SUNNUNTAIN SUPERHERKUT

Kello on vasta 16:00 ja tuntuu, että tätä päivää on kestänyt jo vaikka kuinka pitkään. Heräsin taas ihan oudon aikaisin, jo 7:30. Unirytmi on tosiaan muuttunut ja ihan hyvä niin, sillä ei ainakaan mene puolet päivästä ”hukkaan” kun makoilee vällyjen alla koisaamassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen meillä oli Halloweenin kunniaksi avoimet ovet ja vedin pari jumppaa pantteriksi pukeutuneena. 😀 Mulla oli siis sellainen kokotrikoo päällä, ja oli muuten ainakin tehokasta puuhaa kun hiki valui vielä normaaliakin voimakkaammin. Jumpissa oli tupa täynnä ja hyvällä fiiliksellä poljettiin ja pumpattiin. Edelleen nuo lauantain tunnit ovat omalla tavallaan ihan huippuja, koska viikonloppuna porukka on ihan eri meiningillä liikenteessä kuin esimerkiksi maanantai aamuna. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotiin tullessa alkoi tekemään mieli jotain hyvää ja päätinkin valmistaa minttusuklaa-mannaa. Kyseessä on siis superherkullinen mönjä, jonka pääraaka-aineena toimii kookosmanna. Sain vielä toisen inspiraation valmistaa valkosuklaata, jonka sekaan sekoittelin tuota minttusuklaamannaa. Lopputulos maistuu hieman kinderiltä, jossa on mintun vivahde! Todella herkullista ja vie kyllä makeanhimon tarkuulla mukanaan. Koostumus on todella herkkua, sillä kova suklaa ja pehmeä fudgemainen manna ovat hyvä pari.

Valkosuklaa:

  • kaakaovoita
  • steviaa (ei pakollinen sillä valkosuklaa hera tuo paljon makeutta)
  • lucumaa
  • macaa
  • tocoa
  • Fitnessgurun vanilja-valkosuklaa heraa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, jonka jälkeen lisäile muut aineet vähän kerrallaan maistellen välissä. Mielestäni raakasuklaan valmistuksessa on turha kyylätä liian tarkkaan määriä, vaan lähteä liikkeelle kaakavoin määrästä ja lisäillä muut ainesosat sen mukaan. Piirakkavuokaan käytän yleensä n. 100 g kaakaovoita. Kaada valmis seos piirakkavuokaan ja valmista manna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttusuklaamanna (fudge)

  • 1 dl kookosmannaa
  • 2 rkl vettä
  • 5 tuoretta taatelia (ilman kiviä)
  • 1 tl lucumaa
  • 0,5 – 1 kauhallinen minttusuklaan makuista heraa (fitnessguru)
  • (kookoshiutaleita)

Kaikki aineet tehosekoittimeen ja sileäksi tahnaksi. Sekoita manna suklaan joukkoon klöntteinä ja sivele klöntit veitsellä/tikulla ympäri seosta. Aseta pakkaseen noin 15 minuutiksi.

Tein vielä ylimääräisestä mannasta muotilla fugekaramelleja, eli pakkasen kautta vaan ja nam nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytiin ostamassa uusi telkkari tänään ja loppupäivä meneekin luultavasti makoille sarjojen ja tämän suklaan parissa. =)


8 Responses to “SUNNUNTAIN SUPERHERKUT”

  1. anni sanoo:

    No nam!! Mitä noissa fitnessgurun herajauheissa on makeutuksena? Millä tavalla niiden maku eroaa vaikka Fastin herasta? Ostin just sitä maustamatonta smoothieen sekoitettavaks ja toimii hyvin, mutta vaatii sit tietty hedelmiä tai emerald balancea makeutukseks. Ja mitä on kookosmanna, mistä ostat sitä?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Noissa heroissa on asesulfaami K ja sukraloosi. Tiedän, ei parhaasta päästä todellakaan mutta en vaan oo löytänyt mitään muuta merkkiä joka vetäis vertoja maulle. :/ En osaa selittää mikä maussa on niin ylivoimaista mutta se vaan on! 😀

      Tämä kopioitu suoraan foodinin sivulta—>
      Kookosmanna on itse kivimyllyssä luomutuotetuista kookoksista jauhettua herkullista, pehmeää ja kermaista sosetta helppoon ja terveelliseen herkutteluun. Kookosmanna sisältää paljon kuitua, terveydelle hyödyllisiä puolipitkiä rasvahappoa (MCT), rautaa sekä mangaania. Siinä on myös hurja määrä lauriinihappoa.

      Ostin ekosopista, mutta siis löytynee liikkeistä joissa myydään foodinia!

      • Jonnaajon sanoo:

        Ootko sä Aino kokeillut SELF:in stevialla makeutettuja heraisolaatteja? Mä itse pidän niiden mausta. Toki makuvalikoima ei ole niin eksoottinen kuin Fitnessgurulla, mutta perusmaut löytyy ja hintakin on hyvä. Laatua voi toki kyseenalaistaa, mutta itsellä ei moitittavaa. Superlemonilta löytyy laadukkaat stevialla makeutetut isolaatit, mutta niillä on kyllä sitten hintaakin ja maut ovat melko mietoja. Tykkään kyllä noista Questinkin jauheista, vaikka sukraloosia sisältävätkin. Eipä sitä ihminen nyt pieneen makeutusaineannokseen kai kaadu, kun muuten syö monipuolisesti 😀 iHerbistä nyt löytyy sitten kaikkia muitakin kivoja (JAY ROBB!!! Best ever), mutta ite en oo hetkeen sieltä raaskinut tilailla.

  2. Tuija sanoo:

    ooo miten hyvältä näyttää ja itse kyllä haluun tuota valkosuklaan tekemistä koittaa 🙂

  3. Myy sanoo:

    Olin ihan innoissani menossa ostamaan tuota mannaa luontaistuotekaupasta, mutta ei ollut heidän valikoimissaan. 🙁

    • ainorouhiainen sanoo:

      Aijaa, no voi höhlä! Se on Foodinin tuote, eli useimmista luontaistuotekaupoista pitäis kyllä löytyy tai sit pyydät niitä ottaan valikoimaan! 🙂

      • Jonnaajon sanoo:

        Kannattaa hei tilata Fitnessfirstiltä (www.fitnessfirst.fi). Se on halvin ja nopeakin. Foodinin tuotteet löytyvät kaikki valikoimasta, kun kerta samaa puljua ovat ja ensitilauksesta saa koodilla EKAKERTA 25%-alennuksen. Yli 27 € tilauksiin myös ilmainen toimitus 🙂

Kommentoi