MÄTTÖPÄIVÄN YHTEENVETO

Miten meni eilinen vapaasyöntipäivä?

Oliko päiväni täynnä täydellisiä makuelämyksia ja mielin määrin gourmeeta? Valitettavasti täytyy paljastaa, että ei mennyt ihan niinku elokuvissa, vaikka siellä kävinkin. Heh heh. Yleensähän käy niin, että kun odottaa jotain, ei hommat sitten menekään kuten oli ajatellut. Mun mielessä siis siinsi rento päivä ja leffailta hyvän ruuan kera..

11026612_10155177080545577_76704482_n_Fotor_Collage

Koska mulla oli ohjaukset edessä, aloitin aamun ihan normimeiningillä, eli viher/marja-smoothiella. Sain perjantaina uuden tehosekoittimen josta kerron lisää myöhemmin. Laite toimi kuin unelma ja sainkin nauttia kaikkien aikojen samettisimman smoothien, nam! Aamuun kuuluu myös iso muki luomukahvia ja paljon vettä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jumppien jälkeen oltiin sovittu lounastreffit Even kanssa ja päädyttiin syömään Pincho nimiseen mestaan, jossa oli tajolla kattava salaattibuffee. Lautaselle valikoitui rehujen lisäksi pastasalaattia, fetaa, siemeniä ja kanaa. Pinchossa on myös tarjolla todella herkullista leipää leipomosta joka voitti ”suomen paras leipomo” tittelin viime (?) vuonna. Leipää menikin useampi pala, vaikka kuvassa on vain yksi.

11026612_10155177080545577_76704482_n

Lounaan jälkeen juotiin kahvit ja höpöteltiin hetki. Evellä alkoi vielä jumppa iltapäivällä, joten kipaistiin Punnitse&Säästä:n kautta hakemassa meikälle vähän makiaa, jonka jälkeen ajelin kotiin. Ostin tällä kertaa todella maltillisen määrän pähkinöitä ja maiskuttelin niitä kotosalla, samalla eilistä postausta kirjoitellen. Pikkuruisten kuppien sisällä on carob-pähkinöitä, kuivattuja päärynoitä, salmiakkimanteleita sekä suklaakuorrutteisia omenarenkaita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun postaus oli valmis, oli kellokin kirinyt jo sen verran paljon eteenpäin, että kerkesin käydä hauvan kanssa kävelyllä ja sitten olikin aika lähteä leffa-treffeille. Olin tosiaan ajatellut viettää illan poikaystävän kanssa, mutta koska hänen oli ”pakko osallistua kaverin varpajaisiin” meni myös omat pläänit uusiksi.

Käytiin Even kanssa katsomassa kotimainen ”Luokkakokous”, joka oli ihan todella viihdyttävä ja hauska pätkä. En yleensä diggaile kotimaisista leffoista, mutta tämä oli kyllä piristys! 😀 Olin haaveillut isosta popparikulhosta leffaa viihdyttämään, mutta paikalle päästyämme, koko paikka oli niin ammuttu täyteen, ettei ollut mitään mahista ostaa yhtään mitään ennen elokuvan alkua. Oltiin onneksi ostettu liput etukäteen netin kautta. Otti kyllä kevyesti pannuun, kun joutui olla ihan tyhjin käsin elokuvissa. Onneksi Eve jakoi auliisti omasta mököpussista myös mulle.

Kotiin ajellessa kurvasin vielä kaupan kautta hakemassa iltapalaa nautittavaksi ennen nukkumaan menoa. Tässä vaiheessa fiilis oli jo laskenut vastoinkäymisten vuoksi ja suunnittelin vain painuvani untenmaille, sillä seuraavan päivän kello 6:00 herätys ei tuntunut kovin houkuttelevalta. Kauppareissun jälkeen voitelin itselleni 4 kpl kauraleipiä ja nesteenä meni pari lasillista Pepsi Maxia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä satsi x 2

Uuden blenderin kunniaksi leivoin perjantaina todella tuhdin suklaisen raakakun, jota oli vielä pakko maistaa. Jostain syystä kakku ei enää uponnut ja muutaman lusikkallisen jälkeen jätin homman kesken. Sokeriyliannostuksella saattoi olla jotain osuutta asiaan. 😀 Jätskit söin lautaselta ja pari lusikallista lisää, suoraan purkista tietenkin. Sen jälkeen pesulle ja peiton alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanotaanko että paskemminkin olisi voinut mennä, mutta eihän tämä mikään makujen ilotulitus ollut. 😀

Tämä päivä vietellään tampereella jumpaten LesMillsin uusia ohjelmia ja palaillaan vasta iltamyöhään kotiin!


