SPORTTAAJAN IHONHOITO

Aina silloin tällöin kysellään miten hoidan ihoani, kun hikoilen ja suihkuttelen niin paljon, joten tänään höpisen ihonhoitojutuista. Olen mukana Indiedaysin Garnierin Micellar Water –kampanjassa, jossa pääsin kokeilemaan itselleni täysin uutta Micellar-puhdistusvettä.

Mulla on aina ollut hyvä iho, enkä ole kärsinyt juurikaan iho-ongelmista, muutamia stressin aiheuttamia reaktioita lukuunottamatta. Koen, että suurin vaikuttaja ihoon on se, mitä suusta laitetaan alas, eli ravinto ja vesi. Niiden lisäksi, ihon ulkoinen hoito on toki tärkeää, etenkin kun hikoilee paljon ja usein.

Mun ihonhoitoarsenaali koostuu tällä hetkellä lähinnä puhdistusaineesta ja kasvovoiteesta, eli en käytä hirveitä määriä erilaisia aineita ja seerumeja. Toki kuorin ihoa kerran kaksi kuukaudessa. Joskus nuorempana olin hyvin kiinnostunut kaikenmaailman purkeista ja purnukoista, mutta nykyään innostus on siirtynyt enemmänkin siihen, miten vaikutan ihoon sisäisesti. Mitä ihonhoitoon tulee, mun tapauksessa paras tuote on hyvä, nopea ja helppokäyttöinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vesipohjainen koostumus sisältää misellejä, jotka vetävät puoleensa likaa ja meikkiä kuin magneetti. Garnier Micellar Water puhdistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti rauhoittaen ihoa jättäen sen miellyttävän tuntuiseksi. Kasvoja ei tarvitse pestä ennen Micellar-puhdistusveden käyttöä. Tuotetta käytetään päivittäin eikä sitä tarvitse pestä kasvoilta pois.

Paljon treenaavana, käyn suihkussa vähintään kahdesti päivässä. Hiuksia ei tule pestyä tietenkään joka kerta, mutta kasvot on kyllä pakko puhdistaa, sillä muuten hiki jää tuntumaan epämukavana tahmeutena ihoon. Hikoilun ja suihkuttelun johdosta mulla on luonnollisesti aika kuiva iho ja suihkun jälkeen kosteusvoide on ihan pakollinen, etenkin kasvoille!

Mietin aluksi, että voiko tällainen puhdistusvesi toimia ilman vettä? Tuntui oudolta ajatella, ettei kasvoja huuhdella käytön jälkeen lainkaan. Ennakkoluuloista huolimatta, kostutin vanulapun puhdistusvedellä ja pyyhin kasvot läpi. Meikki ja lika irtosi todella helposti ja kasvoille jäi raikas olo. Iho ei myöskään tuntunut yhtä kuivalta kuin normaalin kasvopesun jälkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

puhdistetut kasvot ja misellivesi

Tuotetta voi käyttää koko kasvoille, myös silmille ja huulille. Aamuisin Micellar Water puhdistaa ja raikastaa kasvoja ja iltaisin se poistaa meikin, puhdistaa kasvot ja rauhoittaa ihoa. Tuote lupaa täydellisen ja puhtaan ihon ilman hankaamista tai huuhtelua. Tuotteen koostumus rauhoittaa, puhdistaa ja tekee ihosta miellyttävän tuntuisen.

Koen, että tämä on loistava tuote minulle, sillä voin puhdistaa kasvot helposti hikoilun jäljiltä, kuitenkaan kuivattamatta ihoa liikaa. Puhdistus tapahtui nopeasti, eikä hankaamista tarvita. Nestettä siis kaadetaan vanulle, pyyhitään kasvot ja that’s it.

Itse en käytä paljon meikkiä, sillä se ei ole kovin käytännöllistä jumpatessa. Arkimeikkiin kuuluu lähinnä ripsiväri, ja joskus jaksan sipaista myös mineraalipuuteria kasvoille. Mielestäni sporttilookkiin ei edes sovi kovin paksut pakkelit. :D Viikonloppuisin ja juhliin tulee tietysti meikkailtua enemmänkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on monena iltana useampi jumppaohjaus peräkkäin ja tunnit kun ovat melko kovatehoisia, näyttää naamakin yleensä aika ”jumpatulta”. Tästä aineesta innostuneena hankin myös tuollaisia miselli-puhdistusliinoja treenilaukkuun. Näin ollen voin myös sipaista kasvoja puhtaaksi tuntien välissä. Etenkin spinningin jälkeen, ripsarit on yleensä jossain ihan muualla kuin ripsissä, joten on kai ihan asiallistakin siistiä hieman nassua ennen kuin menee seuraavalle tunnille ihmisten eteen! :D

Onko joku muu käyttänyt tuotetta? Mä voin kyllä suositella tätä jokaiselle sporttimimmille helpottamaan ihonhoitorutiineja. Jos kaipaa lisätietoa tuotteesta klikkaile itsesi tänne.


