ja kavereiden kätköistä. Mun mielestä on kivaa muistella menneitä, niin hyvässä kuin pahassakin. Kaiken kaikkiaan voin kyllä sanoa, että en kadu elämässäni mitään sen kummemmin, vaan kaikki tapahtumat ovat kasvattaneet ja opettaneet tärkeitä asioita. On myös hauska huomata, miten luonnekin muuttuu iän myötä, tulee varmemmaksi (ja järkevämmäksi) eikä pienet vastoinkäymiset enää hetkauta samoin kuin nuorempana. Toisaalta aina välillä kaipaa sitä huolettomuutta ja kuinka ennen pystyi ottamaan kaiken niin rennosti ja elää vain hetkessä.

pdp1-herdifier.netdna-ssl.com

On myös hauska huomata miten muoti ja tyylit vaihtelee vuosien saatossa. Saatoin nauraa ääneen kun katselin joitakin kuvia, joissa on ajatellut olevansa hyvinkin muodikas. Esim tuo huivi, mitä hittoa?! 😀

Olen aina ollut urheilullinen ja treenannut jossain muodossa. Telinevoimistelun jälkeen mulla oli pari vuotta sellaista haahuiluaikaa ennen kuin aloitin kilpa-aerobicin. Tuona väliaikana rullaluistelin ja lenkkeilin paljon. Tuona aikana tuli myös huomattua, ettei enää voi syödä samaan malliin kuin jumppariaikoina, sillä kilot alkoivat näkyä aika nopeasti. 😀 Sen jälkeen on kokeiltu jos minkämoista ruokavaliota ja suurin muutos nykyiseen hetkeen onkin tapahtunut varmaan tuon ruokavalion puolelta. Olen kyllä aina ollut kiinnostunut terveydestä ja ruuasta, mutta se ajattelutapa on hieman muuttunut ja olen toki oppinut paljon vuosien aikana. Suurimman osan kantapään kautta. 😀

IMG-20160214-WA0053

irc5

nike

IMG-20160214-WA0021

Siisti tyyli!

Muistelin juuri viikonloppuna, kuinka aerobicin alkuaikoina käytettiin vielä ahkerasti jazzhousuja treeneissä. Myös t-paidat olivat ihan normireleitä treeneissä. Jossain vaiheessa tuli juoksutrikoot muotiin. Ne olivat aluksi hyvin hassun näköiset, mutta toisaalta aika coolit. Siitä lähtien on myös trikoiden tarjontakin kehittynyt aika hurjasti monipuolisemmaksi. Myös jalkineet ovat muuttuneet paljon. Kuvassakin näkyy tuollaiset painavat ja paksut lenkkarit joilla painettiin menemään myös sisällä.

Collage_Fotor

perus posetus ilmeellä 😀

Collage_Fotor1

Kaiken muun muutoksen mukana, on myös hiusväri vaihdellut melko tiuhaan tahtiin ja jossain vaiheessa mulla oli melkeinpä punaiset hiukset. Vaikka tuo väri ei näytä kovin pahalta, niin en ehkä näkisi itseäni enää punapäänä. Vaalea on oma värini ja se tuntuu luonnollisimmalta, ainakin tällä hetkellä.

Olin nuorempana aika kova menemään, eli tässä on tultu käytyä läpi ihan muutamat festarit ja pippalot tämän elämän aikana. Ei ihme, että nykyään sitä arvostaa enemmän noita koti-iltoja! Oli myös ihan normaalia vetää treenejä/jumppia 7 päivänä viikossa ja käydä niistä kahtena päivänä baarissa. Ei paljon tuntunut olossa mikään koskaan. 😀 Nykyään en ikipäivänä pystyisi (tai haluaisi) mennä dagen efterinä urheilemaan, hyih. Oon silti sitä mieltä että nuorena saa ja pitää nauttia elämästä ja tehdä niitä asioita joita ei sitten enää vanhempana jaksa, he he!

