SUHTEENI ALKOHOLIIN

Mikä ihana aurinkoinen ilma! Oon pistänyt ranttaliksi ja plankkasin koko kämpän lattiasta kattoon. Tuo ihana auringonvalo kun on myös hieman petollinen paljastaessaan pölyt ja roskat. Tuli siis imuroitua huolella ja pesinpä vielä lattiatkin. Tämän jälkeen siirryttiin vielä ulos tekemään ulkotöitä auringon paisteessa. Nyt on superhyvä fiilis!

Tuossa puuhaillessa aloin miettimään aikaa vuosia taaksepäin, jolloin baarissa käyminen kuului mun jokaiseen viikonloppuun. Olin sinkku ja nuori, joten mikäs siinä juhliessa. Viikonloput olivat ihan hauskoja, mutta muistan kuitenkin olon olleen jollain lailla tyhjä. Viikot kahlattiin läpi väkisin, viikonloppua odottaen. Maanantaisin väsytti niin, ettei mitään järkeä ja oikeastaan koko alkuviikko oli tahmea ja jopa masentava. Torstaina alkoi helpottaa, sillä olihan viikonloppu edessä ja pääsi taas radalle nollaamaan päänsä. Oikeastaan nuo illat toistivat aina samaa kaavaa, eikä ne enää jossain vaiheessa olleet edes hauskoja. Seuraavana päivänä ei pystynyt olla yksin, sillä silloin olisi jäänyt keskenään omien ajatuksien kanssa, eikä sellainen käynyt päinsä. Sunnuntait menikin yleensä Amarillossa mässäillen ja seuraavana päivinä olo oli ihan kaamea, turvonnut ja väsynyt. Näin jälkeenpäin ajateltuna, nyt jopa säälin silloista itseäni.

30813_10150196281460577_4175635_n_Fotor_Collage

Kaikki kuvat eivät liity tuohon aikaan josta puhun tekstissä

Tuo oli onneksi vain melko lyhyt vaihe, joka loppui jossain vaiheessa. Suhteeni alkoholiin onkin muuttunut vuosien myötä. Edelleenkään en ole absolutisti ja mielestäni juhliminen on hauskaa, ainakin aina silloin tällöin. Tällä kirjoituksella en tahdo syyllistä ketään, mutta kun aihetta miettiin tarkemmin, herää ajatus, miten paljon menee hukkaan noihin jokaisena viikonloppuna toistuviin baari-iltoihin? Kaikki reagoivat alkoholiin eri tavoin, eikä se aiheuta samoja fiiliksiä jokaisella. Uskon silti, että harvalla on mikään superfiilis krapulapäivänä, maanantaiaamusta puhumattakaan. Onko se yksi tai kaksi iltaa tosiaan sen arvoisia, että on väsynyt seuraavat kolme päivää, eikä voi hyvin? Treenit jää ehkä välistä ja puurokin maistuu ihan pahvilta.

Mun mielestä hauskimpia tapauksia ovat biletysillat, joita on harvemmin ja joissa tapahtuu jotain erikoista. Tällöin koko hommasta jää parempi fiilis ja hyviä muistoja seuraavalle viikolle muisteltavaksi. Voihan baariin mennä myös selvinpäin, mutta itse senkin kokeilleena, jään mielummin kotiin katselemaan leffaa, kuin katselen ihmisiä sekoilemassa ja avautumassa tyhmistä asioista. 😀  Toiset myös nauttivat muutaman lasillisen ottamisesta, mutta meikäläisen tapauksessa ei tuokaan oikein nappaa. En ole koskaan kokenut, että alkoholi rauhoittaisi tai rentouttaisi. Lähinnä alan käydä ylikierroksilla, joten jätä sen vuoksi ne muutamatkin ottamatta, ellen ole lähdössä radalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen valitettavasti joutunut todistamaan alkoholin negatiivisia vaikutuksia hyvinkin läheltä ja myös saanut osani siitä. Tämänkin takia oma suhteeni kyseiseen aineeseen on jollain tavalla monimutkainen. Edellisestä baarireissusta on jo monia kuukausia aikaa, eikä viime aikoina ole ollut minkäänlaista fiilistä lähteä juhlimaan. Tällä hetkellä nautin juuri näistä energisistä sunnuntaipäivistä ja siitä, että jopa odotan uutta viikkoa. Maanantaitkin sujuu loistavasti, kiitos viikonloppuna nukuttujen tuntien. Olen kai tullut vanhaksi, mutta näin sitä vaan alkaa priorisoida ihan uusia asioita toisten edelle.

