ONNISTU TAVOITTEISSA

Uuden vuoden lupauksia tehdään runsain määrin vuoden vaihtuessa, mutta valitettavasti suurin osa jääkin unholaan, eikä tavoitteet täyty. Monet lupaukset koskevat elämäntapoihin liittyviä juttuja, aloitetaan liikunta, syödään terveellisemmin tai ollaan tipattomalla. Melko harvoin kuitenkin saa kuulla, kuinka se uuden vuoden lupaus toimi ja asiat muuttuivat haluttuun suuntaan. Motivaatio tekemiseen tulee halusta tehdä asioita ja jos ei oikeasti halua sitä tavoitetta todella paljon, harvemmin ne toiveet toteutuu. Jos ajattelee, että olis ihan kiva olla paremmassa kunnossa niin se ei valitettvasti riitä. Se voi riittää alkuun hetken aikaa, mutta jossain vaiheessa ei ehkä pystytäkkään luopumaan toisista asioista tavoitteen vuoksi. Mitä kaikenlaisiin lupauksiin tulee, mun mielestä kannattaa aina aluksi miettiä haluaako oikeasti sitä niin paljon, että on valmis luopumaan asioista ja painamaan hommia pidemmänkin aikaa.

Jos ajatellaan tapausta missä henkilön mielestä olisi ihan kivaa olla paremmassa kunnossa, mutta myös ne kakkupalat maistuu hyvälle, eikä lemppari ohjelman alkaessa jaksakkaan lähteä salille. Yleensä tällaisesta epäonnistumisesta tulee vain huono mieli ja alkaa syytellä itseään, kun ei saa mitään aikaiseksi ja ei koskaan onnistu tavotteissaan. Mun mielestä tällaisessa tilanteessa unohtaa ne isot tavoitteet ja miettii jotain vähän helpompaa, mihin on oikeasti valmis satsaamaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että motivaatio kasvaa kun vain aloittaa. Eli raahaa itsensä sinne salille tai tsemppaa yhden viikonlopun ilman karkkia ja lupaan että seuraava kerta tai seuraava viikonloppu onkin jo helpompi homma. Hyvä fiilis ja onnistumiset ruokkii itseään ja siitä lähtee hyvä lumipallo pyörimään. Olen useasti maininnut, että tein itse viime vuonna lupauksen, pidin sen ja se oli parasta mitä oon pitkään aikaan tehnyt.

Summasummarum. Omat tavoitteet ja haasteet kannattaa aina miettiä aika tarkkaan ja miettiä, haluaako saavuttaa tavoitteen oikeasti? Pystyykö tehdä luopumisia tämän asian vuoksi? Aiemmin mainitun vuoksi hyväksi koettuja toimivia motivaatiokikkoja:

 • Treenikaveri – sovitut treenitreffit kaverin kanssa toimii hyvänä motivaationa, jos muuten jättäisi treenit välistä

 • Tee lupauksesta julkinen – ilmoita facebookissa mitä aiot saavuttaa ja sosiaalinen paine pakottaa pysymään lupauksessa

 • Positiivisuus – Päätä että onnistut ja luota itseesi

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nähdäänkö kl 18.00 salilla?

Palasimme mökkireissulta pari tuntia sitten ja nyt alkaa olla mun lomailut lomailtu. Luulin, että olisimme mökillä vain yhden yön, mutta paikanpäällä selvisikin että mökki oli varattu tähän päivään saakka ja lähtisimmekin kotiin vasta tänään. Huomenna olen siis paikalla pitämässä omat jumpat jälleen. Jos siellä ruudun takana sattuu lukemaan joku vaasalainen ladyn jäsen niin laitanpa vielä tänne infoa, että Lady Line on siis vaihtanut nimeä ja on nykyään Wasa Sports Club – Ladies club&spa. Toiminta jatkuu ihan normaalisti nimen vaihdosta huolimatta. Uudet nettisivut aukeavat lähipäivinä ja siihen saakka kannattaa kurkkailla Facebook sivulta aikataulu tai muuta tietoa. :)


4 Responses to “ONNISTU TAVOITTEISSA”

 1. Avatar Anton sanoo:

  MOI,
  Mitä virheellistä tietoa siellä on?
  Ymmärtääkseni kaikki siellä pitää paikkansa.
  Eihän WSC Ladies club & spa ole enää LLI jäsen.
  Joten se pitää paikkansa, myös se että sopimusehdog ovat muuttuneet pitävät paikkansa. …joten mikä ei pidä paikkaansa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Muotoilin asian ehkä väärin, tarkoitin että info antaa ymmärtää että ollaan lopetettu toiminta, mikä ei pidä paikkaansa. :) Aika moni asiakaskin oli ymmärtänyt asian niin, sen vuoks halusin infota!

 2. Avatar Evelin sanoo:

  Moikka Aino! Ajattelin kysyä, että olisiko sulla kiinnostusta/halua/aikaa tehdä sellainen viime vuoden tapainen bikini bootcamp tyyppinen treeni, jonka voisi tehdä kotona? Sellainen, jonka voisi toteuttaa vain jumppamaton ja painojen avulla? :)

Kommentoi