PROJEKTI TIMMIKSI MIMMIKSI

Harvemmin tulee lueskeltua omia vanhoja tekstejä, mutta tänään selailin postauksia vuoden taaksepäin ja palasin takaisin tammi-helmikuulle 2014. On ihan kiva, että on tällainen muistojälki, jonka avulla voi lueskella aiempia puuhiaan. Huomasin myös, että kirjoittelin tuolloin paljon fiilispohjalta. Nykyään suunnittelen aiheet tarkemmin ja rajaan aiheita tiettyihin juttuihin, joten pistetääs sen kunniaksi pitkästä aikaa juttua omista touhuista, ajatuksista ja suunnitelmista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kertonut, että aloitin treenikauden viikko sitten lauantaina ja tällä viikolla oonkin päässyt treenailemaan salilla ihan kiitettävästi. Hieman on joutunut soveltamaan, sillä loppiaisena oli avoimet ovet, jolloin en ehtinyt tehdä omaa treeniä lainkaan. Olin lisäksi niin rikki loppiaisena vedetyn bootcampin jäljiltä, että torstain salitreeni ei tullut kysymykseenkään. Sen sijaan, kävin eilen illalla treenaamassa yläkroppaa, toisen kerran tällä viikolla. Salien saldo siis yhteensä kolme. Ensi viikosta alkaen aion suunnitella jaot ja päivät hieman tarkemmin, sillä noiden jumppatouhujen vuoksi, pitää miettiä tarkkaan mille päivälle pystyy ottaa ne jalka- ja pakarajumit. :D

Omia tekstejä lukiessa, huomasin kuinka innoissaan ja energinen olin viime keväänä ja sain siitä inspiraatiota tehdä samoin tänäkin vuonna. Kuten eilen jo intopinkeenä puhisin, ei motivaatiosta ole pulaa, ainakaan tässä vaiheessa. Vaikka kirjoittelen paljon ulkonäöllisistä tavoitteista, on mielestäni motivoivaa huomata salipainojen kasvavan tai vaikka sen pysyvän energisyyden ja hyvänolon tunteen päivästä toiseen. En väitä, etteikö ulkonäölliset muutokset olisi piristäviä – tottakai! Olen ihan tyytyväinen nykytilanteeseen jo, mutta pieni timmeytyminen ei tee kyllä yhtään pahaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloitin projektin sillä, että ravitsen kroppaa paljon. Nuo joulusapuskat kun ei ole ihan ravitsevimmasta päästä, olisi tuntunut kehon laiminlyönniltä vain vetää kalorit alas tällaisen kauden jälkeen. Ensimmäiset viikot siis tasapainotan olon syömällä hyvin ja riittävästi. Pikkuhiljaa pudotan energiansaantia hieman, jolloin toivottuja tuloksia alkaa näkyä. Mun tapauksessa ei tarvitse hirveesti ruokamääristä karistaa, sillä pelkästään se, että jätän herkkupäivän väliin, tuo jo loven energiansaantiin. Kulutus on niin suurta, että kun yleensä viikonloppuna kasaan kurottu vaje jätetäänkin välistä, niin miinukset pysyy päällä. Sinänsä siis aika helppo nakki.

Päätin alustavasti olla täydellisessä herkkulakossa koko tammikuun. Sisältää siis myös kaikki ”terveysherkut”, protskupannareita lukuunottamatta. Tammikuun lopussa arvion tilanteen ja katson miten jatkan eteenpäin. Muuten saan syödä ruokaa ihan reilulla kädellä, sillä treenejä kertyy se 2-4 h päivittäin, kuudesti viikossa. Eroa viime vuoteen on se, että nykyään syön vielä täysipainoisemmin ja monipuolisemmin kuin silloin, joten kiva nähdä millaisia tuloksia tulee. Etenkin suunnitteluvaiheessa oleva ”kaunistava ruokavalio” kiinnostaa kovasti. Jaan sen toki myös teidän kanssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime helmikuun lopulla, mun rasvaprosentti oli pihtimittauksessa 16%, toukokuussa se oli vain 14%, vaikka olin lopettanut kiristelyt jo monta kuukautta sitten. Mulla ei ole hajuakaan, paljonko ne rasvat on nyt, mutta veikkaisin jotain 18-20% välillä. Muutamien pykälien pudotus siis edessä! Toivoisin myös näkevän tulosta tuolla alavartalossa. Mulla lähtee fätit helposti yläkropasta, etenkin kädet vetää aivan kuiviksi, mutta reidet ja peppu onkin se haastavin alue, kuten aika monella muullakin. Sisäreidet on kyllä mun heikoin kohta, tuntuu että siellä löllöt on ja pysyy. Toisaalta, olen tyytyväinen, kun kokonaisuus on kunnossa, eikä pienet löllykät silloin haittaa. ;)

Uskon ja toivon, että tulevat bootcamp treenit tuovat tarvittavan sysäyksen tuonne alavartaloon ja saataisiin sinnekin parempaa lihaserottuvuutta. Olen siis aika innoissaan tulevasta keväästä. Nyt voi ihan hyvillä mielin keskittyä hyvään ravitsevaan sapuskaan, treeniin ja lepäilyyn!