Kun nuo lumet tuosta sulaa ja aurinko porottaa entistä kovemmilla lämmöillä, alkaa varmaan munkin tanssijalkaa taas vipattamaan, tai sitten ei. Tällä hetkellä voisin jopa ajatella eläväni kokonaan ilman alkoholia, mutta ei sitä kyllä koskaan tiedä. Olen myös jollain tavalla kausieläjä, eli mulla on erilaisia kausia, kun tietyt asiat tuntuu tärkeemmiltä kuin toiset. 😀

Millaisia fiiliksiä aihe herättää teissä?


31 Responses to “SUHTEENI ALKOHOLIIN”

  1. Jaana sanoo:

    Juuri tänään viimeksi kaverin kanssa surkuteltiin ja sääliteltiin, miten osa kavereista (tai no ehkä enemmänkin tutuista) elää edelleen sitä samaa elämää, mitä itse eli tyyliin 10 vuotta sitten täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja sen jälkeen baarihumuissa: joka viikonloppu vaan hirveät kännit päälle eikä elämässä tunnu olevan mitään muuta merkitystä.

    Mun mielestä on todella surullista, että lähes kolmekymppiset ukot ja akat edelleen vetää baarikännit joka perjantai ja lauantai, tai vaikka edes toisena. Tai, että miten mun ikäisillä ihmisillä vapaapäivä, minä viikonpäivänä tahansa, tarkoittaa aina automaattisesti edellisenä päivänä ryyppäämistä. Tai jopa voidaan mennä baariin, vaikka seuraavana päivänä olisikin töitä, mutta kun se on sunnuntai, hei!

    Mulla on myös vähän samanmoinen suhtautuminen alkoholiin, mitä viimeisessä kappaleessa kirjoitit.. Joutunut vierestä seuraamaan alkoholin ongelmakäyttöä ja mielestäni nuo yllä mainitsemani ihmistyypit alkavat jo lähentymään myös alkoholiongelmaa. Jokaisella meillä on vaiheemme, jolloin alkoholi maistuu. Kyllähän se kuuluu nuoruuteen, mutta jossain vaiheessa olisi syytä katsoa peiliin ja aikuistua, ei se kuulu enää aikuisuuteen mun mielestä. Pitäisi löytää jotain ihan oikeaa sisältöä elämään?

    Mulla on onneksi kolmivuorotyö, joka toimii hyvänä syynä olla lähtemättä baariin niillekin, jotka eivät ymmärrä syynä sitä, ettei vaan huvita lähteä. Se koetaan loukkauksena ja monet kaverisuhteet ovatkin vuosien aikana hiipuneet olemattomiin, koska jotkut ihmiset eivät vain osaa tehdä muuta kavereiden kanssa kuin käydä juomassa. Kun pyytää kaveria kahville keskiviikkona klo 12 niin jostain syystä löydän itseni jostain pubista, mulla pubikahvi, kaverilla siideri naaman edessä? What?!

