Maidoton proteiinilisä kaikilla välttämättömillä aminohapoilla

Heippa! Mainitsi vähentäneeni roimasti maitotuotteiden käyttöä. En ole koskaan ollut mikään maitotyttö muutenkaan, joten muutamalla muutoksella maitotuotteet ovat vähentyneet, jopa kadonneet ruokavaliostani kokonaan. Monet proteiinilisät, patukat ja jauheet sisältävät aina maitoproteiinia, josta hera on mielestäni edelleen hyvä vaihtoehto. Laadukas heraproteiini onkin hyvä lisä ruokavalioon. Kaseiini sen sijaan, jota löytyy runsaasti esim. maitorahkasta, muista maitotaloustuotteista sekä proteiinipuddingeista ei ole mielestäni hyvä vaihtoehto. Monet mystiset vatsavaivat, sairastelut ja turvotukset voivat johtua juuri tästä. Maitoallergiasta kärsivät eivät voi syödä maidon kumpaakaan proteiinia. (joskus harvoin hera voi sopia, vaikka kärsisi maitoallergiasta)

DSC02755

Sain testiin Plant Forcen riisiproteiinia, joka on kyseisen merkin uutuustuote. Tämä proteiinilisä sisältää nimittäin kaikki välttämättömät aminohapot, mikä on aika harvinaista kasviproteiinille. Tämän lisäksi tuote on hypoallerginen, maidoton, gluteiiniton ja soijaton.

Plant Force vaniljariisiproteiini on uutettu tummasta riisistä ja on pitoisuudeltaan n. 83% proteiinia. Se ei sisällä antiravinteita kuten lektiinejä, eikä allergeeneja kuten maitoa, soijaa tai gluteiinia, mikä tekee siitä oivan valinnan myös kasvissyöjille tai vegaaneille. Koska se on hypoallergeeninen, se soveltuu herkimmillekkin yksilöille, jotka kärsivät helposti vatsan turvotuksesta tai epämukavasta olosta muita proteiineja käyttäessään. 100% luonnollinen!

Yksi mittalusikallinen on 20 g ja se sisältää 72 kaloria ja 16,6 g proteiinia. Tuote on makeutettu stevialla. Mä oon tottunut käyttämään melko makeita heraproteiineja, joten niihin verrattuna tämä oli melko miedon makuinen, jos niin voi sanoa. Mulla on makuna vanilja, jonka maku on peräisin luontaisesta vanilja-aromista. Vedin protskut veden seassa, mutta kuvittelisin että esim. manteli- tai riisimaidon kanssa tämä olisi maukkaampaa. Maun puolesta siis häviää hieman noille makeille heraprotskuille, ainakin jos pitää makeista litkuista. :D

DSC02757Kokeilin tätä myös smoothien kanssa ja sinne se sopi ihan loistavasti, sillä jauheesta tuli lievä vaniljan maku mukaan. Jauhojen sekoittuvuus on mielestäni hyvä, sillä olen ymmärtänyt, että joskus riisiproteiinit voivat olla hyvinkin klimppistä ja paksua kamaa…??

Tässä jokatapauksessa hyvä vinkki teille, jotka kaipaatte hieman puhtaampaa proteiinilisää ruokavalioonne. Makuvaihtoehtoja löytyy vaniljan lisäksi suklaa sekä maustamaton! Tuotetta voi tilata Lootuskaupasta.

DSC02759Tuote saatu blogin kautta


11 Responses to “Maidoton proteiinilisä kaikilla välttämättömillä aminohapoilla”

 1. Sanna sanoo:

  Moikka, pakko kysyä että oliko tuo proteiinijauhe ”jauhoisen” tuntuinen suussa? Itse ostin joku aika sitten Puhdistamon riisiproteiinijauhetta (suklaanmakuinen) ja se on niiiiin jauhoista! Tai edes jauhoinen ei kuvaa kunnolla koska se jää ikeniin ja hampaisiin ja raapii kurkkua (sen lisäksi että maistuu muovailuvahalle) hyi olkoon!! En oo vielä keksiny miten saan käytettyä sen… harmittaa kun ei kuitenkaa ilmaista ollut!

  • ainor sanoo:

   Moi! Mä tiedän mistä puhut, sillä oon maistanut tuota samaista jauhetta ja se oli ihan kamalaa :D Tämä ei ole kyllä läheskään samanlaista, jauho sekoittuu hyvin nesteeseen, eikä jää klimppiseksi tai paksuksi. Ehkä voisit sekoittaa tuon puhdistamon riisiproteiinin smoothien sekaan?

 2. Hanna sanoo:

  Hei Aino! Yritin tän postauksen lukemisen jälkeen googletella, että onko raejuuston maitoproteiini herasta vai kaseiinista. En kuitenkaan löytänyt täysin varmaa tietoa, joten ajattelin että tetäisitkö sinä? Itselleni jäi kuva, että se olisi kaseiinia, olenko oikeassa? :)

  • ainor sanoo:

   Moikka! Mun tietääkseni se on kyllä suurimmaksi osaksi kaseiinia :)

 3. Sanna sanoo:

  Heippa. Syötkö maidottomasti? Mistä otat kalsiumit?

  • ainor sanoo:

   En sanoisi että syön täysin maidottomasti, mutta arkisin en käytä lainkaan. Jos menen ulos syömään tai kylään, en ole ainakaan toistaiseksi niin tarkka asian kanssa. :)
   Maitotuotteiden kalsium ei ole edes mitenkään erityisen hyvin imeytyvää, kalsiumia saa monista muista lähteistä jopa enemmän kuin maidosta. Erilaiset lehtivihreät, siemenet ja pähkinät (seesamisiemen erityisesti) sisältävät kalsiumia ja syön näitä runsaasti. :)

   • Sanna sanoo:

    Okei, haluaisin noita vaihtoehtosia lähteitä omaankin ruokavalioon :) Kiitos.

 4. Liza sanoo:

  Tuo ”luontainen” mikä-vaan-aromi ei kuitenkaan ihan aina ole niin vakuuttavaa… ;) :X
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sekret-fran-baverns-rumpa-ger-vaniljsmak/

 5. Kirsi sanoo:

  Kiitos hyvästä vinkistä. Oon pitkään suunnitellut protskujauheen ostoa, mutta en ole vaan jaksanut perehtyä niihin tarkemmin. Niitä kun tuntuu löytyvän vaikka ja mitä. Ja oon hiukan epäileväinen makujen/koostumusten suhteen. Nyt pistin tuon jauheen suklaisena tilaukseen. Toivottavasti maistuu. Jos palautuminenkin treeneistä olis hiukan nopeampaa jatkossa.

 6. Kyselijä :) sanoo:

  Moikka! Ihana blogi sulla!! Löysin tämän sattumalta ja hyvä että löysin! :) rakastan yli kaiken urheilua, ja tämä blogi on täydellinen :) olen 17-vuotias tyttö ja harrastan SM-tasolla kilpa cheeriä. Käyn myöskin treenin lisäksi salilla kerran viikossa, jotta saisin lisää lihasta vartaloon.. Olen myöskin kiinnostunut fitness,kehonrakennuksesta ja PT toiminnasta! Kirjoitat tosi mukavasti! :) mitä palautusjuomaa suosittelisit treenin jälkeen? Kiitos etukäteen! :):)

Kommentoi