Kesäpäivän pelastus – Lagoena-vesipullo

Heippa! Moni on varmasti jo kuullut, että erilaiset säilyketölkit eivät ole ehkä se paras vaihtoehto, sillä niiden pinnasta irtoaa hormonihäiritsijäksikin kutsuttua bisfenoli-A:ta. Tölkit eivät ole ainoa paha, sillä myös joistakin elintarvikemuoveista irtoaa kemikaaleja pakkauksen ruokaan tai nesteeseen. Kaikkia myrkkyjä ei varmasti voi elämästään poistaa, mutta esimerkiksi vuosia käytössä ollut muovinen treenipullo ei varmasti ole enää kovin hygieeninen muutenkaan.

DSC02754

Viikkoja sitten sain yhteydenoton Nature’s Designistä, jonka arvoina ovat luonnonmukaisuus, laadukkuus ja esteettisyys. Sain testiin Lagoena-vesipullon, joka on siis ekologinen lasipullo, sen kaunis, kultaista leikkausta mukaileva muotoilu on puhallettu kestävästä, lyijyttömästä lasista. Puolen litran kokoisena se mahtuu hyvin yleisimpiin juomapullotelineisiin. Puinen korkki pysyy tiiviisti kiinni pullossa. Pullon muotoja mukaileva luonnonkorkkinen suojakuori suojaa sitä iskuilta. Suojus tuntuu mukavalta kädessä ja toimii eristävänä materiaalina juotaessa kuumia juomia. Suojakuori voidaan helposti irrottaa pesua varten.

DSC02751

Täytyy myöntää, että mietin aluksi mitä hyötyä tällaisesta pullosta minulle on, mutta nyt kun se on ollut käytössä viikkoja, olen huomannut sen käyttökelpoisuuden. Säilytän pulloa jääkaapissa jatkuvasti täytettynä ja pullo tyhjeneekin useita kertoja päivässä – kylmä vesi maistuu aika hyvälle näillä helteillä. Olen myös kuskaillut pullon mukaan rannalle ja muihin menoihin, sillä juoma pysyy sen sisällä kylmänä pidempään. Lagoena-vesipulloon voi laittaa jopa 70 asteista nestettä, joten se sopii sekä kylmille että lämpimille juomille. Toistaiseksi ei ole ollut vielä tarvetta säilyttää lämmintä juomaa, sillä viime viikkoina jopa kahvin juominen on välillä ollut työlästä. :D

DSC02753Tuon puisen suojakuoren voi tosiaan irroittaa poistamalla valkoisen lenksun ympäriltä, jolloin pullo on helpompi pestä. Olen ehtinyt jo pudottaa pullon maahankin, mutta se on onneksi edelleen ehjä, kiitos suojakuoren. Ensi viikolla otan tämän jumppatouhuihin mukaan, joten katsotaan kuinka se kestää menossa mukana!

lagoena-frontpng

Ruokavalioni on jo melko pitkälle luomua, joten olen ajatellut alkaa miettiä myös muita tuotteita joita käytän. Meikit ja esimerkiksi kodin erilaiset puhdistusaineet sisältävät hirveästi turhia myrkkyjä ja niitäkin löytyisi ekologisena. Siinäpä seuraava tavoite, jota lähteä parantamaan! Oletteko te vieneet ekologisuuden näin pitkälle? :)

 

 Yhteistyössä Nature’s Design


14 Responses to “Kesäpäivän pelastus – Lagoena-vesipullo”

 1. Maija sanoo:

  Oon ihan vasta viime aikoina alkanut suunnitella hankkia luonnonmukaista kosmetiikkaa. Nyt kun yritän syödä mahdollisimman puhtaasti, miksen käyttäisi ekologisia meikkejäkin? Kasvovoiteet on jo vaihtunut ja just ostin luomukaupasta ripsarin. :D Vielä kun löytyis joku hyvä luonnonmukainen vaihtoehto mousse-meikkivoiteelleni.
  Olis mahtavaa, jos voisit kirjoittaa tästä aiheesta enemmän!
  Ja samalla toinen postaustoive; olet kirjoittanut jonkin verran siitä, kun aloitit lihaskuntoharjoittelun alku vuonna ja kovalla työllä sait mahtavan sikspäkin. Myöhemmin tuli vähän tekstiä miten projekti etenee ym. Mitä sulle nyt kuuluu? Onko ollut helppoa ylläpitää noin mahtava bikinikuosi? Onko ollut haasteita?

  Kiitos kun jaksat päivittää kesälläkin usein blogiasi. :)

 2. Salla sanoo:

  Mulla on jo pari vuotta ollut käytössä ekologiset puhdistusaineet. Olen käyttänyt Ecover ja Attitude-merkkejä. Yhtä hyvin ne on toimineet kuin normaalitkin.

