VASTAUKSIA PART. 2

Moikka! Täältä tulisi lisää vastauksia kysymyksiinne!

Heippa,
olisi kiva jos kirjoittaisit siitä kuinka pitää motivaatiota yllä, kun tuloksia ei huomaa. Itsellä (ja varmasti monella muullakin) alkaa hyvin ja hirmusella innolla treenaus ja uusi elämäntapa mutta se lopahtaa kun tuloksia ei näy 2 viikon jälkeen. Mikä saa jatkamaan, kun kärsivällisyys ei löydy parhaiden ominaisuuksien joukosta?

V: Moikka! Tiedän mistä puhut ja uskon tuon olevan aika yleinen ongelma. Olisi niin kiva saada kaikki ja vielä heti! :) Mun neuvo on, että jo ennen projektin aloittamista tiedostaa, että homma vaatii aikaa ja yksinkertaisesti antaa muutokselle aikaa. Mihin sulla on kiire jos hosumalla et kuitenkaan pääse pitkälle? Päätä, ettet aio stressata asiasta ja otat iisisti. Aika tulee loppujenlopuksi menemään hyvin nopeasti ja mitä pidempään pysyt ruodussa ja saat tuloksia, sen helpompaa se tulee olemaan.

1. Voiko kasviksia korvata hedelmillä? 
2. Mistä löytyisi nopea max. 30 min kestävä treeni?
3. Miten tietää oikeat painot kuntosalilaitteisiin?

V:

 1. No, riippuu vähän miltä kannalta katsoo, molemmissa on toki vitamiineja, mutta eroavaisuuksiakin löytyy paljon. En ehkä lähtisi ”korvaamaan” :)
 2. Internet ja esim. youtube on täynnä pikatreenejä. Kokeile googlaata HIIT-treenejä, niihin ei mene kauaa aikaa.
 3. Kokeilemalla! Paino tulisi olla niin raskas ettei sillä jaksa tehdä kuin kymmenisen toistoa. Tämäkin tosin riippuu hieman mitä ominaisuutta niillä laitteilla treenaa, mutta tuo sääntö on ihan hyvä perussääntö. :)

Voisitko tehä sellasen “bikini”haasteen taas kun se bikinibodybootcamp oli aivan loistava. Olisi kiva jos se painottuisi nyt vaikka salilla tehtäväksi :)! Ps. Tää blogi on tosi hyvä!

V: Kiitos! Olen kaavaillut jotain uutta haastetta kevääksi. Hieman on jo ideoitakin herännyt! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suositteletko käymään jonkin LesMills koulutuksen, että ohjausuran saisi käyntiin ja maksaisin koulutuksen itse vaikka työpaikkaa ei ole? Liikunta-alan koulutusta kyllä muuta löytyy, mutta ei LesMillsin. Palkkaatko itse koskaan sellaista jolla ei ole tätä koulutusta jo käytynä?

V: Suosittelen käymään sen lajin koulutuksen mitä tahtoisit ohjata/ jonka ohjaajille on tarvetta! LesMills ei ole pakollinen, sillä jumppia on toki muitakin. Kannattaa ehkä miettiä minkä lajin ohjaajalle on suurin tarve siellä salilla minne olet hakemassa? Jos lukkari on täynnä spinning-tunteja on helpompi päästä tuuraamaan ja sitä kautta ehkä saada omiakin tunteja, kuin ohjaamalla jotain harvinaisempaa lajia. :)  Palkkaan yleensä tarpeen mukaan, meillä on paljon myös tunteja, joita suunnitellaan itse, jotenki niitäkin ohjaajia tarvitaan. Jonkinlainen koulutus on kuitenkin tärkeää olla.

Hei, kun olet melko tavoitteellinen treenaaja, ja elämäsi on aika, voisiko sanoa suunnitelmallista, niin minua kiinnostaisi onko sinulla haaveena perustaa joskus perhe, ja saada lapsia? Oletko lapsirakas ihminen ylipäätään:-)

Ps. Ihana, energinen blogi sulla! Oot positiivinen ja iloinen!

V: Kiitos paljon. :) Kyllähän sitä aina välillä miettii noitakin asioita ja toki perhe olisi kiva perustaa jossain vaiheessa. En vaan oikein tiedä milloin. Ehkä se fiilis tulee sitten kun tulee. Elän päivä kerrallaan! Lapset on ihan ok…En ole koskaan ollut mikään lapsirakas kuitenkaan. :D En tosin välittänyt eläimistäkään, ennen kuin oma hauva tuli taloon. ;)

1. Syitä painon junnaamiselle laihutuskuurilla, vaikka noudattaisi tarkasti ohjeita? Eikös säästöliekki tule vasta aivan minimaalisilla kaloreilla (esim 500/päivä)?

2. Mitä mieltä olet cheat mealista? Edelliseen liittyen googlailin ja joillain sivuilla sanottiin, että cheat meal voisi boostata kuuria. Se tuntuu kuiteski ittelle pakilta, kun voi tulla nin paljo extrakaloreita. Voiko laihutuskuurilla pitää herkkupäivän ja jos, niin millaisen (yks annos jätskiä/ihan mitä vaan/yks annos rasvaista ruokaa)?

