PAKARAT KRAMPISSA

Moi! Voisin aloittaa kertomalla, että mulla ei ole koskaan ollut näin kipeet pakaralihakset. Voi holymoly, tuntuu että olisin joutunut viime yönä herra Greyn piiskan alle, paitsi että välineenä olis varmaan toiminut paremminkin pesismaila. :D Hahah. Eilinen treeni meni siis vihdoinkin ihan kunnolla perille, sinne minne halusin.

Poikaystävä on vapaalla tämän viikon, joten lähdettiin eilen aamupäivällä treenaamaan meidän isommalle sekasalille. Siellä laitteet ja välineet ovat hieman erilaisia ja eri paikoissa kuin ladies clubilla, missä olen tottunut treenaamaan, joten sovelsin bb-haasteen treenin järjestystä hieman.

Juoksumatolla lämmitellessä, sain päähäni kokeilla paljonko jaksan nostaa maastavedossa tällä hetkellä. Nuo maksimit on jääneet aika vähiin, eikä kovin usein tule kokeiltua mitään ykkösiä. Viime vuonna kokeilin tyyliin ensimmäisen kerran maastavetoa ja omaa maksia, silloin nousi 100 kg. Ajattelin sitten, että pistetään tankoon 120 kg ja katsotaan miten käy. Tein yhden lämmittelysarjan 50 kilolla, jonka jälkeen löin tankoon 90 kiloa. Se nousi todella helposti, joten ei muuta kun lisää roinaa tankoon. 120 kg ei noussutkaan enää ”niin kevyesti”, mutta nousi kuitenkin. Tekniikkani ei ollut parasta laatua, mutta jos joku tahtoo nähdä videon, se on mun instagramissa (ainorouhiainen).

Noston jälkeen jatkoin sitten itse treenin pariin ja onnekseni yksi kaveri oli salilla ja sain hyviä tekniikkavinkkejä takakyykkyyn/syväkyykkyyn. Sitä tietää, miten liikkeet tulisi tehdä, mutta kun itse tekee, ei tule huomioitua ihan kaikkea täydellisesti. Pienillä viilauksilla sain kyykyt tuntumaan kunnolla pakarassa. Tulen jakamaan BB-haasteen osalta lisää haastetta liikkeisiin 4 viikon jälkeen, joten ne, jotka kokevat että lisähaaste on tervetullutta, voivat vaikeuttaa/muuttaa osaa liikkeistä halutessaan.

IMG_6728_Fotor_Collage1

Kyykkyjen jälkeen jatkoin lantionnostoihin ja koska olin kykkäillyt syväkyykkyjen vuoksi hieman kevennetyillä painoilla, päätin kokeilla samoja lantionnostoon. Pidensin sarjat 15 toistoon ja pienellä muutoksella taas kunnon poltteet takalistoon. Joskus painojen vaihtelut ylös tai alas ja sarjojen lyhentäminen/pidentäminen voi tuoda kaivattua, uutta ärsykettä treeniin. Yhden jalan prässin ja askelkyykkyjen jälkeen tein vielä reidenloitonnuksen HOIST-laitteessa. Sillä sai kyllä viimeisteltyä pakarapoltteet erittäin tehokkaasti. Hoist-laitteet ovat hieman erillaisia, sillä niissä kroppa ikään kuin liikkuu liikkeen mukana. Nojaamalla vielä eteenpäin, tämä oli todella tehokas liike keskimmäiselle ja pienelle pakaralihakselle.

Kaikenkaikkiaan hyvä treeni siis. Ehdin käydä kotosalla tankkaamassa, huilmaamassa piikkimatolla ja koiran kanssa kävelyllä. Sitten olikin aika illan jumppasetin. Ihan hyvin meni kaikki tunnit, siitä huolimatta että alakroppaa särki jo tuolloin. Mielenkiinnolla odotan tämän illan RPV-tuntia.. :D

Tämä on sitä treenifiilistä parhaimmillaan. Tuloksia tulee joka suunnasta ja olo on erittäin positiivinen. Sori kun hehkutan jatkuvasti, mutta ei tässä voi väkisinkään alkaa negailemaan, kun on niin onnellinen olo. :)

Mukavaa tiistaita!