    Käyn itse ehkä 4-6 kertaa vuodessa juomassa, toiset veti samanmoisen määrän ja vähän enemmänkin baari-iltoja vuodenvaihteessa, kun oli joulu, vuoden vaihtuminen ja loppiainen. Mulla tulee joku pieni aivoinfarkti ihan vaan ajatuksestakin 😀

    En myöskään ole ikinä, edes villeinä raikulivuosinani, ymmärtänyt yhdellä käymistä. En ole yhdenkään alkoholin mausta pitänyt niin paljoa, että sellaista ihan maun vuoksi yhden joisin. Juon aina humalahakuisesti. Kun otetaan, niin otetaan niin monta, että ollaan huppelissa. Ei sekään tervettä ole toki. Nykyään onneksi se on myös huppelin tasolla eikä sellaisia kaatokännejä.

    Juu kyllä, tää alkoholi ja sen liikakäyttö kiihdyttää mut nollasta sataan muutamassa sekunnissa. Voisin pitää luennon aiheesta ”Mitä minä ajattelen alkoholista?” kaikille, jotka vaan jaksaa kuunnella, ja nyt sulle ja muille blogilukijoille, jotka eivät edes jaksa 😀 Huh, kiitos ja anteeksi.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Heheh, huomasin että tämä aihe herätti sussa ajatuksia ja mielipiteitä! Tää on aihe, joka jakaa mielipiteet. Mulla on tuolla suosituimmissa teksteissä ykkösenä juuri aiheesta kertova postaus ja voi juku se herätti paljon mielipiteitä. Monet halusivat puolustetta alkon käyttöään ja jopa suuttuivat kirjoituksesta. 😀 Mutta näinhän se menee, arat asiat jakavat mielipiteitä. Täytyy vaan tietää mitä itse haluaa, eikä esim. juoda kavereiden/porukan painostuksen vuoksi.

  2. laura sanoo:

    Moi! ei nyt liity tähän postaukseen mun kysymys 🙂
    Mutta voiko sun mielestä kasviksia syödä liikaa? Söin nimittäin esim. lounaaksi 2punajuurta, ½parsakaalin, 2 porkkanaa, pinaattia, lehtikaalia, tomaattia, kurkkua, paprikaa. Ja sekaan maustamatonta broilerin fileesuikaletta ja 1rkl kookosöljyä, joka ihanasti suli höyrytettyjen kasvisten päälle, nam :)Mutta voiko kasvisten syönti mennä yli? ne on vaan niin hyviä, että tulee valinnanvaikeus!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Heippa! Oikeastaan kaikkea voi syödä liikaa, mutta en näe noissa sun määrissä mitenkään liikaa. Itsekin tykkään syödä paljon kasviksia ja tulee vain hyvä olo =)

  3. Ritu sanoo:

    Voin kyllä kompata sua kaikin tavoin! Olen 31-vuotias, ja alkoholi ei ole oikeastaan edes teini-iässä ollut niin vahvasti kuvioissa, kuin joillakin muilla. Maksimissaan join ehkä 2-3 kännit kuussa, ja muutamilla festareilla vedin ne 3 päivää putkeen (huh!!..). Oikeastaan jo siinä vaiheessa, kun täytin 20, ei huvittanut enää juurikaan, vaan kännejä vedin enää 1-3 vuodessa. Viimeiset 5 vuotta onkin olleet jo enempi viinilasien laskemista kuin kännien, ja nämä lasillisetkin jäävät joka vuosi alle viiteen. Eli ei nappaa tässäkään päässä, ja mun mielestä on ihan mahtavaa herätä viikonloppuaamuisin hyvin nukutun yön jälkeen touhuilemaan mukavia juttuja ja nauttimaan rakkaiden seurasta :).

    Jos nyt voisi jotain sanoa niille parikymppisille (ja miksei vanhemmillekin), niin ei se elämäntapa ole niin cool kuin ehkä luullaan kaikkien ajattelevan. Mun silmään se näyttää surulliselta ja tyhjältä, ja sitä se oli itsellekin aikoinaan.

