Saako lomalla ottaa rennommin ruokailujen ja treenien suhteen?

Morjensta pöytään! Mulla on tosiaan viides ja viimeinen lomaviikko käynnissä ja nyt alkaa tuntua siltä, että aika alkaa käymään välillä pitkäksi. Oon ehtinyt relata ja maata auringon alla jo monta viikkoa, jonka vuoksi tällä viikolla on ollut enemmän fiilistä treenailla ja hakea pikkuhiljaa niitä rutiineja. Kävin eilen aamulla salilla tekemässä rinta-ojentaja-olkapää-treenin ja illalla loikkatreenin, jonka jaoin myös täällä. Tein tosin loikat ilman väliliikkeitä ylävartalolle, aamusalin vuoksi! Nyt mulla on koko kroppa ihan jumissa, vatsalihakset ja kyljet myös. Loikkiessa tulee käytettyä aika paljon myös käsiä ja keskivartaloa, minkä vuoksi se on tehokasta pomppimista. Käytiin vielä meressä pulahtamassa treenin jälkeen ja muistin taas miksi treenaaminen on vaan niin parasta!

10534331_10152479567914774_1173332211_o

Tästä päästäänkin otsikon aiheeseen, joka on muuten hieman provosoiva? Osa ehkä kuvitteli, että paasaan täällä kuinka lomallakin pitää syödä pilkun tarkasti ja treenata säännölisesti? :D No ei nyt ihan niinkään! Mä oon elänyt jo aika monta kesälomaa ja kokeillut paria eri tyyliä, välillä oon vetänyt pelkkää treeniä sekä salaattia ja välillä taas koko homma on lähtenyt liiankin rennoille teille tuloksena liian monta lisäkiloa ja pöhöttynyt bodi. Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että lomalla pitäisi päästää irti niistä rutiineista joita noudattaa normaalisti, mutta ei vetää kuitenkaan ihan ranttaliksi, jolloin loman jälkeen on luultavasti todella epämukava olo. Me ollaan kaikki erilaisia ja sen takia ei ole olemassa ainoaa oikeeta tapaa, kuten ei ole missään muussakaan asiassa. Joskus tuntuu, että ihmiset hyökkäävät mielipiteidensä kanssa heti, jos ovat asiasta eri mieltä. :D

10467546_10152479595744774_663582501_o

Multa kysyttiin, miten oma lomani on mennyt ja onko ”kunto” pysynyt yllä lomailusta huolimatta. Ruokailut on menneet tosi hyvin, en ole ”herkutellut” kuin muutaman kerran, ja ennen kuin joku saa slaagin tästä, haluan selittää asiaa hieman. Olen miettinyt tätä asiaa ja tullut siihen tulokseen, etten saa enää mitään ihmeellisiä kicksejä ja hyvänolon tunnetta epäterveellisten ruokien syömisestä, joten miksi syödä niitä? Jotenkin ne karkit ja muut maistuu paljon paremmalle kovan treeniviikon jälkeen, kun kroppa oikeesti kaipaa ylimääräistä energiaa.  Nyt lomalla oon siis syönyt jopa terveellisemmin kuin normaalisti. Melkein joka viikonloppu on ollut jotain menoja, jonka vuoksi on tullut juhlittua melko paljon, mutta en ota tästä stressiä, sillä mielestäni se kuuluu kesään ja kun työt alkaa niin myös meikäläinen rauhottuu!

10512215_10152479579369774_1370895556_o

Treenejä on kertynyt 3-6 per viikko, yhden viikon olin kokonaan treenaamatta. Oon treenannut yleensä kerta päivään maanantaista perjantaihin, mikä on mun normaaliin verrattuna todella vähän. Normaalisti treenaan siis sen 15-20 h/vko. Tämän ansiosta huomaan kyllä muutoksen kropassa. En sanoisi että olisin lihonnut, mutta löystynyt kyllä. Lihaserottuvuus on huonompi ja kroppa ei ole niin trimmissä kuin normaalisti. Vatsapalojakin saa kohta ettiä suurennuslasin kanssa. ;)

Tottakai tällainen voi tuntua epämukavalta, tuskin kukaan tahtoo mennä huonompaan kuntoon. En jaksa silti ottaa kovinkaan paljon stressiä, sillä kun työt ja jumpat alkaa, tiedän että olen kohta taas samassa kunnossa kuin ennen lomaa. En usko, että näin ”suurta” muutosta huomaisi, ellen olisi ollut alunperin hyvin rasvattomassa kunnossa. Fakta on vaan se, että kaikkea ei voi saada. Jos haluaa olla tikissä, joutuu luopumaan jostain muista asioista. Näin on ainakin mun kohdalla. Toki on niitä onnelisia, jotka pysyvät samanlaisina vaikka vetäisivät mättöö all day, everyday.

