POPSI POPSI (PARA) PÄHKINÄÄ

Kaikki tietää, että pähkinät ja siemenet ovat terveellisiä ja sisältävät mm. hyviä rasvoja. Ainakin oman kokemukseni mukaan parapähkinä on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle tässä pähkinöiden hehkutuksessa. Parapähkinä on nimittäin sellainenkin superpähkinä, että moni ei tiedäkään. Sen lisäksi, että parapähkinä sisältää runsaasti terveellistä rasvaa, proteiinia ja mineraaleja, on se melkoinen seleenipommi! Jodin tavoin, Suomen maaperässä ei esiinny tarpeeksi seleeniä. Sen saannista tulisi huolehtia syömällä seleenipitoisia ruokia. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä on seleeni ja miksi sitä tulisi saada riittävästi? Seleeni on yksi elimistön tärkeimmistä mineraaleista sekä vahva antioksidantti. Se suojaa tulehduksilta, lisää vastustuskykyä, pitää yllä silmien, ihon ja hiuksien terveyttä. Se myös huolehtii maksan toiminnasta ja jos muistatte vielä, maksahan on mm. kehon tärkein rasvanpolttoelin. 

Sinkin tavoin, seleeniä tarvitaan testosteronin tuotantoon ja testosteronia tarvitaan sekä mies- että naisvartaloissa. Se toimii ns. motivaatiohormonina ja tehostaa mm. rasvan palamista. Moni kärsiikin nykyään ns. estrogeenidominanssista, joka kerää rasvaa elimistöön, hidastaa aineenvaihduntaa ja aiheuttaa lukuisia, tylsiä ongelmia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syömällä parapähkinöitä, voi saada makuuhuoneeseenkin lisää vipinää. Sen lisäksi, että seleeni auttaa testosteronin tuotannossa, parantaa se myös sperman laatua, mikä on aika arvokas tieto lapsia yrittäville. Parapähkinän sisältämä Arginiini taas toimii kuin ”luonnollinen viagra”.

Parapähkinä sisältää myös magnesiumia sekä sinkkiä, jotka ovat myös supertärkeitä mineraaleja elimistölle. Huomionarvoinen tieto on, että kyseisiä pähkinöitä tulisi syödä vain 2-3 kpl päivässä, sillä runsaan seleenimäärän vuoksi, voi saada helposti yliannostuksen.

Pari (laadukasta) pähkinää päivässä ja seleenin saanti on varmistettu! 🙂


8 Responses to “POPSI POPSI (PARA) PÄHKINÄÄ”

  1. Omanlainen sanoo:

    Hei!
    Pähkinät ovat vaan niin hyviä. Siksi jouduin jättämään ne mieluummin kauppaan. Niitä meinaa upota vähän liikaakin kerralla. Ja siinä sitten terveelliset vaikutukset jäävät kakkoseksi.. Tosin syön mieluummin pähkinöitä kuin karkkia! =)

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hehe, sama juttu. Näissä tosin se hyvä puoli, että ei ole terveydelle hyväksi syödä liian montaa koska voi tulla seleenin yliannostus, joten se määrä pysyy kohtuullisena 😀

  2. Ines sanoo:

    On kyllä tosiaan jännä, miten parapähkinöiden hehkutus on jäänyt niin vähälle! Joskus muutamia vuosia sitten, vissiin ennen 2010-luvulle siirtymistä kun aivoihin alkoi uppoamaan se tosiasia että rasva ei ole vain paha asia, niin lueskelin kans itse että parapähkinä on yks terveellisimmistä!

    Ja edellisen postauksen kuvat näyttää ihanalta! Ihan ku ulkona olis ollut vähän enemmänkin lämmin 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos Ines! Lauantaina tosiaan paistoi päivällä, mutta aika nopeesti tuli taas kylmä. En malta oottaa et pääsee hengailemaan terassilla iltaan saakka. Pian se kesä tulee 😀

  3. Siina sanoo:

    Haha, sun blogi on päässy feissarimokiin! Nauroin tälle tovin jos toisenkin

    http://www.feissarimokat.com/2015/05/viisi-aiheellista-linkkia/

  4. Sue sanoo:

    Moikka!
    huippuja postauksia sulla taas:)) En ole ajatellutkaan tuota yliannostusta ja nyt viimeaikoina olen syönyt paljon juuri parapähkinää… osaatkoa sanoa mitä haittaa seleenin yliannostuksesta on tai kuinka se ilmenee? Kiitos!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitti! Sitä ei kyllä varmasti moni edes tiedä miten paljon seleeniä parapähkinöissä on. Yliannostuksen oireita ovat mm:
      väsymys
      pahoinvointi
      hiusten lähtö
      kynsivauriot
      iho-oireet
      hampaiden irtoaminen
      hermostomuutokset

Kommentoi