17 Responses to “PROJEKTI TIMMIKSI MIMMIKSI”

 1. Elina sanoo:

  Kiitos Aino mahtavasta blogista! Oon jo piiiiitkän aikaa seurannut blogiasi, mutta ihan liian harvoin tulee kommentoitua.. :-(

  Tykkäsin erityisen paljon postauksesta, jossa kerroit paljon kasviksia kulutat päivässä. Käytätkö lehtikaalia läpi talven? Mistä löydät sitä? Itse olen vain löytänyt pussissa olevaa ruotsalaista lehtikaalia kaupoista, suomalaista ei kesän jälkeen enää ole näkynyt kauppojen hyllyillä. Kai sitäkin uskaltaa ostaa…?
  Ostatko ikinä (esim talvisin) vihanneksia pakasteina? Ite oon ostanut pakaste parsakaalia ja esim. Kruunusekoitusta. Odotan niin kovasti kesää että saa tuoreita kotimaisia kasviksia! Kiitos vastauksista :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ihana =)

   Käytän lehtikaalia läpi talven ja sitä on tosiaan vaikea löytää kotimaisena tähän aikaan, olen kyllä käyttänyt myös ulkolaisia lehtikaaleja. Pakasteita käytän, etenkin talvella melko runsaasti. Monesti kuvitellaan pakasteiden olevan huono valinta, mutta itseasiassa jotkut pakastevihannekset ovat jopa ravintorikkaampia kuin tuoreet. Tuorevihanneksia yleensä kuskaillaan ja säilötään pitkään ennen kuin ne päätyvät lautaselle, toisin kuin pakasteversiot jolloin vihannekset ollaan kypsennetty nopeasti ennen pakastamista jolloin ravinto-aineet säilyvät paremmin. Pakasteitakin löytyy kotimaisia ja niitähän kannattaakin suosia :)

 2. riina sanoo:

  kuuluuko quest baritkin noihin kiellettyihin terveysherkkuihin? :) kiitos blogista, olet huikea motivaattori!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oon yrittäny vähentää niiden käyttöä ja nyt oon juonu vihannesmehun välipalana tai illalla jos tulee nälkä, tosin töissä ei oikeen voi alkaa puristelemaan mehuja joten ne toimivat sellaisena hätävarana jos ei ole muuta. :) QB:t on kuitenkin ihan hyvä välipala moniin muihin patukoihin verrattuna!

 3. Mari sanoo:

  Itselläkin tarkoitus olisi hiukan kiristellä kevään kunniaksi. :)
  Mitä luulet, kun treeniviikkooni kuuluu yksi koko kropan kuntosalitreeni, ja ajattelin vetää noita sun Bootcamp-treenejä kaksi kertaa viikossa. Kannattaako tehdä yksi alavartalopainoitteinen ja yksi ylävartalopainoitteinen bootcamp vai kaksi niitä kokokropan?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mä tekisin ehkä alavartalon ja ylävartalon treeniä, ja jos alkaa kyllästyttään niin sitten se kokovartalon treeni vaihteluksi välillä :)

 4. Enni sanoo:

  Heippa Aino! Olen itsekin herkkulakossa ja tavoite olisi 1.6 asti :) mitä tarkoitat ”terveysherkuilla”? Ja mitkä ylipäätään lasket herkuiksi? Oon itse ollut syömättä tietysti mitään roskaruokaa, karkkia, sipsiä, leivonnaisia jne mehuja, mutta sorrun välillä syömään vaaleaa leipää.. En oo ikinä ennen pitänyt herkkulakkoa ja on tullut aika yllätyksenä kuinka helppoa tää on ollut :D kaikenlaista kakkua ja pitsaa on ollut kotona tarjolla mutta ei oo edes tehnyt mieli!!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Vau, onpa sulla kova tavoite! Tarkoitin lähinnä raakasuklaata, sillä mun tulee syötyä sitä ihan liikaa jos satun tekemään. Pidän nyt siis vaan nollatoleranssia ja keskityn tavalliseen ruokaan, tosin noita tänään julkaistuja prodelettuja teen välillä. Ne on aika kevyt ja täyttävä herkku!
   Mun mielestä tää on helppoa kun vaan päättää että nyt loppuu mässäily, ei tarvitse edes miettiä että se olisi vaihtoehto! Tsemppiä koitokseen!

 5. mira sanoo:

  Moikka! Pakko kysyä sulta että onko totta, että ”oikeilla” spinningtunneilla (siis joilla on lupa käyttää sitä nimeä, eikös se ole rekisteröity tms?) ei saisi tunneilla olla mitään painonsiirtoja eestaas tai ns. jäädytyksiä tai jumpseja ja mitä näitä nyt onkaan?