DSC02480_Fotor_Collage

Saako lomalla ottaa rennomin? Saa ja pitääkin, mutta mielestäni kohtuuden rajoissa, jolloin paluu arkeen ei ahdista liikaa. Jotkut ajattelevat, että lomalla voi vetää joka päivä jädee ja pizzaa, vaan koska on kesä ja loma. Toki valinta on jokaisen oma ja se jokaiselle suotakoon, mutta kun loma loppuu ja vyötäröllä on + 10 kg, voi olo olla aika masentava. Mun lukijoista tuskin kukaan elää tällä tyylillä, mutta tiedän että tällaisia tapauksia on aika paljon.

Summasummarumina, mun kesälomani on ollut ihan loistava ja paljon on uusia muistoja talven varalla muisteltavaksi. <3


6 Responses to “Saako lomalla ottaa rennommin ruokailujen ja treenien suhteen?”

 1. vieras sanoo:

  Kyllä sinulla on yksi jäätelösyöppö lukija täällä näin. :D Mielestäni vaan ehdottomasti parhaat vastapainot näille helteille ovat nimenomaan jäätelö, kylmä novelle plus ja mereen pulahtaminen. Pieni dieetti kesän jälkeen karistaa sitten pahat tavat. :)

 2. Satu sanoo:

  Voi miten oikeassa (taas) oletkaan! Jo toinen kesä putkeen kun teen saman mokan, ja syön ja liikun huonosti!
  Nyt sitten pudotetaan pari ylimääräistä kiloa ja liikunnalla kiristellään nahkaa.
  Jokohan oppisin etten voi enää elää kuin nuorempana kun kroppaan ei tarttunut mikään!!

 3. maria sanoo:

  Oon miettiny, että mitä ihmettä ne ihmiset syö ja juo jos lihoo vaikka loman aikana +5-10 kg?? Ite kahen kuukauden kesäloman aikana en oo varmaan lihonut yhtään. Vaikka liikuntamäärät ovat puolet vähäisempiä!! Joka pv tulee pyöräiltyä töihin vaan muutama kilometri ja ehkä 2krt viikossa lenkillä. Eli liikunta ei oo päätä huimaavaa :D Syön aamupalan (puuron tai leivän) ja yleensä pari lämmintä ruokaa tai illalla salaattia ,grillattua maissia,kanaa,lohkoperunoita. VÄlipaloja tulee harvemmin syötyä. MUtta mitä tulee herkutteluun…:D varmaan joku kauhistuu ja oisin itekkin kauhistunut ennen. :D Söin viimevuoden aikana ehkä 1-2 krt viikossa herkun ja pidin muutaman kuukauden herkkulakkoakin. Turhaan varmaan,koska en muutenkaan syönyt paljoa. Mut tosiaan kesällä oon syöny jäätelöä melkein joka pv:D Ja karkkiakin on tullut vähän syötyä. Lettujakin pari kertaa… Ja kakkuja synttäreillä ja juhlissa. Et kyl voi ottaa rennommin lihomattakin! RIippuu varmaan paljonko syö niitä herkkuja ja ylipäänsä ruokaa! EI lomalla kannata ähkyyn aina syödä mut nauttia voi pienilläkin määrillä!!:)

 4. Mena sanoo:

  Mä en ihmettele yhtään lomalla lihoamista, jos tekee ruumiillista työtä. Silloin tulee huomaamattaan syötyä kuin ennen + lomaherkut päälle, ja liikuntaa vähemmän. Mä olen kyllä lihonut kun en ole ollut töissä vaikka olen toimistoduunissa, syynä se että töissä ei ehdi päivän aikana syödä kuin ne mitä oikeasti kuuluu syödä, lomalla menee jädeä, sidukkaa, rasvaisempaa ruokaa ym… Huh. Liikaa aikaa syömiseen :D

 5. S sanoo:

  Kuulostaa siltä että lomasi on mennyt mukavasti ja olet viettänyt sen niinkun halusitkin. Taas jaksaa vuoden painaa! :)

 6. Salla sanoo:

  Mulla se taas menee niin päin että olen loman jälkeen timmimmässä kunnossa kuin lomaa ennen. Treenaan lomalla paljon enemmän kuin arkena, kun sitä energiaa on niin paljon. Syömisten suhteen taas pidän nautiskelulinjaa: kaikkea sen verran kuin tekee mieli ja kroppa pyytää, eikä sillä metodilla kyllä tule popsittua mitään ylimääräistä.

Kommentoi