MITEN TREENAAN VATSAA?

Tervehdys! Oi että miten kiva on ollut lukea teidän kommenteja eiliseen tekstiin liittyen! Kiitos ihanat. <3  Jotta ei ihan hempeilyksi menisi koko touhu, ajattelin tänään kirjoitella hieman treenijuttuja! Yksi kysytyimpiä kysymyksiä on, miten treenaan vatsaa ja nyt yritän tehdä siitä mahdollisimman selkeän tekstin. Jaan myös omasta mielestä parhaat corea kuormittavat liikkeet.

IMG_5920_Fotor_Collage

Olen useasti kertonut, etten tee mitään erityisiä vatsatreenejä jos noita omia core-ohjauksia ei lasketa. Keskivartalo on se vartalon ydin, josta lähtee melkein kaikki. Pyrin siis aina liikkuessa pitämään korsetin kasassa ja aktivoimaan erityisesti syvät lihakset. Paljon liikkuvana on aika luonnolista, että omaan vahvan keskivartalon. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että vatsarutistukset eivät suinkaan ole ainoa keinoa treenata vatsan alueen lihaksia. Itse asiassa vatsarutistus on melko epäluonnollinen liike vartalolle ja moni muu liike on sitä sekä tehokkaampi, että turvallisempi. Sen lisäksi, että korsetti on mukana kyykätessä, juostessa ja hyppiessä, on hyviä vatsaa aktivoivia liikkeitä esim. jumpissa tehtävät polvivedot, polvennostot, burpeet, kerähypyt ja vuorikiipeilyt!

IMG_4199

Edellä mainittujen lisäksi hooverin erilaisia versioita tulee tehtyä päivittäin jossain muodossa ja lankku onkin todella hyvä ja tehokas tapa aktivoida poikittainen, eli syvä vatsalihas. Ainoa probleema tässä liikkeessä on se, että se on aika haastavaa tehdä oikein ja saada vielä oikeat lihakset aktivoitua. Itse opin FUSTRA-paketin aikana aktivoimaan syvät lihakset oikeasti kunnolla, liikkeestä huolimatta. Vaikka näkyvät vatsalihakset onkin kiva juttu, ei kannata unohtaa treenata selkää tasapuolisesti.

Itse tykkään treenata vatsaa toiminnallisilla liikkeillä, joiden aikana myös syke pysyy ylhäällä ja käytän omilla tunneilla juuri tällaisia liikkeitä, jolloin koko tunnin ajan keskivartalo saa treeniä! Käytän paljon aina esimerkkinä sitä mitä teen omilla tunneillani, mutta ne kun kuitenkin ovat myös niitä mun treenejä, vaikka ensisijaisesti asiakkaille niitä vedänkin. Se, mitä yritän tässä toitottaa on se, ettei vatsaa tarvitse aina treenata salin rutistuslaittella perinteisin keinoin, vaan keskivartaloa kuormittavia liikkeitä voi piilotella treenien ympärille tehden esimerkiksi jalkatreenin jokaisen sarjan väliin jonkun sykettä nostavan keskivartaloa haastavan liikkeen. Esimerkiksi näin:

Kyykky + voimapyörä x 10

Askelkyykky + minuutin lankku

Lantionnosto + burpee x 10

Maastaveto + vuorikiipeily x 20

voimapy_r_

voimapyörä polvet maassa

voimapy_r_2

voimapyörä suorin jaloin

Loppuun vielä haaste! Mulla on omalla RPV-tunnilla yksi liike, mikä on aika haastava ja voitte kokeilla tehdä sen nyt! Mene istumaan täysistuntaan, eli istut lattialla jalat yhdessä, suorana edessä. Aseta molemmat kämmenet lattiaan omien polvien kohdalle niin, että nojaat kevyesti eteenpäin. Vatsaa jännittämällä nosta suoria jalkoja ylös 20 toistoa ilman että lähdet nojaamaan taakse tai että kädet irtoaa lattiasta. Onnistuuko? :)

PS. Pidän huomenna Lady Linellä spinning-tunnin ysäri-teemalla, joten jos ysikytluvun biisit iskee, suosittelen heräämään pyörän päälle kl 10:15!


20 Responses to “MITEN TREENAAN VATSAA?”

 1. Iida sanoo:

  Eipä oo koskaan tullut mieleenkään ruveta jalkapäivänä tekemään välissä tuollaisia keskivartalo liikkeitä, ihan huippu idea ja pääseekin tänään jo varmasti testiin!:) sun blogi on kyllä toinen mun mielestä inspiroivin urheilu blogi josta saa kyllä niin paljon hyödyllistä tietoa irti sekä tietty motivaatiota omaan treenaamiseen kun näkee noita sun oman työn ja treenien aikaansaamia tuloksia kuvistasi!:)

 2. Eini sanoo:

  Tuntupa kyllä mukavasti vatsoissa tuo testiliike ja tuli hikikin :D. Tästä tulee mulle kyllä uus liike vatsatreeniin! Oon yrittäny jo aika pitkään löytää uusia tehokkaita liikkeitä, ettei aina tulisi vaihdeltua muutaman hyväksi todetun välillä. Nyt löytyi! Kiitos Aino! :)

 3. Tintti sanoo:

  Moikka! Osaatko sanoo miten tolla rullalla kannattaisi aloittelijan alkaa harjoittelemaan, sillä itsellä alkaa sattumaan selässä vaikka koitan pitää vatsan tiukkana. Ihanan piristävä blogi! Löysin tänne tieni aamulla ja oon jämähtänyt tänne koko aamupäiväksi :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kiitos :)
   Liikkeessä pitää tosiaan pitää keskivartalo tosi tiukkana koko liikkeen ajan, eli jos selkä pääsee kääntymään notkolle, voi se ottaa kipeetä. Kannattaa aloittaa tekemään ihan pientä liikerataa alkuun ja pidentää sitä kun kehityt. Vaikea sanoa näin virtuaalisesti mistä sattuminen johtuu, melkein pitäis nähdä kun teet. :)

 4. Maija sanoo:

  Kokeilin tota liikettä ja kyllä tuntui!

 5. Oona S. sanoo:

  Nyt löyty kyllä uusi liike alavatsoille, ettei tartte aina hinkata niitä samoja vanhoja liikkeitä ! Kiitos paljon :) Tuolla sai kyllä aiva loistavan pikkupoltteen vatsaan!!:)

 6. annika sanoo:

  Kiitos näistä vinkeistä! Eipä ole tullut ennen mieleen :)

 7. Jenna sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Pitää testata tuota vikaa joskus, vaikka tuskin kyllä onnistun saamaan yhtään :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ole hyvä! Kokeile aloittaa ihan muutamalla toistolla alkuun, pikku hiljaa alkaa sujumaan paremmin ja paremmin. :)

 8. Sue sanoo:

  Heips! Minkälainen liike on burpee? Ja tarkoitatko vuorikiipeilyllä liikettä jossa tehdään jalkojen vaihtoja ns. Karhunkonttaus asennossa? Kiitos taas vinkeistä Aino!!:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Burpee on siis suomeksi yleisliike, löytyy youtubesta molemmilla nimillä. :) Vuorikiipeily = punnerusasennossa polvivetoja rintaa kohti nopeaan tahtiin. =)

 9. Noora sanoo:

  Voi vitsi, huippu postaus taas!! Ihan superliike toi viimenen, oli heti pakko testata! :)
  Ihanaa viikonloppua :)

 10. sanna sanoo:

  Jes! Pitääpä itsekin kokeilla :p

 11. julia sanoo:

  Mahtavia ja innostavia postauksia!

Kommentoi