22 Responses to “SPORTTAAJAN IHONHOITO”

 1. Maija sanoo:

  Oon kans aikonut testata tuota, mutta epäilytti myös että voiko se toimia ihan yksistään.. Nyt ehkä uskaltaudun testaamaan :D Mitenhän tuolla lähtee ripsarit, vai pitääkö puhdistaa ne vielä erikseen?
  Pakko muuten vinkata, tuli eilen kookosöljylle uutta käyttöä kun sotkin käteni ei-vesiliukoiseen maaliin, kookosöljyllä kun pesin kädet niin lähti heti! Ihmeainetta, saippuasta ei ollu mihinkään :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ripsarit ja meikit lähti ihan vaan tällä, ei tarvinnut puhdistaa erikseen. :)

   Kookosöljy on kyllä mielettömän monipuolinen aine! Kiitti vinkistä :D

 2. Jenini sanoo:

  Empä ollu tästä ennen kuullu, mutta vaikuttaa niin hyvältä, että pakko kyllä testata! Varsinki ku oon tosi laiska peseen kasvoja muullon ku suihkussa käydessä ja kasvojen iho on kyllä sen näkönenki.

 3. marra sanoo:

  Miulla on pintakuiva herkkä ja todella rasvainen sekaiho. Rasvaisuuden takia en voi käyttää vedenkestäviä ripsareita, vaan sellaisia jotka poistetaan lämpimällä vedellä. Pelkällä vedellähän ei kuitenkaan lähde muu silmän alueelle laitettu meikki (meikkivoide, valokynä, luomivärit, eyeliner etc) eikä se ripsarikaan aina lähde ihan 100%, joten niiden muiden meikkien sekä ripsarinjämien poistamiseen tää on ollu ihan ässä! Käytän misellivettä iltaisin yleensä kasvoveden sijaan eli varsinaisen kasvopesun jälkeen, mutta joskus aamuisin pesen kasvot vain tällä.

  Normaalisti saunan jälkeen miun iho on todella kireä tuon kuivuuden takia eikä siihen ole auttanut kasvovedellä pyyhkiminen, vaan vasta ihon kosteuttaminen on poistanut kiristävän tunteen. Toisin oli kuitenkin tuon miselliveden kanssa, sillä kasvojen ihoa ei kiristänyt enää yhtään sen jälkeen kun sillä olin ne pyyhkinyt!

  Tälläsiä kokemuksia miulla. Onko muita rasvoittuvalle iholle tätä käyttäviä, minkälaisia kokemuksia teillä on? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mäkin oon nyt aamuisin vaan sipassut tällä aineella kasvot, toimii hieman kuin kasvovetenä. Huippu! =)

 4. Ines sanoo:

  Mulla oli joskus nuorempana tosi huonossa kunnossa iho, ja oikein harmittaa että silloin ei vielä ymmärtänyt ravinnon merkitystä kaikkeen sellaiseenkin kuin ihon kuntoon, vaikka kovasti koitettiin laihduttaakin ja muuta! Jos saisin palata ajassa takaisin niin olis mielenkiintoista nähdä minkälainen vaikutus olisi ollut maitotuotteiden pois jättämisellä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mullakin on yhdessä välissä joku ihme hormonihäiriö ja naama täynnä näppylöitä. Kävin lääkärissäkin ja määräsi roacuttan kuurin. Kuurin yhteydessä piti käyttää e-pillereitä, joten aloitin niillä ja viikossa kaikki näpyt olivat poissa. En siis edes ehtinyt (onneksi) aloittaa tuota roacuttania kun pillerit jo itsessään auttoi. Käytin pillereitä kuukauden, lopetin ja näpytkin pysyi poissa. :D

 5. j sanoo:

  Itselläni on kanssa joskus ollut sellainen harhaluulo, että ravinto ja elintavat ratkaisisivat ihon kunnon. Väärässä olin. Akne tai muu iho-ongelma voi ian hyvin puhjeta, vaikka söisikin kuinka laadukkasta ja terveellistä ruokaa ja elintavat olisivatkin kunnossa. En esim. itse polta, käytä alkoholia tms. suosin luomua ja teen itse terveellistä ruokaa. lisäksi urheilen ulkoilen ja juon reilusti vettä. Ihoni on silti hyvin huonossa kunnossa. :(

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Akne ja muut ihosairaudet ovatkin asia erikseen, uskon silti että elintavoilla on suuri merkitys ihon ja hiusten kuntoon, nekin saavat ravinteensa siitä mitä syö. =)

 6. Larppa sanoo:

  Sattuipa hyvään kohtaan tämä juttu, nimittäin itsekin pähkäilen iho-ongelmien parissa! Osaisitkohan antaa mielipidettä tästä… :)
  Mulla nimittäin vaivaa finnit otsan ja leuan alueella. Ne on tulleet ja lisääntyneet sen jälkeen, kun aloitin aktiivisemmat salihommat, eli muutama kuukausi sitten. Mulle on tarjottu seuraavia selityksiä: 1) liikuntaa aiheuttaa testosteronin lisääntymistä ja siten finnien ilmaantumista. 2) aineenvaihdunta on parantunut ja keho puhdistaa kuona-aineet naaman kautta. 3) elän uutta teini-ikääni. (Olen 22 v)
  Oletko tällaiseen oireeseen törmännyt? Kasvoja puhdistan kuitenkin kahdesti päivässä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olen joskus jostain lukenut että otsaan ilmestyvät finnit kertovat ruuansulatuselimistön ongelmista, kun taas leuassa olevat finnit viestivät vatsan ongelmista ja liian vähäisestä kuidun saannista. Tiedä sitten miten paikkaansapitäviä nuo on. :D

 7. R sanoo:

  eka purkki tuota jo käytetty! mulla on talvisin ihan sairaan kuiva iho ja siksi pitääkin etsiä puhdistustuotteita joita voin käyttää ilman vettä ja tuo nousi kyllä heti ykköseksi, ainakin mulla toimi hyvin ja muutenkin tuntu kivalle käyttää :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo samat fiilikset mulla nyt käytön jälkeen. Tuote on vielä aika riitoisakin!

 8. t sanoo:

  Kun sanoit ettet pese hiuksia joka kerta, niin kasteletko ne kumminkin? :) käytätkö kuivashampoota vai miten hikisyyden saisi sitten pois:D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En kastele. Pesen hiukset n. 2 krt viikossa ja käytän myös kuivashampoota. =)

 9. Kaisa sanoo:

  Joo oon käyttäny ja tykkään kovasti. On helppo. Yks aine ja saa meikit pois, puhtaan ihon ja raikkaan fiiliksen. Semmosesta tykkään. Lisäks iho ei kuiva kun ei tarvi vedellä lotrata. Käytän aamuin illoin. Pst! Cittarissa just nyt tarjouksessa ;).

 10. Rosalienism sanoo:

  Mä oon käyttänyt tätä siitä asti kun tuli kauppoihin ja on kyllä hyvä varsinkin mulle kun on niin kuiva iho. Tän jälkeen käytän vielä lumenen kosteuttavaa kasvovettä ja niiden jälkeen ei tarvitse välttämättä edes kasvovoidetta :)

 11. Sini sanoo:

  Saako udella mitä kosteusvoidetta käytät?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mulla on ollut nyt hetken käytössä luomukosteekkaa, olikohan Madara nimisiä kasvovoiteita (testipakkaus), mutta yksi all time favorite on Nive Soft – tuubi, joka maksaa n. 2 € =) Huippu tuote mun mielestä.

 12. Hooo sanoo:

  Onhan noita kasvovesiä ollut jo iät ja ajat? Itse olen puhdistanut kasvot 15 vuotta ensin puhdistusmaidolla vanulapulla pyyhkien ja sitten lopuksi kasvovedellä sama juttu. Lopuksi kasvorasvaa. Vesipesu muuttaa ihon pH-arvoa eli ei ole mitenkään suositeltavaa ikinä kasvoille. Tässä ilmeisesti erikoisuutena se, että lähtee ripsivärikin?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tämä ei ole varsinaisesti kasvovesi, vaan puhdistusvesi,joka toimii puhdistusaineena ja kasvovetenä, meikit lähtee ja iho jää raikkaaksi :)

Kommentoi