 3. armi sanoo:

  mua niin ärsyttää kun oon ainut meidän perheessä joka kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja luomujuttuihin. lihaa harvoin saan luomuna, ellei lähipalvaamossa ole lihaa luomuna tarjottavana. onnekseni asun maalla ja meillä on oma puutarha ja kasvimaa (ja yrttitarha jes!!) jossa on vaikka ja mitä eikä ole kemikaaleja käytetty kasvun boostaamiseen. ja tietenkin suoraan luonnosta saan vaikkapa marjoja, sieniä ja erilaisia lehtiä ja kukkia mitä käyttää. enot on myös kovia metsästäjiä, joten luomua hirvenlihaa tulee pakkaseen kilokaupalla jahdin jälkeen ja iskä käy kalastamassa meille kuhaa ja ahventa säännöllisesti. ehkei tää ihan pahimmasta päästä ole, ainakin niin uskottelen :D
  asiasta ihan toiseen tai kolmanteen varmaankin jo, se sun pikatreeni oli tosi hyvä!! :) kokeilin tänään lenkin varressa ja pisti hapoille vaikken ihan 100% teholla vetänytkään läpi. hiki virtas kuitenkin ja loikat varsinkin lopussa tuntui, sehän se pääasia :)

  • Nimetön sanoo:

   Hirvenliha tai yleensäkään riista ei kyllä taida olla luomua… ;)

 4. Rhia sanoo:

  Nätti pullo. Onkohan tuo miten painava?
  Mulla on jo pitkään pesuaineet ollu ekologisia (esim.ecover) ja meikit enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa (benecos, zuii..),
  mutta ”perusruokaa” tulee kyllä ostettua luomua enemmän kun enimmäkseen lähikaupassa asioin..
  Ihan ystävällisenä toiveena, että noi mainostekstit tuolta nettisivuilta vois olla lainausmerkeissä tai eri fontilla niin ois helpompi erottaa sun omasta tekstistä.
  P.s. Kokeile jääkahvia :)

  • ainor sanoo:

   Ei oo mun mielestä mitenkään erityisen painava! Oot oikeessa että se olisi hyvä olla esim. eri fontilla, pistän mieleen! :)
   Jääkahvia oon miettiny, täytyy varmaan kokeilla sillä nykyään joka-aamuinen hikoilurumba alkaa heti kun juon kahvia :D

 5. Anna sanoo:

  Hei! Kiinnostaisi tietää että miten pullon muotoilu parantaa veden koostumusta? Mihin tämä perustuu?

  • ainor sanoo:

   Moi! Mä pistin asiasta viestiä, sillä en osaa itse vastata tähän. Laitan vastauksen kun sellaisen saan (vasta ensi viikolla, ovat lomalla tämän viikon) :)

 6. Tiina sanoo:

  Oispa hyvä hankinta, mutta voiko tuon pestä tiskikoneessa??? :) ( en löytänyt sieltä nettisivuilta mitään tietoa)

  • ainor sanoo:

   Mä olen ymmärtänyt että voi pestä koneessa :)

  • ainor sanoo:

   Lasisen pullon periaatteessa saa pestä, mutta pullo suositellaan pesemään käsin jo pullon muodon vuoksi, sillä pullon sisälle saattaa jäädä pesuainejäämiä. Puinen korkki, pullon suojakuori, korkin sisäpuoli ja korkkinen tiiviste ovat tehty puisista luonnonmateriaaleista. Niiden puhdistukseen suositellaan käyttämään ainoastaan kosteaa liinaa. Muuten osat saattavat turvota, haljeta tai lähteä irti.

 7. Meira sanoo:

  Mä aloitin 7 vuotta sitten ekologisuuteni sillä, että käytin muksuilla kestovaippoja ja imetin pitkään, pitkälle taaperoikään asti. WHO suosittaa vähintään 2-vuoden imetystä. Mikä olisikaan ekologisempaa kuin imetys?
  Nyt muokkailen enemmän ruokavaliota, koitan jättää maitoa vieläkin vähemmälle mitä nyt käytän ja seuraava etappi mulla on ollut noi siivoustuotteet. Ostin juuri Enjo-tuotteita ja pidän kutsut tässä kuussa. Enjo on kemikaalittomat siivoustuotteet. Saa Aino tulla mukaan kutsuille jos kiinnostaa :) Asutaan Eveliinan naapurissa :)
  Raha on ainut mikä vähän estää, luomu on kallista ja meitä kun on 5 henkeä tässä perheessä ja ihan perus duunareita ollaan niin ei sitä rahaa liikaa todellakaan ole.

 8. Eva sanoo:

  Minulla on nykyään vain ekoloogiset pesuaineet kropalle ja hiuksille. Aluksi ostin ekoloodista schamppota ja hoitoaine ja myös vartalovoide ja kasvovoide… Mutta nykyään käytän yleensä oliivisaippua hiukselle ja koko vartalolle. Tarvittaessa laitan kookosöljyä tai muu öljy kasvolle / vartalolle. Eli pullojen määrä on pienentänyt hirveesti!

  Lisäksi aloitin käyttää (ja myös markkinoida) ENJO siivoustuotteet viime keväällä. Eli siivous onnistuu pelkällä Enjo-kuiduilla ja vedellä. Tarvittaessa otetaan oliivisaippua vaikeisiin tahroihin.

Kommentoi