  Kiitos jos viitsit vastailla ja hyvää alkanutta vuotta.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moro! Mä ion itse käyny SAFE-koulutuksen spinningin osalta, mutta ei meitä kyllä kielletty erityisesti noista mitään. Mä en nyt ihan tajunnut mitä meinasti painonsiirroilla tai jäädytyksillä niin en osaa senkään puolesta sanoa :D Itse käytän kahta asentoa spinussa; istuen tai nostossa edessä. Molemmissa siis periaatteessa sama asento, toisessa vaan ollaan ”ilmassa”. :)

   • Anumaaria sanoo:

    Jumpsit on niitä ”ylös alas”-rytmityksiä. Jäädytys sitä, että seistään suorassa ja vain jalat saa liikkua. Sun spinuissa ei oo jälkimmäisiä. ;) Moni ohjaaja kuitenkin sisällyttää ohjelmiinsa jäädytyksiä, ja väittää, että ne ottaa parhaiten etureisiin. Niin kauan kun ei aleta käsillä pumppaamaan tai mennä sinne satulan taakse pyöräileen, IMO kyseessä on spinning-tunti. :)

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Jaahas :D Mä en oikeen noista nimityksistä tiedä. Oon niin vanhanaikanen että sanon vaan ”nosto”… Anu! Mun piti googlata mitä tarkottaa IMO! (nolo) ;)

 6. Sofia sanoo:

  Moikka!
  Vedin bikinibodyn melkeen loppuun (joulu tuli vastaan 7 viikon jälkeen) ja laihduin 66 kilosta 56kg sekä lähti 10cm lantiosta.. eli iso kiitos Aino!! Nyt vaan haluisin tietää miten jatkan mun ruokavalion suhteen ja kaipailisin vinkkejä! Treenaan ehkä hiukan vähemmän mut yritän tehä jonkun sun treeneistä viikottain (kuluttaa niin ihanasti kaloreitakin!). Mut mikä olis hyvä malli seurata, vai onko ainut keino alottaa ihan laskemaan paljon kaloreita tarkalleen on siinä mitä suuhun laittaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   VAUTSIVAU! Mikä tulos, onpa mahtavaa, onnea uurastuksesta! :)
   Jos ruokavalio on toiminut sulla hyvin, voit jatkaa samalla pohjalla eteenpäin ja lisätä vain määriä jos tuntuu että paino putoaa edelleen. Tuo pohjahan on tosi monipuolinen ja sopii ihan jatkuvaan käyttöön. Jos taas vähennät treenejä voi ylläpitoon riittää ihan ruokavalio sellaisenaan. Yritä löytää hyvä balanssi, jolla jaksat ja voit hyvin ja painonhallinta on helppoa.

 7. veera sanoo:

  Iiks! Nyt vaatii päätä ja päättäväisyyttä pityätyä omassa tavoitteessani nimittäin pitää pieni massakausi! Luen paljon blogiasi ja muiden myös ja huomaan monien pitävän nyt kuntokuuria/kesäkunto kuuria, vaikka kuinka kipeää tekeekään täytyy yrittää pitää pinta… Paljon pohdin pitäisinkö tätä (58kg/171cm) mutta kun kehitys junnaa paikalla ja nostelen samoja painoja kun vuosi sitten päätin tähän ryhtyä! (eikä ulkoinen lihaksikkuuskaan pahaksi olisi. ;) )

  Toive! Voisitko tehdä postauksen erilaisia keholla tehtävistä treeniliikkeistä?:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kannattaa pitää mielessä vaan se lopullinen tavoite, niin motivaatio riittää kyllä varmasti massakauteenkin :)

   Tää oli hauska idea, voisin kehittää postauksen monipuolisista kehon painolla tehtävistä liikkeistä !

 8. Hemuli sanoo:

  Heippa Aino!
  Blogisi on todella inspiroiva, mutta petyin kun otit esille rasvaprosentin. Toivoisin, ettei kukaan (nainen) tavoittelisi tuollaista 15:sta pintaan olevaa lukua. Toki yksilöllisiä eroja on, mutta noilla lukemilla on vaarana, että hormonitoiminta sekoittuu pahasti. Paras rasvaprosenttien hormonitoiminnalle olisi 20-25%. Rasvakudos on elävää kudosta, jossa tapahtuu elintärkeitä hormonitoimintoja ja ilman riittävää rasvakudosta hormonien muodostus heikkenee. Jopa lapsettomuutta voi seurata, jos vähillä rasvoilla kituutetaan liian kauan. Toivottavasti et siis ”kiristele” liikaa vaan pysyt luonnollisen timminä! :) Mun mielestä koko rasvaprosentista puhumisen voisi unohtaa (huippu-urheilu on asia erikseen)!

Kommentoi