STRESSITÖNTÄ JOULUA!

Joulukuu on täällä! Tänään heräsin todella hyvällä fiiliksellä, vaikka on maanantai. Ehkä tää on sitä kuuluisaa joulun taikaa. Olen mukana Indiedaysin ja ASUSin kampanjassa, jonka teemana on stressitön joulu. Aika loistava teema vai mitä? Itse olen niin sanotusti joulu-ihminen, rakastan joulua ja kaikkea siihen liittyvää. Itseasiassa pystytin joulukuusenkin jo eilen! Joulukuu on aikaa, jolloin tulisi unohtaa kiire ja keskittyä olennaiseen. Monille joulu aiheuttaa stressiä ja sen järjestämisestä otetaan paineita. Kaikki pitäisi olla täydellistä kun se 24.päivä vihdoin koittaa.

1

Valitsin tänä vuonna valkoisen kuusen!

Mielestäni jo siinä mennään metsään, kun aletaan stressaamaan yhdestä päivästä ja täydellisyyden tavoittelusta. Eikö joulun ideana ole nauttia perheestä, rauhasta ja rakkaudesta, eikä lahjakasoista, materiasta ja kärsiä stressistä? Pahimmillaan kuukauden ajan stressaaminen purkautuu sitten jouluaattona, jollain epämukavalla tavalla. Uskon, että todellisuudessa lapsillekin tärkeintä on yhteinen, kiireetön aika perheen kanssa, eikä se montako lahjaa saa. En siis ajatellut jakaa ohjeita suorittamiseen, vaan haluan herättää ajattelemaan, mikä on todellisuudessa tärkeintä! Unohdetaanko turha stressi ja keskitytään kerrankin asioihin, jotka tuottavat iloa ja hyvää mieltä? 🙂

ID5

Itse tykkään panostaa jouluun laittamalla kotia kodikkaaksi, satsaamalla ruokiin ja tunnelmaan, mutta en silti ota tästä asiasta stressiä. Kun järjestelyt aloittaa hyvissä ajoin ja tekee hommia pitkin joulukuuta, vähän kerralla, säästyy siltä viime hetken järkyttävältä työmäärältä. Mä oon oikeestaan tunnettu siitä viime tippaan jättämisestä, mutta asiat, joista pidän, hoituu kyllä ajallaan. 🙂 Ehkä tässäkin asiassa se täydellisyyden tavoittelu aiheuttaa vain turhaa stressiä. Tarvitseeko kaikki oikeesti olla viimeisen päälle? Kyseessä on kuitenkin vain hyvin lyhyt aika, joten haittaako jos jokainen ruuanmurunen ei ole itse valmistettu tai et ole ehtinyt käydä kirkossa, hautausmaalla ja jokaisen sukulainen luona toivottamassa hyvää joulua. Mielestäni juuri tällainen suorittaminen pilaa sen aidon joulun hengen. Tee asioita, joista tulee sinulle ja perheelle/lähimmäisille hyvä olo. Jos pidät askartelusta, leipomisesta ja puuhasteluista, lähetä joulukortti jokaiselle ystävälle ja tuttavalle, mutta jos se aiheuttaa vain stressiä, en usko, että sukulaiset katkaisevat välejä ellei korttia tipahda laatikosta. 🙂

2

Mitä lahjoihin ja niiden hankkimiseen tulee, olen sitä mieltä, että kaikenlainen krääsä on niin turhaa. Lahjoja on toki kiva saada ja antaa, mutta niissäkin laatu ja se ajatus on tärkein. Vaikka olisi kiva kasata jäätävä lahjavuori kuusen alle, on silti mielekkäämpää saada lahja, jolla on oikeasti merkitystä ja hyötyä. Nykyään yhä useampi meistä kärsii siitä, että kaikenmoista hyödytöntä tavaraa lojuu nurkissa ihan liikaakin. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, mitä hankkii niille tärkeille ihmisille. Onko yksi laadukkaampi ostos kuitenkin parempi, kuin kymmenen pienempää ja ehkä jopa turhaa tavaraa?

