Lisäravinteet joita käytän

Heippa! Viime aikoina on tullut useampikin kysely koskien lisäravinteita. Myös näiden suhteen oon aika kausikäyttäjä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Joskus innostun jostain ja sitten innostus voi hiipua hetken kuluttua. Ajattelin esitellä sellaisia juttuja, jotka on aikalailla pysyviä juttuja mun käytössä. Mun kaapeista löytyy niin paljon nappeja ja pulvereita että kaikkien käyttäminen samaan aikaan olisi melkein mahdotonta, tai sitten pitäisi elää pelkillä tabuilla. :D

DSC02697

Nykyinen arsenaali on aika pieni verrattuna siihen mitä se on ollut. Mulla on nyt nimittäin green-kausi, eli syön ihan älyttömiä määriä vihanneksia ruuan kanssa ja smoothiena. Mun päivään kuuluu siis 1 vihersmoothie, joka on sullottu täyteen ravinnerikkaita lehtivihreitä, lisäksi täytän jokaiselle aterialle lautasen täyteen salaattia ja parsakaalia. Mä oon sellainen, että kun innostun jostain, saan siitä lähestulkoon pakkomielteen! Tämän hetkinen pakkomielle – lehtivihreät! :D

 • Mulla on ollut paljon erilaisia viherjauheita ja sekoituksia, tällä hetkellä syön ne tablettien muodossa. Olisin tahtonut ne jauheen muodossa, mutta liikkeessä ei silloin ollut kuin tabletteja. Onhan noissa toki se hyvä puoli, että niitä on vaivattomampi käyttää. Tableteissa on ohranorasjauhetta, vehnänorasjauhetta, spirulinajauhetta, klorellajauhetta.
 • Vihertabujen lisäksi käytän puhdas+ caps* -sarjasta D-vitamiinia, saccharomyces boulardiita (meniköhän nimi oikeen) joka on siis probioottihiiva sekä omega-3 kapseleita. Mulla on tämän sarjan melatoniini, jota käytän jos on nukahtamisongelmia. D-vitamiini ja omegat on käytössä ympäri vuoden.
 • Keltaviherä pussuka on vihreää savea, jota juon joka aamu. Argitalin Aktivoitu vihreä savi toimii puhdistuskuurin tavoin sekä sisältää elimistön tarvitsemia vitamiineja sekä mineraaleja. Saveen siirtymisen jälkeen en ole tarvinnut enää ylimääräisiä magnesiumlisiä, sillä savessa on paljon magnesiumia ja muita kehon tarvitsemia hivenaneita. Savi edistää myös vatsan toimintaa.
 • Opti-MSM jauhetta lisään vihersmoothien tai C-vitamiiniporeen sekaan. Käytän muuten myös C-vitamiinia, se unohtui tuosta kuvasta. :D Opti-MSM on ihmiselle tärkeä ravintoaine, jolla on monia tehtäviä kehossamme. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun. Keho tarvitsee sitä terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi.

DSC02698Mulla on laaja valikoima Feel Vividin tuotteita*, joita käytän myös säännöllisesti. Jauheita menee useimmiten kahvin ja smoothieiden sekaan. Vaihtelen hieman tuotteita fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä suurimmassa käytössä on tuo mushroom mix, joka on siis sekoitus lääkinnällisiä sieniä. Lisää tuotteita ja tuotteista voi käydä kurkkimassa täältä.

Joku varmasti ihmettelee missä on mun protskut? No ne on tällä hetkellä loppu, enkä muutenkaan koe tarvitsevani proteiinilisää nyt kun en treenaa niin paljon. Salitreenin jälkeen syön palautusaterian ja se riittää tällä hetkellä! Otan heran takaisin ruokavalioon, kun koen sen tarpeelliseksi (..ja kun saan täydennystä varastoihin. :D)

* Tuotteet saatu blogin kautta

 


No Responses to “Lisäravinteet joita käytän”

 1. Jälleen erittäin mielenkiintoista luettavaa! Tuo juotava savisekoitus kuulostaa hieman oudolta ”kuravedeltä” :D Maistuuko se pahalta?

