BACK TO THE 90’s

Kultainen ysikytluku…vai oliko se sittenkin kasikytluku? Aivan sama. Tänään nimittäin palattiin ajassa taaksepäin, aina yhdeksänkymmentäluvulle saakka. Matka tapahtui spinning-tunnilla, jonka ohjasin aamulla. Kävin viime vuonna Scooterin keikalla ja silloin sain idean suunnitella jumpan ysäribiiseihin. Tunti sai paljon positiivista palautetta ja mulla jäi mooonta biisiä käyttämättä, joten ajattelin tehdä saman uudelleen, piristämään muuten melko tylsää loppuvuotta.

Spinning-tuntiin on helpompi suunnitella tällaisia teemoja, sillä tunnin suunnittelutyö on kuitenkin hieman helpompaa askellustunteihin verrattuna. Ihan helpolla en kuitenkaan päässyt, sillä jo pelkkiin biisien valikoimiseen meni pari tuntia. Materiaalia on tosiaan paljon, mutta silti niistä täytyi kehittää tunti, jossa olisi kuitenkin vaihtelua, ettei ihan samaan tempoon poljeta 45 minuuttia putkeen. Tämän vuoksi käytin myös remixejä näistä alkuperäisistä biiseistä, sekä mixailin itse tempot haluamaani nopeuteen.

DSC01682

Autolla ajellessa oon kuunnellut viime aikoina Voicea ja tällä kanavalla soi kerran tunnissa aina jokin retro-kappale. Näistä oon saanut hyviä ideoita biiseihin ja viikon aikana on tullut pari kertaa sellainen ”tää biisi on pakko ottaa” fiilis. Lähdin siis vain selailemaan youtubesta ysärillä hoilanneiden artistien kappaleita ja pikkuhiljaa sain tarvittavat 12 kappaletta kasaan. Tämän jälkeen mixasin rytmit kuntoon ja biisit yhteen. Teen aina näin, sillä en tahdo että kappaleiden väleihin tulee taukoja, sillä hiljainen hetki (vaikka olisi kyse muutamasta sekuntista) saa helposti asiakkaat lopettamaan työskentelyn. :D Hakuvaiheessa tiesin jo, minkäläisen kappaleen tarvitsen mihinkäkin kohtaan, sillä noudatan omaa tuttua kaavaa spinningissä. Kun lista oli valmis, sitten vaan suunnittelemaan tarkemmat sisällöt biiseihin. Eilinen meni siis ysärin pauhatessa läpi illan!

Tässä biisit!

https://www.youtube.com/watch?v=SLqgCKHQO6A

https://www.youtube.com/watch?v=lIUoV7ZP-ag

https://www.youtube.com/watch?v=i0cjGVpKLd4

https://www.youtube.com/watch?v=boNRVXR7bqg

https://www.youtube.com/watch?v=SdSaNDFaOA8

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_895942&feature=iv&src_vid=pKl55xovSf8&v=FT54djnzMQw

Ohjaan saman setin myös tulevana maanataina kl 18:45!


6 Responses to “BACK TO THE 90’s”

 1. roosa sanoo:

  Loistavaa! Teematunnit parhaimmistoa. Itse väsäilin juuri spinning 30′ vain elämää -teemalla.

 2. Pauliina sanoo:

  Hauska idea! :D oispa meillä täällä Oulussakin tommosia tunteja. Ois kivaa vaihtelua tommonen ja sais varmasti vielä lisää tehojakin irti!

 3. Ulla sanoo:

  Uu mitä nuoruusajan biisejä, niin hyviä kaikki !!!! :)

 4. Jonna sanoo:

  Ihanaa, mun lempparibiisejä <3

 5. Katja sanoo:

  Ihanat Niken lenkkarit!

  Katjazlife.blogspot.fi

 6. Ritu sanoo:

  Luksusta tuollainen teemailu!

  Itse kävin kymmenisen vuotta sitten aktiivisemmin spinningissä. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta olen tässä yrittänyt käydä uudelleen eri salien spinningeissä (lähinn Elixia, Sats, Fressi) viime vuosina. Olen itse Fressin asiakas, ja ihmetystä herättänyt sekä minussa että muutamissa kanssatreenaaja-ystävissäni tuo musiikilla ”kikkailu” tunneilla…
  Siis se, että nykyään ei kuule mitään sellaista oikeasti koukuttavaa musiikkia, tai jotain sellaisa esim hittibiisiä, joka sais kaikkien jalat liikkeelle! Musat on olleet lähes joka kerta junnaavaa tai muuten vaan kamalinta elektronista, josta ei oikein saa mistään kiinni. Tuntuu olevan joku vallitseva trendi, ja musiikki on kyllä spinningissä vähintään yhtä tärkeä kuin ohjaaja, ellei jopa tärkeämpi. Harmittaa kun on joutunut lopettamaan oman harrastuksen tämän takia. Olen ehdottanut useaan otteeseen nimenomaan erilaisia teemaspinnngejä, esim 70-80-90-2000-luku tai esim Intia-teemaa, mutta eipä ole innostuttu :(.

Kommentoi