    Elämässä on niin paljon hienoja asioita, miksi turruttaa aistit känneillä, kun voi nauttia kaikesta kauniista aistit avoinna 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Nuo festareiden kolmoset on tuttuja täälläkin. Voi elämä sitä oloa jälkeenpäin 😀

      Tuo viimeinen lause oli erittäin hienosti sanottu 🙂

  4. mjai sanoo:

    Toinen kappale kuulostaa ihan mun elämältä tällä hetkellä. Mutta sinänsä jos sinkkuna haluaa nähdä vähän ihmisiä, ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä ulos ja kyllähän se alkoholi kuuluu aina myös kuvioihin. Tosin mä ajattelen, että tää on nyt vaan yks vaihe elämässä, joka loppuu sitten kun sen aika on, joten yritän nyt vaan ottaa ilon irti niistä viikonloppureissuista!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Jees, kaikilla on vaiheensa ja mikäs siinä. En sinänsä kadu elämässäni juurikaan mitään, mutta nykyään sitä priorisoi eri asioita! Pidä sinä hauskaa, jos se tuntuu hyvältä nyt. Tosin olen myös sitä mieltä, että sinkkunakin voi keksiä muutakin tekemistä kuin baarissa käyminen 😉

  5. Tuija sanoo:

    Samoilla linjoilla mennään!ja enää ei mee viikonloput hukkaan sängyssä makaamiseen!

  6. Meira sanoo:

    Musta se on näin perheelliselle ja vuorotyöläiselle luksusta kun pääsee juhlimaan silloin tällöin. Mut liika on liikaa eikä se juhliminen tarkoita, että tarttis alkoholia edes ottaa. Mukavaa laittautua ja päästä illanistujaisiin mikä tarkoittaa että kerrankin saa istua rauhaa ja jutella kavereiden kanssa. Arki kuitenkin menee töissä useimmilla eikä ehdi edes kahvittelemaan juuri.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Onhan se niinkin, että välillä tuulettuminen tekee hyvää ja jos kaipaa radalle ja saa siitä hyvää fiilistä niin miksi ei silloin tällöin voisi käydäkin. 🙂 Kaikkea kun oppii harrastaan kohtuudella niin hyvä tulee!

  7. Eerika sanoo:

    Aika lailla tuntui kuin omia ajatuksia olisi lukenut 😀 itellä vaan poikkeuksena se, että oikeastaan ainoat kerrat kun alkoholia juon liittyvät esim ravintolassa syömiseen. Toisin sanoen tykkään nauttia lasin tai pari hyvää viiniä silloin tällöin ruoan kanssa. En oikein edes osaa ajatella juovani nykyään humalahakuisesti. Se ei tunnu vaan enää yhtään niin hohdokkaalta kuin silloin täysi-ikäisyyden kynnyksellä 😀 en jotenkin enää pidä siitä humalan tunteesta lainkaan 😮

    • ainorouhiainen sanoo:

      Tuo on kyllä hyvä juttu, jos tulee fiilis ettei se humalainen olo olekaan niin kummoinen. Itse en voi vielä samaistua tähän, mutta ei se enää ole niin hohdokasta kuin silloin nuorempana oli 😀

  8. Piia sanoo:

    Vaikka en tällä hetkellä muuten mitään yltiöterveellistä elämää elele, tosin parannusta yritetään, niin jaan tämän suhteen alkoholiin. Mullakin on omat syyni siihen, mutta uutena vuotena tais viimeksi tulla alkoholia nautittua. Ehkä siksi en ole mässäilystä huolimatta turvonnut niin paljon kuin moni varmasti saattaisi, sillä alkoholin käyttö käytännössä puuttuu.