Collage_Fotor

Olin joskus myös maajoukkueessa 🙂

Jos katsoo tarkkaan tuota yllä olevaa kuvaa, mulla oli yhdessä vaiheessa myös akne. Se tuli ihan puskista yllättäen. Mulla on aina ollut aika hyvä iho, mutta tuo vaihe oli kyllä ihan kamalaa, kun posket oli ihan täynnä näppyjä. Näin jälkeenpäin ajateltuna uskon sen syntyneen ruokavalion ja stressin yhdistelmästä. Kävin myös ihotautilääkärillä, joka määräsi mulle roaccuttan kuurin, mutta en (onneksi) koskaan aloittanut sitä, vaan näpyt häipyivätkin yhtäkkiä yhtä nopeasti kun olivat saapuneet.

Sellaista muisteloa tähän torstaihin! Muistaako joku teistä jazzhousut tai jotain muita hauskoja treenijuttuja omasta menneisyydestä? 😀


7 Responses to “THROWBACK THURSDAY – JAZZHOUSUJA, BILETYSTÄ JA AKNEA”

  1. Rita sanoo:

    Huuh, muistan kyllä! 18 vuotta sitten, kun olin 14-vuotias, aloin käymään aerobicissä ahkeraan. Silloin suosittu asuste oli sellainen kokovartalobody :D. Grapevine, kolmioaskel ja kanta-peppu-liike olivat suosittua kamaa. Silloin saatettiin polkea myös spinningtunti kokonaan ilman satulaa (!). Palkkarit olivat pahoja, tosin enpä silloin edes tiennyt mitä se oikeastaan on, ei sellaisia tainnut monikaan silloin käyttää. Voi aikoja!

  2. Liisa sanoo:

    itse muistan kauhulla entisii tyylejä moniakin, kääk! Sinulla on tuossa yhdessä kuvassa tosi kaunis vaalea tukka ja muuten:)

  3. Pikku sanoo:

    Oon sen verran vastarannankiiski näissä treenimuotihommissa, että mulla on nuo hiton jazzhousut käytössä edelleen 😀 😀 Lämpenen trikoille varmaan vasta sitten, kun ne alkavat olla out ja tilalle tulee jotain ns. vielä kamalampaa! Trikoot sitä paitsi eivät anna mitään anteeksi, ja itsellä on vielä työmaata tuon kehonkuvan hyväksymisen kanssa juurikin alaosaston suhteen, joten trikoot on nounou. Olisko asennemuutoksen paikka.

  4. Myy sanoo:

    Mulla on noita jazzhousuja edelleen ja tykkään niistä ihan älyttömästi. Mun mielestä ne sopii mun kropalle jopa paremmin kuin juoksutrikoot. En yleensäkään kauheasti mieti mikä on trendikästä vaan pukeudun sellaisiin vaatteisiin mitkä tuntuu itsestä hyvältä.

  5. Jane sanoo:

    Kiitos Myy ja Pikku (hah, yhdessä Pikku-Myy)! Ilmoittaudun mukaan samaan porukkaan! Mullakin jazz-housut edelleen ja aina vaan. Samat perustelut kuin Myyllä.

    • ainorouhiainen sanoo:

      No hei, jos jazzhousut tuntuu hyviltä niiin sitten niitä saa käyttää! Kaikilla meillä on oma makumme. 🙂 Mielestäni nuo omat kuvat näyttivät vaan jotenkin huvittavilta varusteineen päivinen 🙂

  6. Katri sanoo:

    Heh heh, samoin kuin edellisillä kommentoijilla niin mullakin on jazzhousut edelleen melkein jokapäiväisessä käytössä! Tosin vaan kotihousuina, urheilussa tykkään trikoista. Mutta täytyy vielä kehua näitä jazzpöksyjä, että ostin nämä vuonna 2000 silloisen kesätyöpaikkakuntani ruokakaupan pikkuiselta vaateosastolta, ja edelleen ovat kuin uudet kymmenistä ellei sadoista pesuista huolimatta. Mitäs sitä vaihtamaan 😉

Kommentoi