12 Responses to “PAKARAT KRAMPISSA”

 1. Leila sanoo:

  Moikka!
  Mä olen jo pitempään miettinyt noita ”pakarat niin jumissa etten pysty kävelemään” treenejä. Tuntuu, että fitnessbuumin aikaan jokaikinen valittelee, miten jalat ovat edellispäivän treenistä niin kipeät ettei meinaa pystyä vessanpöntölle istumaan. Onko jäätävät lihasjumit treenien jälkeisenä päivänä oikeasti hyvä juttu? Voiko treenin tehokkuutta mitata seuraavan päivän kipuasteikolla? Itse en meinaa saada lihaksia kipeäksi sitten millään. Vaikka treenin lopussa jalkoja polttaa ja tutisee niin paljon että portaiden kävely on työlästä, silti seuraavan päivänä ei välttämättä tunnu missään. Mistä tämä voisi johtua? En tiedä onko aihe tarpeeksi laaja postausaiheeksi, mutta olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia liittyen lihassärkyihin ja palautumiseen. Esimerkki onko lihasmassan kasvatusta yrittävän järkevää lähteä treenaamaan kipeillä lihaksilla vai hidastamaako se vain tulosten saantia? Ovatko kipeät lihakset merkki siitä, ettei ole vielä palautunut kunnolla treenistä ja kannattaisiko silloin vain pysyä kotona mielummin kuin suunnata salille?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mun kohdalla tämä ”hehkutus” johtui ehkä siitä, että olen joutunut tekemään aika paljon työtä että saan treenit tuntumaan pakaroissa, sillä homma meinaa mennä aina reisille. Lihasjumit ja kivut ovat merkki siitä että treeni on mennyt perille ja usein ne tulevat silloin, jos tehdään jotain uutta, mihin kroppa ei ole tottunut. Se, että lihakset eivät kipeydy, ei kuitenkaan tarkoita etteikö kehitystä tule. Esimerkiksi kun teet uutta saliohjelmaa, luultavasti ensimmäisillä kerroilla lihakset kipeytyy, mutta kun totut ohjelmaan, ei kivut ja jumit ole enää samanlaisia. Toisaalta on myös vaihtoehto että treenaa liian kevyesti, jos koskaan ei tunnu jälkeenpäin missään.

   Tuo että lihakset ovat väsyneet treenin jälkeen, kertoo kuitenkin siitä että olet onnistunut väsyttämään ne kunnolla. =)

   Kipeät lihakset eivät ole palautuneet, joten silloin kannattaa treenata mielummin jotain muuta osaa kehosta tai pitää lepopäivä. Omassa tapauksessa tämä ei ole aina mahdollista töiden vuoksi. :D

 2. Riikka sanoo:

  Anna mennä vain ja hehkuta kunnolla! Minua ainakin inspiroi ja motivoi lukea sun ihanan positiivisia juttuja :). Samoin sun huikeet tulokset inspaavat itseä tsemppaan bb-haasteen parissa kympillä :).

 3. Anna sanoo:

  Hei. Nyt kun on tämä ihana influenssa kausi menossa olisi mielenkiintoista lukea sinun ajatuksiasi sairaana olosta ja miten se vaikuttaa treenaamiseesi ja ruokavalioosi. Esim. Miten pitkä treenitauko kannattaa pitää, mitä syödä ymsyms mitä vain itse aiheesta keksit.

 4. Riikka sanoo:

  Siis toi otsikko kuvastaa niin hyvin mun tämän hetken olotilaa. Tai oikeasti pitäisi sanoa pakara krampissa :D Jostain syystä toinen pakara jotenkin ”jumissa”, se ei ilmeisesti tykännyt perjantain korispelistä ja sunnuntain pakara/jalkatreenistä. Olen yrittänyt venytellä ja rullailla, toivottavasti menisi pian jo ohi.. Pitäisi varmaan mennä hierojalle? Mutta pelkään että alkaa kutittaa kun hierotaan pakaroita/takareisiä, kun olen niin herkkä kutiamaan :D Onkohan ihan turha pelko?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heheh :) En ole kyllä koskaan kokenut että hieronta kutittais, sen verran kovalla voimalla on mun hieroja veivannut menemään. Ei paljoo naurata siinä tilanteessa :D

 5. Laura sanoo:

  Hehkuta vain! Mäkin hehkutan sun treenejä! :D BB-treenien jako on sama (ja iso osa liikkeistäkin), millä itsekin on tullut tehtyä, mutta ne ovat silti olleet erittäin virkistävää ja hapottavaa vaihtelua omaan harjoitteluun! Aloitin viikko sitten kokeilemaan ohjelmiasi ja kyllä sitä vain noudattaa paljon tarkemmin toisen tekemiä ohjelmia ja tulee tehtyä muitakin kuin omia suosikkiliikkeitä. :) On muuten ollut jokainen lihas jumissa monta päivää treenien jälkeen…

  Kiitos positiivisesta ja monipuolisesta blogistasi Aino. :) Mukavaa viikonjatkoa!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jeeh, kiva!! Kyllähän se vaihtelu aina virkistää ja se on totta, että kun on ohjelma paperilla, tulee tehtyä kunnolla eikä sinne päin. =)

 6. Anni sanoo:

  Heippa ! Haluaisin kysyä RPV tuntisi soittolistaa tai ainakin lankkubiisin kappaletta :) kiitos hyvistä ja tehokkaista treeneistä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka ja kiitos!Tein juuri uuden lämmittelyn ja voin laittaa sen jakoon jossain välissä! Lankkubiisi on Pixie Lott feat. Jason Derulo – Coming home :)

Kommentoi