4

 

Jos laadukkaat lahjaideat tuottavat päänvaivaa, kannattaa käydä tsekkaamassa ASUSin parhaat joululahjaideat täältä. Hyvällä tuurilla voi voittaa itselleen ASUS Transformer Book T200 (arvo 500 euroa). Sillähän ne lahjamurheet voisi kuitata kertaheitolla. 😉 Itselläni on ollut kyseinen laite käytössä ja se on ollut tosi kätevä, sillä siitä voi irroittaa näyttö-osan, joka on samalla myös 11,6-tuumainen Windows-tabletti. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa, pääsee osallistumaan kisaan. Olisi kiva kuulla, miten te vietätte joulua? Onko joulu sulle iso ja tärkeä juhla vai ”pakollinen paha” jonka toivoo menevän ohi nopeasti?

Mukavaa joulun odotusta kaverit! <3

banneri-2


7 Responses to “STRESSITÖNTÄ JOULUA!”

  1. Jonna sanoo:

    Mäkään en jaksa stressata joulun takia. Joulusta ja joulunodotuksesta pitäisi nauttia!
    En tajua kaiken maailman suursiivouksia ym jos siitä tulee stressi.

  2. Maija sanoo:

    Mä rakastan joulua! On ihanaa kun vihdoin koko perhe on yhdessä koko illan, eikä kellään ole kiire. Lapsena odotti eniten suklaata ja lahjoja, mutta nykyään osaan arvostaa paljon enemmän yhdessäoloa. Harvoin nykypäivänä saadaan koottua koko perhe kasaan vaikka lounaalle, kun kaikilla on omat elämät, kiireet ja suunnitelmat.
    Onneksi joulu on edes kerran vuodessa. 🙂

  3. Jouluhullu sanoo:

    Voisitko mitenkään tehdä postausta omista jouluruoistasi? Mitä teillä syödään? Myös terveelliset joulureseptit ja herkut ja kevennetty joulupöytä olisi kivaa luettavaa!
    T. Joka päivä parasta blogiasi lukeva!!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi ja kiitos! Juu no mikä ettei 🙂 Jaan kyllä terveellisempiäkin jouluherkkuja heti kun ehdin niitä valmistaa 🙂

  4. Sanna sanoo:

    Mie ootan jo paljon joulua. Parasta on se, että koko perhe on yhdessä eikä kenenkään tarvii lähtee töihin tms. Normaalisti ollaan oltu vaan kotona mutta ootan innolla tätä joulua, koska siitä tulee niin erilainen. Mennään mein ystäväperheen kanssa Lappiin jouluks 🙂

  5. satu sanoo:

    Joulu on mun lempi vuodenaika 😉 Joululoristeita, verhoja ja mattoja laitellaan pikkuhiljaa, jolloin ei tule stressiä siitäkään että kaikki pitää yhtenä päivänä laittaa kuntoon. Toiset laittaa sen yhden kyntteliköt ikkunalle, meillä puetaan koko koti 🙂 Jos oon ennen jouluaattoa töissä, teen joululaatikoita valmiiksi pakkaseen. Ei tarvitse kiireessä tehdä niitäkään 🙂 Tähän stressiin liittyen, olet useamman kerran kertonut nukkuvasi välillä piikkimaton päällä. Itse teen samoin illalla, sillä se helpottaa unen tuloa enkä tarvitse nukahtamislääkkeitä 🙂 Mitä muita terveyshyötyjä tiedät matolla olevan?

  6. Anna sanoo:

    Mua ahdistaa jo etukäteen se muksujen lahjavuori. Koitin jo vähän sanoa sukulaisille että vähempikin riittäis. Onhan ne lapset niistä lahjoista innoissaan mutta niille tulee semmonen huuma päälle ja ne vaan repii auki paketteja oikeastaan edes näkemättä mitä niissä on. Kun on aika pienet muksut vielä niin lahjat on semmosia järkyttäviä piipittäviä ja vilkkuvia muovihökötyksiä jotka ei mahdu mihinkään. Elikä liputan kanssa muutaman laatulahjan puolesta.

Kommentoi