    Ensimmäisen Tallinna-vuoden syksyllä meno toki oli kosteaa, mutta sekin vauhti laantui sitten ensimmäisen 3kk jälkeen ja kyllähän sitä oma jaksaminenkin paranee kun unen laatu on parempaa. Tosin itse käyn kyllä ulkona mitään juomattakin, limulinjalla. Kesäisin kun on tullut maalla asusteltua, josta bussille on 5km, mutta Helsinkiin kuitenkin vain 23, niin auto on aina ollut hyvä ja yksinkertainen tekosyy. Mutta sitä aina mietin että miksi minun pitää käyttää autoa ”tekosyynä”? Onko sekään nyt yhteiskunnassa normaalia, että alkoholin käyttö on normi ja ilman sitä ei voi pitää hauskaa? Sitseilläkin turvaudun johonkin rooliin, jonka nojalla en sitten viitsi juoda, mutta monesti imiset eivät tiedä että en juo, sillä mua se alkoholittomuus ei estä pitämästä hauskaa!

    Toisaalta sitten taas alkoholinkäyttäjien kuulee marmattavan, ettei vesiselvien seurassa uskalla irrotella samalla tavalla, mutta onko se sen juomattoman vika ettei ole sellainen virran mukana soljuja? Onko se heidän vikansa jos alkoholin nauttijat kokevat säännöksi ördätä kännissä, mutteivät halua että joku sitä muistaa? Pitääkö sitä silloin tehdä? Tavallaan, että mikä pointti?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Tosi usein törmää just siihen ongelmaan, että omaa selvinpäinolemista pitää selitellä. Kyllähän se varmaan niin on, että nykyään baarissa selvinpäin oleminen herättää enemmän kummastusta kuin esim. överiörvellys 😀 Itse oon tullut siihen tulokseen ettei mun tarvitse selitellä ruokailujani tai juomisiani kenellekään. Pysyy vaan rohkeesti omien päätösten takana, eikä välitä mitä muut on mieltä 🙂

  9. tyyppi sanoo:

    Heippa! Olen miettinyt niinkin hölmöä asiaa, että onko epäterveellinen herkuttelu parempi vaihtoehto kuin alkoholin nauttiminen? Jos siis ajatellaan, että tulisi samat kalorimäärät molemmista. Kannattaako ryyppyilta vaihtaa esim. leipomisiltaan ystävän kanssa, lähes hyvällä omatunnolla?:D

    • kaisa sanoo:

      Moi!
      Vastaan nyt vaikka en ole Aino 😀 Mun mielestä leipomisilta kaverin kanssa on miljoona kertaa parempi vaihtoehto. Se on sitä laatuaikaa ja jos miettii oikeesti kehon kannalta, niin sokeri ja rasva ei varmaankaan ole loppupeleissä niin paha kuin alkoholi.Yöunet ovat paremmat ja aamulla herää virkeänä ja jaksaa ehkä lähteä liikkumaan. Lisäksi baari-iltaan kuuluu usein joko yön tai seuraavan päivän (tai jopa molemmat) burgerimätöt, jolloin kehoon tulevan paskan määrä on suurempi 😀 Tää on vaan mun mielipide ja päättelyä, voi olla että asia on ns. virallisesti toisin 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Kyllä mäkin oon sillä kannalla, että kun katsoo kokonaiskuvaa niin herkuttelu on parempi vaihtoehto kuin alkoholi. Toki riippuu molempien määristä ja myös mahdollisista tavotteista. Herkuttelun jälkeen tosiaan yöunet tuskin jää lyhyiksi, eikä seuraavana päivänä ole enää huono olo, mikä estäisi normaaleja toimintoja! =)

  10. Hannele sanoo:

    Niiiin samaa mieltä! Itsekin sinkkuvuosina viihdyin viikonloppuisin ulkona, mutta kyllä nyt on niin paljon parempi olo sekä henkisesti että fyysisesti! Onhan se bilettäminen hauskaa, mutta ei se kyllä tee kovin hyvää.

    Kuvista näkyy aika erilainen sinä, kyllä alkoholi vain vaikuttaa ulkonäköön.

