Entä jos pizza olisi terveellistä?

”Jos mä kerta pizzaa syön, niin halun syödä sitten kunnollista” Kuulostaako tutulta? Pizzan tilalle voisi vaihtaa jäätelön, leivokset tai vaikka suklaan. Mä ymmärrän täysin tällaisen ajattelutyylin, sillä olen itsekin ajatellut samoin. Jos kerta vedetään, niin vedetään sit kunnolla. Ääripää tyyppinä toimin ajoittain edelleen näin, mutta paljon harvemmin kuin ennen. Nykyäänhän on siis sata erilaista vaihtoehtoa valmistaa perinteisiä herkkuruokia terveellisemmin. Jos homma lähtee ihan erilaiseksi kuin perinteinen versio, ei sitä enää oikeestaan voi verrata aitoon. Esimerkiksi kanamunasta tehty pizzapohja muistuttaa mun mielestä enemmänkin munakasta kuin pizzaa..makunsa toki kullakin!

Mutta entä jos maku on lähes sama, mutta ainesosaluettelo vain hurjasti parempi? Kaikki epäileväiset, pyydän, kokeilkaa tätä reseptiä! 😀 Kaurahan on itsessään jo paremman makuista kuin vehnä, joten en ymmärrä miksei kotipizzat tai muut lafkat ole tajunneet tai halunneet kehittää kaurapohjaa? Lisäksi tässä pohjassa on rutkasti kuitua, kalsiumia, rautaa se on gluteeniton, maidoton ja munaton. Kuulostaako jo liian hyvältä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

omasta puolesta jäi juusto pois koska #maidotonmarraskuu

Eräs lukija vinkkasi mulle tuotteesta, joka oli ihan uusi juttu meikäläiselle. Kyseessä on siis Fibrex sokerijuurikashiutaleet. Nimi huijaa hieman, sillä tuotteessa ei ole sokeria. 🙂

Fibrex-hiutaleet valmistetaan sokerijuurikkaasta, joista sokeri on poistettu. Hiutaleiden ravintokuitupitoisuus on peräti 73 %. Hiutaleet eivät maistu makealle, joten niitä voi lisätä niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin ja juomiin. Korkean kuitupitoisuuden lisäksi Fibrex-hiutaleet sisältävät runsaasti kivennäisaineita, kuten kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. 

Muutama lusikallinen täyttää jo päivän kalsiumin ja raudan tarpeen. Tuote edistää tehokkaasti vatsan toimintaa, auttaa alentamaan kolesterolia ja on gluteeniton. Itse olen käyttänyt tätä (yllättäen) smoothieissa ja nyt myös leivonnassa. Se toi taikinaan pehmeyttä ja mehukkutta! Kätevää vai mitä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaurapohja:

  • 2 dl vettä
  • pussi kuivahiivaa
  • 2 rkl psylliumkuitua
  • 2 rkl fibrexiä
  • loraus MCT-öljyä tai muuta öljyä
  • n. 3 dl kaurajauhoja
  • suolaa

sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, psyllium, fibrex ja suola. Anna turvota n. 5 min. Lisää öljy ja kaurajauhot, vaivaa käsillä taikinaksi. Levitä kaulien leivinpaperin päälle ja esipaista 200 asteessa n. 5-10 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Lisää haluamasi täytteet ja paista vielä hetki. Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

esipaiston jälkeen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Täydellinen #pizzaperjantai! 😉


19 Responses to “Entä jos pizza olisi terveellistä?”

  1. N sanoo:

    Tänään tehtiin perjantain kunniaksi poikaystävän kanssa pizzoja terveellisillä täytteillä täysjyvätortilla pohjiin. Maistui samalta kuin ohut pizzapohja ja oli tosi kätevä kun ei tarvinut itse lähteä tekemään taikinaa ja sai nopeasti paistettua uunissa.

    Tämä pohja menee kokeiluun sitten kun on aikaa tehdä pitemmän kaavan kautta!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Jep, se on myös helppo ja hyvä tapa 🙂 Kokeile ihmeessä joskus!

