JOTAIN ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ

Kävin tällä viikolla pitkästä aikaa Ekosopissa visiitillä ja mukaani tarttui paljon hehkutettua kookosmannaa. Kun vielä asuttiin keskustassa kävin kyseisessä putiikissa harva se päivä, se kun vielä sijaitsi meidän talon alakerrassa. Nykyään tulee harvemmin käytyä missään muualla kuin ruokakaupoissa, sillä ikuinen parkkiongelma aiheuttaa sen, ettei jaksa alkaa pysähtyä kotimatkalla. No, nappasin mukaani Foodinin kookosmannaa, joka on siis Foodinin kertoman mukaan:

Kookoksista jauhettua herkullista, pehmeää ja kermaista sosetta helppoon ja terveelliseen herkutteluun. Kookosmanna sisältää paljon kuitua, terveydelle hyödyllisiä puolipitkiä rasvahappoa (MCT), rautaa sekä mangaania. Siinä on myös hurja määrä lauriinihappoa.

Kuvaus osuu aikalailla nappiin, sillä kyseinen manna on todella nannaa ihan sellaisenaan. Googlailin hieman mannareseptejä ja päädyin kaimani Ainon blogiin, josta nappasin helpon fudgereseptin. Tuunasin Ainon tuottamusta hieman ja lisäsin sekaan, mitäs muutakaan kuin Fitnessgurun vanilja-valkosuklaa heraproteiinia. Voin kertoa, että tämä mönjä, kinuski, fudge vai mikä lie, oli niin hyvää että meinas lähtee ihan käpälästä koko homma. Olin syönyt taikinasta puolet jo ennen kuin sain sen pakkaseen hyytymään. 😀 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taikinan voi siis hyydyttää pakkasessa fudgemaiseen koostumukseen. Tuli mieleen että tuosta saisi mielettömän hyvän taytteen raakasuklaakonvehteihin, tai voihan sen vetää ihan tuollaisenaankin. (testattu)

Tässä resepti:

  • 1 dl Kookosmannaa
  • 0,5 dl vettä
  • 5 tuoretta taatelia (kivet poistettu)
  • 2 tl lucumaa
  • ripaus aitoa vaniljaa
  • puoli kauhallista (15g) Vanilja-valkosuklaa heraa

Sekoita aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi, jonka jälkeen sivele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita pakkaseen hyytymään noin 20 minuutiksi, jonka jälkeen leikkaa paloiksi. Voit myös käyttää raakasuklaan täytteenä, kerrossuklaana tai pannareiden kanssa sellaisenaan. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sorry huonot kuvat, en ehtinyt kuvaamaan kun oli niin kiire syödä! 😀


7 Responses to “JOTAIN ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ”

  1. ulla sanoo:

    oih. Kookomamna 😛 Kuulostais namilta kaurapuuron sekaan…
    Manna sana vaan heti toi mieleen; ei sovi mulle, gluteenia. Mutta mitä ihmettä, se on gluteenitonta. Pitäisiköhän ottaa kokeiluun 🙂 ??

  2. Suivi sanoo:

    Aaw kuulostaa niin taivaalliselle 😀 kauan toi kookosmannapurkki säilyy avattuna? Ei oo meinaan mitään halvinta kamaa eikä kehtais ihan kertasyöntiä varten ostaa sitten 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      siin ei lue erikseen että kauan säilyy avattuna, parasta ennen päiväys oli 05 2016 =)

  3. Senja sanoo:

    Kuulostaa kyllä niin hyvältä että taitaa kokeiluun mennä. 🙂

  4. Ella sanoo:

    Moi Aino, kysymykseni ei liity tähän postaukseen mutta kysynpähän silti 😀 minulla on treenit aina viikonloppuisin 10-12, ja kyseessä ovat siis erittäin kovatehoiset yleisurheilutreenit. Treenien jälkeen olisi tärkeää saada ruokaa mahd. nopeasti mutta meillä ruoka on muun perheen ruokarytmin takia vasta kello kaksi.. Mitä suosittelisit, että söisin tässä välissä välipalaksi? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Suosisin jotain nopeasti imeytyvää hiilaria kuten riisikakkuja ja vaikka heraproteiinijuoma. 🙂

Kommentoi