24 Responses to “MÄTTÖPÄIVÄN YHTEENVETO”

  1. Tuija sanoo:

    Harmi että suunnitelmasi eivät onnistuneet. :/ Osaisitko muuten suositella jotain heraa niihin smoothieihin?

    • ainorouhiainen sanoo:

      No maun puolesta liputan Fitnessgurun vaniljaheran puolesta. Tekee smoothiesta kuin smoothiesta hyvää 😀

  2. Sue sanoo:

    Se ottaa kyll pannuun ja lujaa ku on jonkin hienon suunnitelma päässään kehitelly ja sit kaikki meneeki päin JUST SITÄ ITTIIÄÄN!! Eikä tarvi olla mikää isokaan asia!;)
    Haasteeseen liittyen seuraa tyhmä kysymys… Oon miettiny tuota Hera-asiaa ku sitä menee nyt aika paljon. Käytän Fastin HERA 80 (pääosin maustamtonta ettei oo turhia makeutusaineita)mut sisällysaineluettelossa on ”heraproteiinikonsentraatti. Maidosta. Sisältää soijaa (soijalesitiiniä)” Tarkoittaako tuo siis, että tuotteeseen on lisätty soijaa?? Vai mitä? Ja en kuitenkaan haluaisi soijaa määrättömästi käyttää.. KITTOS jos viitsit vähän selventää ku tyhmä ei tajuu 😀

    Ja toisena asiana ois postausvinkki kasvisruoista.:) Olen haasteen myötä pitänyt, itsenikin yllätykseksi, ne kasvispäivät mukana. En oikein keksi muutakuin ne sun kasvispyörytkät ja toiselle ruoalle olen syönyt kasvisosekeittoa valkuaiselle. Olis kiva keksiä jotain vaihtelua, kasviksistahan saa vaik mitä, mut protskut sit mietityttää!:)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Joo mulla on ollut tota nyt liikkeellä pari päivää, tuntuu että kaikki menee käteen 😀 Haha.

      Ilmeisesti sun käyttämässä herassa siis on soijalesitiiniä lisättynä. Lesitiini on siis emulgointiaine (kirjoitinkohan oikein) ja on peräisin soijasta. Mitä nyt katselin mun purkkeja (muita merkkejä) ei niissä ollut soijaa, eli vaihtoehtoja on. Esim. Iherbissä on paljon laadukkaita vaihhtoehtoja, jos oot sieltä joskus tilaamassa niin tsekkaile tarjonta.

      Mun pitää yrittää ryhdistäytyy noiden kasvishommien kanssa, kun helpolla jumittuu vaan samoihin resepteihin 😀

      • sue sanoo:

        Kiitos!:) Täytyy tilata jostain jotain muuta ku kaupoista ei täältä saa ku tuota..;/

        Yhen kerran paahdoin pannulla kikherenitä, maustoin voimakkaasti ja nakkelin kasvissosekeiton sekaan, oli aiks hyvää!;)

        • ainorouhiainen sanoo:

          Hei täytyypä testata tuota, mulla löytyy noita kikherneitä valmiiksi kaapista =) kiitos vinkistä!

  3. ulla sanoo:

    Ihanaa alkanutta maaliskuuta Aino ! 🙂 Nopeasti on mennyt alkuvuosi.
    Me käytiin tänään myös katsomassa ” luokkakokous” ja suosittelen kaikille !!! oli mahtava pätkä . Uskomaton näyttelijä Jaajokin.

    itse tulee käytyä katsomassa leffassa oikeastaan vain suomileffoja:) Suomalaiset on taitavia tekijöitä.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos ja samoin sulle Ulla! 🙂
      Oli kyllä hauska leffa ja hyvät näyttelijät!