    <3 Hannele
    http://www.rakkaudellahannele.fi

  11. K sanoo:

    Oon itse vasta 19 ja voisi kuvitella että alle parikymppisenä sitä olis intoa ravata baareissa mutta kun ei niin ei. 😀 Opiskelijana käytän vähäiset varat mieluummin vaikkapa kunnon ruokaan kuin drinksuihin ja se on mielestäni ihan hyvä. Toki silloin tällöin on kiva käydä juhlimassa, mutta ei sitä silloinkaan tuu överiksi vedettyä. Seuraavan päivän huono olo ei oo sen arvoista 🙂 Tajusin vasta olleeni alkuvuoden yhtä siideriä lukuunottamatta tipattomalla ihan vaan ”vahingossa”, ei vaan oo tehny mieli ja mieluummin on panostanut viikonloppuna herkkuruokiin hyvässä seurassa, seuraavana aamuna hyvällä voinnilla ja iloisella mielellä heräten 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Samoilla linjoilla oon ihan kaiken kanssa mitä kirjoitit. Hyvä ruoka ja pikät yöunet toimii kyllä tällä hetkellä paljon paremmin kuin baari-illat! =)

  12. Diana sanoo:

    Järkevä texti. Kuulun myös niihin jotka aikoinaan vietti bileiltoja la-su ja ehkä ke. Ihan hullua, juu, oli meillä hullun hauskaa mutta minäkun kuulun niihin jotka aina sitten kesken kaiken tyhjensin itseni pönttöön (jos ehdin)..ja JATKOIN bilettämistä pilkkuun asti. Maanantai ja tiistai olivat ihan kaameat, muistan kyllä että sitä mietti miksi sitä on niin väsynyt, olinhan nukkunut klo 14 saakka..joopajoo. Onneksi tämä kausi ei kestänyt kun ehkä puolivuotta, ja siitä ajasta on nyt 15(?!?) vuotta, help olen jo 37v, huh. No mutta, nyt minulla lapsia 12v 10v ja 3v, bilettäminen ei todellakaan enään kuulu mun elämään. Mutta minä juon, kotona kun lapset ovat nukkumassa. Menee muutama olut, tai muutama lasi valkkaria. Ja seuraava yö on ihan mahdoton, ei nukuta vaikka väsyttää ihan vietävästi. Seuraava päivä on tahmea, tiedän itse miksi, mutta kuitenkin aina vaan sama homma jatkuu. Nyt toivonkin että tässä minun laihdutus proggiksessa saan tämän huonon tavan pois, olen jo skarpannut hirmuisesti, niin painon pudottamisessa ja alkon jättämisessä. Olen haastanut itseni ja jos menee nappiin mies ostaa LV laukun, mun on pakko saada se 😉 No mutta enhän tee tätä laukun vuoksi vaan sen takia että olen 37v ja haluan olla tyytyväinen itseeni ja elää onnellista tervettä elämää lastenlasteni kanssa sit kun sen aika on. Sinun blogi on ihan best, kerrot niin paljon faktaa ja mietit asioita kaikilta kanteilta, et ainoastaan postaile kuvia itsestäsi (nekin on kivoja) vaan tämä on laaja tietopankkii. Kiitos – D

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos paljon Diana 🙂

      Mulla käy ihan samoin, eli piristyn, enkä saa nukuttua jos otan ihan muutamankin vaan 😀
      Tsemppiä kovasti painon pudottamiseen, alkon jättämisellä on varmasti iso rooli, joten siitäkin saa motivaatiota!!