  2. Tuija sanoo:

    Oi että tuli nälkä! Dieetillä ollaa, joten pitsa on no-no mutta kylläpä näyttää herrrrkulliselta! =D

  3. Satu sanoo:

    haha tulee melkein sama fiilis kun pyytää dj:ltä biisä, mutta. saako pyytää johonki lauantain spinniin takaisin elastisen hallussa biisiä?? vitsi et tsemppas!!

    • ainorouhiainen sanoo:

      haha 😀 Joo no voihan sen uusisoittaa joku viikko, voisin tehdä kokoelman parhaista vanhoista jollekin lauantaille 😉

  4. nelli sanoo:

    Nam tosi hyvän näköstä!! Ite en ees tykkää normi pizzasta! Enkä varsinkaan tilatuista.. rahkapohjan oon tehnyt se oli kanssa hyvää. Heeei miten teet sen sun porkkana parsakaali sekotuksen? Ja mitä mausteita pistät? Onks sulla muita hyviä wokkireseptejä? Oot niin huippu vahva tyyppi huh huh.. edelliseen postaukseen verraten.. vitsiit mäki haluan!!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hei! kiitos paljon! Mitäköhän porkkana-parsakaali sekoitusta tarkoitat? Muusia? Muusaan ne siis sauvasekoittimella ja lisään sekaan mausteet + mantelimaitoa 🙂

      • nelli sanoo:

        Toitoi siis monessa postauksessa sulla vaan sekasin porkkanaa ja parsaa 🙂 näyttää paremmalta kun mun haha

  5. Leena sanoo:

    Moi Aino! Ihan ensiksi, kyllä sen paras hyvinvointiblogi (vai mikä olikaan :D) olisi pitänyt mennä sinulle! 🙂 Olet aivan mahtava kirjoittaja, esikuvani nykyään. Kirjoitat niin maanläheisesti, meidän tavantallaajien näkökulmasta. Et ole pintaliitäjä, niinkuin monet bloggarikollegasi. Olet pysynyt hienosti maantasalla. Vaikutat helposti lähestyttävältä persoonalta, mikä on hieno asia.
    En voi kun ihailla sinua, jatka samaan malliin!

    PS. äsken tuli kokeiltua tätä pizzaa, on ihan superhyvää! Toivottavasti maistuu miehellekkin kun töistä pääsee, en aio paljastaa että pohja on tehty ”ituhippimenetelmin” 😉
    T: Leena

    • ainorouhiainen sanoo:

      Heippa Leena! Kiitos kauniista sanoista, arvostan 🙂

      Mahtavaa että pizza maistui, toivottavasti myös miehelle! 😀

  6. moi sanoo:

    MCT-öljyähän ei (mun mielestä ainakaan) saisi kuumentaa?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Joo ihan oikeessa oot. Oliiviöljy olis itseasiassa parempi vaihtoehto, mulla sattui oleen kaikki loppu, joten käytin tuota 🙂

  7. Riina sanoo:

    Jep, Indiedaysin paras blogi nykyään! Ei polje paikallaan ja toista kaikkea mitä muutkin vaan ihan on omat jutut ja täältä saa hurjasti tietoa monista jutuista. Hyvähyvä!

    • ainorouhiainen sanoo:

      No mutta, ompa imartelevaa! Kiitos, jos ajattelet näin. 🙂 Lämmittää mieltä!

  8. Snaa sanoo:

    En ymmärrä, miten sait tosta koko pellin kokosen? Mulla tuli 10cm halkasijan lätty! Ja jos yritän saada siitä ohuempaa niin se halkeaa o.O mitähän oon tehny väärin?

  9. Marika sanoo:

    Eka kertaa tein ja tuli tosi tosi hyvää!! Psylliumin tilalla chian siemeniä. Lisäsin pellavansiemeniäkin 🙂 sata kertaa parempaa kuin vehnä pohja!

  10. Sanni sanoo:

    Täytyy sanoa, että tätä pizzapohjaa on käytetty monesti! Reippaasti kasviksia päälle, ja on niin hyvää. Pohja sopii myös tämmöiselle herkkävatsaiselle ja voittaa nykyään kaikki muut pizzat!

Kommentoi