  4. henna sanoo:

    No aikamoinen mättöpäivä tosiaan. Pähkinöitäkin noin hirvee määrä.

  5. Heini sanoo:

    Siis mitä ihmettä 😀 Jos tämä on sun käsitys mättöpäivästä niin en kyllä ymmärrä… Huolestuttavaa suoraan sanottuna, tossahan oli suurimmaksi osaksi ihan tavallista ja ravintorikasta ruokaa? Mikä vika noissa ruuissa on?

    • ainorouhiainen sanoo:

      No mun mättöpäivä ei kyllä tarkoita ”aamusta iltaan paskaa napaan” meiningillä. Söin ruokia joita en normaalisti syö, tosin määrä jäi liian vähäiseksi sattuneista syistä 😀

      Ja olisin käyttänyt nimeä tankkauspäivä, mutta sain siitäkin kommenttia ettei voi käyttää jos ei tankkaa ”oikeaoppisesti” joten oli keksittävä muuta.

  6. A sanoo:

    Syön normipäivänäkin enemmän. Toivottavasti sulla on kaikki hyvin.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Niin mäkin syön määrällisesti enemmän tavallisesti. Sehän tuossa nyt menikin pieleen, loppujen lopuksi.

  7. Jenny sanoo:

    Eikö ihmiset osaa lukea ja ymmärrä lukemaansa? Tuossahan selviää heti alkuun, että Ainon suunnittelema mättöpäivä ei menny niin kun suunnitteli vaan jäi vajavaiseksi. Kauhea haloo ja syyttely, että syöt liian vähä ja et ole kunnossa. Jospa seuraava mättöpäivä menis paremmin:) itse en pidä näitä tällaisia päiviä, vaan syön kerran viikossa herkkuaterian ja muuten aika lailla puhtaasti. Treenimäärät kun on viikossa sielä +20h, niin puhdasta ruokaa tarvii koneeseen muutenkin jo paljon ja sen pitää olla hyvänlaatuista että jaksan treenata;)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos tästä. 🙂

      Huomaan, että voin itekin paljon paremmin puhtaalla ruualla kuin esim. noilla mitä tuli syötyä lauantaina. Riittävästi hyvää ruokaa niin kroppa toimii. Toki välillä tekee hyvää syödä jotain ihan muuta ja unohtaa ne normaalit rutiinit hetkeksi. 🙂

  8. Emma sanoo:

    Kurjaa, että mättöpäivä ei menny nappiin, mutta kiva että pidit elokuvasta! 🙂 Ps. Oli kiva nähdä! Mukavaa kevättä ja kiitos tästä blogista! ❤

    • ainorouhiainen sanoo:

      Oli kiva nähdä ja huippua että tulit moikkaamaan!! =)

  9. T sanoo:

    Tuo Pinchon salaattipöytä ja ne leivät.. meinaa lähtee mopo käsistä kun sinne menee 🙂

  10. Uusi Aino-seuraaja sanoo:

    Moikka Aino!

    Kun oot niin innokas postaaja niin voisitko tehdä tähän perään ruokapäiväkirja-postauksen sun perussafkoista?
    Sais vähän perspektiä kun sanoit tossa yhes kommentissa että määrällisesti söisit normisapuskaa vielä tätäkin enemmän (:

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi ja tervetuloa uusi lukija 🙂 Mä oon postaillut useammankin kerran ruokapäiväkirjoja ja lötyy varmasti goolettamalla blogin nimi + ruokapäiväkirja! Tapaan aina silloin tällöin postailla niitä ja nyt voisin kyllä pitkästä aikaa ottaa tämän asiakseni =)

  11. Eve M. sanoo:

    Ah kuinka mielettömiä herkkuja! Noita jos saisi syödä koko loppuelämän lihomatta niin huhhuh! Aika hieno kuitenkin huomata, että näiden herkkujenkin jälkeen pystyy (siis sinä pystyt) palaamaan takaisin treenin ja ruokavalion pariin – respect! Omista lipsahduksista kirjoitin blogiini: https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/03/14/niskasta-kiinni/

Kommentoi