  13. Sanni sanoo:

    Musta on hassua, että bilettäminen yhdistetään ”tyhjään” oloon. Itse olen 20-vuotias,ja vaikka on baareissa tultua oltua joka viikonloppu jossain vaiheessa, en mä juonut sen takia, että olisin masentunut tai että olisin koittanut korjata alkoholilla jotain ongelmaa. Sinkkuna mulla meni viikot niin, että arkena käytiin koulussa,töissä ja salilla, perjantai-illan olin yleensä yksin kotona tai salilla, koska ei huvittanut lähteä mihinkään. Lauantai-iltana menin baariin, koska oli kiva tanssia, nähdä kavereita ja laittautua, otin maltillisesti ja sunnuntaina pääsin salillekin (mikä ei ehkä ollut aina ihan hyvä idea). Se oli hauskaa, ja mun elämä oli tasapainossa. Nyt oon seurustellut vuoden ja baareissa käynti on kyllä vähentynyt. Ehkä se johtuu siitä, että ei oo enää niin tylsää kun keksii poikakaverin kanssa tekemistä kun sekään ei tahdo mennä baariin, ja saa viikonlopusta enemmän irti kun on skarpimpi. Tosin suurin syy tällä hetkellä rentoihin viikonloppuihin on se, että jos arkena treenaan kovaa ja syön suht ouhtaasti, en tahdo heittää sitä kaikkea baarissa hukkaan.

    Mä tosin olen 20, ja mielestäni tässä iässä onkin ihan ok käydä useemmin baarissa kuin kolmekymppisenä. Vaikka sitä en ymmärrä, että juodaan ke pe ja la. Itsekin oon opiskelija, mutta musta on silti outoa juoda keskellä viikkoa joka viikko.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kirjoittelin tekstissäkin, että koemme asiat eri tavoin ja joillekin se ei tietenkään aiheuta samaa oloa kuin toisille. Omalla kohdalla, elämäntilanne oli tuolloin vähän huonohko ja yritin sitten keksiä jotain sisältöä noilla baarireissuilla ja juhlimisella.

      Olen toki käynyt monia kertoja juhlimassa hyvällä fiiliksellä ja mukavilla muistoilla =)

  14. Yvonne sanoo:

    Mielenkiintoista lukemista! Itse en tosiaan koskaan ole elännyt varsinaista ”baarikautta”. Tulihan sitä muutaman kerran otettua liikaa nuorempana, mutta se ei koskaan ollut säännöllistä puuhaa. En ole absolutisti, mutta en ole tuntenut tarvetta juoda alkoholia pitääkseni hauskaa. Arvostan hyvää ruokaa ja viiniä, ja saunasiiderikin maistuu (ja rentouttaa 🙂 ) mutta jos (nykyään tosi harvoin) lähden juhlimaan kuljen useimmiten omalla autolla ja juon alkoholitonta. Haluan tanssia (baarissa istuminen on mielestäni äärimmäisen tylsää sinänsä) ja pitää hauskaa, en vetää päätä täyteen 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Näin me ollaan erilaisia kaikki. 🙂 Sun tilanne on varmasti hyvä juuri tuollaisena, kohtuus kun on se paras vaihtoehto etenkin näissä nautintoaineissa 😀

  15. Heini sanoo:

    Täälläkin kohta 19v tyttö ja ei nappaa kännääminen sitten yhtään. Tavoitteellisen salilla käymisen takia, ei tahdo tuhota tuloksia, mutta ei makeat siiderit mene enää edes alas. Suurin osa kavereista bilettää ainakin yhtenä päivänä viikossa ja tuntuu että nykyään jopa ”rehvastellaan” sillä että on kova krapula ja huono olo.. Nykyään kukaan ei lähde edes niille yksille, koska eihän se nouse päähän. Abiristeilynkin tarkoituksena oli vetää kauheat perseet ja sitten rahdata loota tolkulla lisää juotavaa kotiin. Me ollaan poikaystävän kanssa mietitty että onko meistä tullut jo vanhoja, kun ei jakseta lähteä mihkään juomaan, vaan mennään mieluummin mökille tekemään ruokaa ja saunomaan. 😀 Eli samoilla linjoilla täälläkin, vaikka elämäntilanne sinuun verrattuna aika erilainen 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kai se on vaan niin, että ikä on vaan numeroita ja varmaan löytyy munkin ikäisiä, jotka taas tykkää elää vielä samanlaista elämää kun 19- vuotiaat.:D

      Nuoruuden voi varmasti elää ilmän noita sekoilujakin, kunhan tekee mikä itselle tuntuu parhaalta. 🙂

Kommentoi