V:

 1. Syitä voi olla monia; stressi, ruuan laatu, jokin sairaus jne. Aineenvaihdunta voi hidastua myös pitkän dieettaamisen johdosta, vaikka kalorit olisivatkin maltillisesti alhaalla.
 2. Oikeassa olet, jos olet ollut pitkään miinuksilla voisi olla ihan hyvä idea boostailla aineenvaihduntaa cheat mealilla tai rennommalla päivällä. Cheat Meal voi olla vaikka ravintola-annos jälkkärillä! Itse suosittelisin nauttimaan reilummin hiilareita huijausaterialla.

Kuinka paljon alkoholia joit kesän aikana, kun siitä muutaman kerran mainitsit. Kysyn tätä siksi, että huomasin itse, ettei alkoholi oikeastaan pilaa treenaamista kokonaan, ja sitäkin voi käyttää järkevästi ilman kaikkien treenitulosten heittämistä kuin tuhkaa tuuleen :)

V: Kesällä oli kaikenmaailman kemuja, joten lomalla (heinäkuun aikana) tuli nautiskeltua joka viikko, ainakin kerran.  Eihän se treenejä pilaa, mutta itse huomaan kyllä kehonkoostumuksessa muutoksen aika nopeasti. Tämäkin on varmasti jollain tavalla yksilöllistä. :)

Kuinka paljon kerkeet viettämään aikaa poikaystäväsi kanssa? Miten yleensä vietätte aikaa yhdessä? Entäs ystävien kanssa? :)

V: Tätä piti oikeen miettiä :D No ei..Iltaisin on yleensä aikaa jutella hieman enemmän ja viikonloppuisin pyritään puuhailemaan yhdessä jotain mukavaa. Yleensä tehdään ihan perusjuttuja, löhöillään kotona, käydään leffassa tai herkutellaan hyvällä ruualla. :) Ystävien kanssa nähdään pääasiassa viikonloppuisin, kahvittelujen tai kemuttelujen merkeissä. Monia kavereita näen paljon myös salilla/jumpissa. Yhteyttä pidetään whatsupilla lähes päivittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treenivaatteista utelen.-Käytätkö pelkästään urheiluliikkeiden treenivaatteita vai löytyykö kaapista edullisempia vaatteita?Edullisella tarkoitan tässä Lidliä joka säännöllisesti tarjoaa edullista jumppapaitaa ja housuja. :)
Vai onko mielestäsi urheiluliikkeen kallein aina paras?
Tykkään blogistasi ja täältä saa aina uusia vinkkejä treeniin ja ravintoon,kiitos siitä. :)

V: Hei ja kiitos paljon. :) Käytän treenivaatteita ihan laidasta laitaan. En valitse vaatetta merkin mukaan, mutta laatu, materiaali ja istuvuus on toki tärkeitä. Mulla on myös ”halpoja” treenivaatteita, joista osa on kestänyt käytössä ihan hyvin. Suurin osa taitaa silti olla NIKEä, sillä pidän hirveesti NIKEn vaatteista.

Kiitos huikeesta blogista, oon ihan koukussa :) Mua kiinnostaa myös maidoton ja gluteeniton ruokavalio, ongelma sen toteuttamiseen on tiedon puute. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja mulla on iho-ongelmia (näppyjä). Olen tutustunut aiheeseen ja kuinka ihmiset on saanut apua ongelmiinsa ruokavaliomuutoksilla. Vinkkejä ja infoa tulee joka suunnalta, toivoisin kuitenkin yksinkertaista “punaista lankaa” tästä aiheesta. Esimerkiksi millä voi korvata vilja -ja maitotuotteita niin että saa kuitenkin kaikki tarvittavat vitamiinit ja ravintoaineet! Pitääkö käyttää jotain ravinnelisiä?

V: Moi! Ymmärän mitä tarkoitat. Jos jätät maidon ja gluteenin pois, kannattaa lisätä kasvisten, etenkin vihreiden kasvisten syöntiä. Kalsiumia saa lehtivihreiden lisäksi siemenistä, joista seesaminsiemen on paras lähde. Kasvikset sisältävät myös runsaasti kuitua, joten melkeinpä jo niiden lisääminen auttaa pitämään huolen ravinteiden saannista. Jos olet nauttinut runsaissa määrin maitotuotteita ja vaikka leipää, tulee sinun luonnolisesti keksiä uudet energianlähteet niille. Hiilarin lähteinä esim. riisiä, perunaa ja bataattia. Maitotuotteille löytyy paljon korvaavia vaihtoehtoja esim. erilaisista pähkinöistä valmistetuista juomista. Smoothiet ovat kätevä tapa korvata maitorahkat, jugurtit jne.. :)


One Response to “VASTAUKSIA PART. 2”

 1. Oona S. sanoo:

  Kysyisin sun mielipidettä asiasta kuin omatoiminen treeni.
  Jos on tottunut tiettyyn liikuntamäärään ja rytmiin ja sitten tuleekin hetki ettei pääsekään menemään salille, niin onko sun mielestä omatoiminen treenaaminen yhtä tehokasta. Ja voiko kotona tehdä ilman tankoa ja painoja body pump tyylisen oman treenin. Ja mistä tietää kuinka monta toistoa ja sarjaa tulisi tehdä että se on tarpeeksi.Tarvikkeista löytyy jumppamatto, 7,5kg kahvakuuja, 4 kg kahvakuula ja 2kg käsipainot.
  Tulipas monta kysymystä yhteen :D , mutta olisin kiitollinen jos vastaisit antamalla muutamia vinkkejä ja/tai liikkeitä jotka olisivat tehokkaita ja helppoja tehdä kotona. :)

Kommentoi