LÄHTIKÖ KESÄLLÄ KÄPÄLÄSTÄ? NÄIN NOPEASTI KEHOSI PALAUTUU

Monilla meillä on tapana ajatella asioista, että kun tää meni nyt pieleen niin ei enää jaksa tehdä asian eteen mitään. Kesälomalla tuli ehkä otettua rennommin ja ruokavalio pääsi repsahtamaan, tai juhliminen alkoholin kera kuului jokaiseen viikkoon. Voi olla, että olo on hieman väsähtänyt ja plösähtänyt, jolloin on helppo jäädä samaan kierteeseen kiinni. Herkut maistuu ja sohva houkuttelee enemmän kuin treenaaminen ja terveellisen ruuan valmistus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuva: Riikka

Toisilla käy taas päinvastoin. Löhöilyn jälkeen on mahtavaa saada rutiineista kiinni ja motivaatio urheiluun on taas ihan uusilla leveleillä. Itse taidan kuulua juuri tähän ryhmään, sillä oon ihan intopinkeenä kun pääsen taas vetämään kunnon hikitreenejä jumppien parissa ja haluan täyttää kropan terveellisillä jutuilla. Täytyy myöntää ettei munkaan olo oo mikään superslimmi. Loma on aina loma, ja vaikka en mitään jäätäviä lisäkiloja kerännytkään, on kroppa ollut tiukemmassakin kondiksessa!

Törmäsin hauskaan kuvaan, joka toi ainakin itselle motivaatiota startata terveelliset jutut mahdollisimman pikaisesti. Jos kesä on mennyt läskiksi, ei toivo ole todellakaan menetetty. Keholla on kyky uudelleen rakentaa itsensä aika nopeastikin.

Vaikka rutiineihin palaaminen saattaa tuntua hankalalta, kannattaa tehdä se samantien kun lomat alkaa olla takanapäin. Jo ensimmäisen päivän jälkeen helpottaa! En suosittele mitään radikaaleja muutoksia tai paastoja, vaan yksinkertaisesti lisäämällä hyviä juttuja, kuten liikuntaa, terveellistä sapuskaa ja riittävää unta, pääsee jo hyvin pitkälle. 🙂


14 Responses to “LÄHTIKÖ KESÄLLÄ KÄPÄLÄSTÄ? NÄIN NOPEASTI KEHOSI PALAUTUU”

  1. Ilona sanoo:

    Moikka Aino! Kiitos mahtavasta blogista. Postausidea: ruokavalio ja treenirunko lomakilojen poistamiseksi. =)

  2. janni sanoo:

    Hei! Olen juuri muuttanut Vaasaan ja koska en kovin hyvin vielä tunne kaupunkia osaisitkohan suositella hyviä ulkoilureittejä?

    • ainorouhiainen sanoo:

      No etenkin rantaa pitkin vievä lenkki on kiva ja maisemat hyvät. Jos lähtee esimerkiksi Farokselta suvilahteen päin niin saa jo ihan hyvän matkan aikaiseksi!

  3. Martta sanoo:

    Paitsi että alkoholi tuhoaa aivosoluja ja ne ei koskaan palaudu 😉 Mutta ymmärsin kyllä pointin! Onneks ei ole ollut lomaa niin ei ole myöskään päässyt pois arkirutiineista. 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Onko jollain tutkimustietoa tästä suuntaan tai toiseen? Alkoholi toki pidemmällä tähtäimellä tuhoaa aivotoimintaa, joka johtuu myös ravinnevajeista, univajeesta ja niin edelleen, mutta nykytutkimusten valossa on selvää että alkoholi kyllä vaikuttaa negtiivisesti aivojen toimintaan humalassa, mutta ei tuhoa sieltä mitään.

      En todellakaan kannata alkoholin käyttöä, mutta joskus tuli lukaistua aiheesta 😀

      • Maija sanoo:

        Luen bilsaa yliopistossa ja voin varmuudella sanoa nähtyäni kaikki tutkimukset ym. että näin se valitettavasti on, että alkoholinkäyttö vaurioittaa aivosoluja hitaasti niitä tuhoamalla. Varsinkin nuorten aivoja, jotka eivät oo ees kunnolla kehittyneet ennen 21 ikävuotta.

        • ainorouhiainen sanoo:

          Ok, kiitos tarkentavasta infosta!! 🙂

          • Kati sanoo:

            Niin tosiaan männävuosina puhuttiin, ettei aivosolut uusiudu. Sittemminhän on tutkittu asian olevan toisin. Sitä, että korvaako aivot alkoholin tuhoamaa aivokudosta (niinkuin joissain traumoissa)en tiedä. Työssäni olen nähnyt aivojen – varsinkin otsalohkon- kooltaan pienenevän alkoholia runsaasti käytettäessä.

  4. Anu sanoo:

    Mistä sä aina keksitkään näitä juttuja! Kiitos taas kerran inspiroivasta blogistasi! ☺

  5. Kati sanoo:

    Lohduttava kuva ja teksti tosiaan! Paino on päässy putoomaan useampia kiloja kipuilevan polven ja selän vuoksi.

  6. V sanoo:

    Moikka! Ootko jo tehnyt toisen postauksen siitä esbelt korsetista? Itsekin harkitsen sen tilaamista, mutta olisi ensin kiva kuulla onko siitä hyötyä 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! En oo tehnyt ja en tiedä teenkö, kun viimeksi siitä syttyi kauhee ”härdelli” kun kirjoitin siitä. Jengi repi pelihousunsa koska tää on niin ”pinnallinen blogi”. En ole siis päättänyt jaksanko ottaa p*skaa niskaan 😀

      Korsetti on ollut toimiva, etenkin salitreeneissä antanut hyvää tukea maastavedoissa jne! 🙂 Välillä meinaa vaan unohtua laittaa se päälle treenaamaan lähtiessä!

Kommentoi