  Itse käytän pääasiallisesti vain kalsium- ja magnesiumlisää, tablettimuodossa.

  • ainor sanoo:

   Savi ei maistu oikeastaan paljon millekään..toki siinä on sellainen savinen maku, mutta se on mun mielestä aika neutraali :D Tässä muodossa magnesium imeytyy hieman paremmin kuin synteettiset ravintolisät :)

 2. Maija sanoo:

  Mä otin alkuvuonna käyttöön Green kapselit, joissa on spiruliinaa, klorellaa ja venhänorasta. Ihan selkeän muutoksen oon kokenut aineenvaihdunnassa ja ruuansulatuksessa! Suosittelen kaikille :) Ois vaikka mitä, mitä haluaisin kokeilla esim tuo savi ja nuo ”sienijauheet”, mutta kun kaikki maksaa :/

 3. sini sanoo:

  Moikka, sun vatsa sietää hyvin parsakaalia vai?
  Harmittaa, kun tykkään parsakaalista ihan hirveesti, ja sais hyvin vitamiineja siitä, mutta parsakaalin syömisen jälkeen turvottaa ihan sairaasti+ ilmavaivat. Miten saan taijottua ne pois?!:D

  • ainor sanoo:

   Juu, mulla sietää hyvin, ei mitään ongelmia! En kyllä osaa sanoa miten saisit vaivat taijotua pois :D

 4. Huolestunut sanoo:

  Hei!
  Katson kauhulla tuota listaa. Käytännössä katsoen kaikki lisäravinteet on elimistölle vierasainetta ja niiden metabolia tapahtuu maksan kautta. Luontaistuotteita markkinoidaan terveellisinä ja elinvoimaa lisäävinä, mutta todellisuudessa niiden alkuperää ja sisältöä ei ole mitenkään systemaattisesti tutkittu. Varsinkin kun nykypäivänä ravinnolisien määrä on räjähtävästi kasvanut, eikä niiden pitkäaikaiskäytöstä ole saatavilla tutkimustuloksia. Suosittelisin harkitsemaan tarkkaan tuollaisen lisäravinnemäärän ruokavalion ohelle ottamista, mikäli arvostatte lainkaan maksanne toimintaa.

  • ainor sanoo:

   Ehkä mun sitten täytyy muuttaa pommisuojaan asumaan ja lopettaa syöminen kokonaan jottei maksa räjähdä tai mitään muutakaan vaarallista pääse tapahtumaan. :D

   • Ilona sanoo:

    Tuossa Huolestuneen kommentissa on perää, vaikka se saattaakin huvittaa. Opiskelukaverini on myös erilaisten lisäravinteiden suurkuluttaja ja hän sai vähän aikaa sitten yths-ltä verikokeissa huolestuttavan korkean maksa-arvon. Se oli kai ALAT-arvo, mikä oli noussut vuoden sisällä yli kaikkien viitearvojen ja arvo oli useita satoja kun sen pitäisi olla kai enintään 45. Hänellä ei ole mitään oireita ja hän voi hyvin. Lääkäri kehotti vähentämään lisäravinteita ja tulemaan uudelleen verikokeeseen parin kuukauden kuluttua.

 5. Tilkkari sanoo:

  En voi sille mitään, että suhtaudun nykyään lähinnä huvittuneesti eri bloggaajien ravintolisä-/luontaistuotepostauksiin. Tämän vuoden työkuvioiden myötä olen päässyt näkemään jotain sellaista, minkä jälkeen olen nauranut aina ihan kippurassa kaikille luontaistuotehössötyksille ja etenkin sille, miten sokeita kuluttajat voivat olla. Voi kunpa tietäisitte, millaisissa pakkauksissa noita luontaistuotejauheita yms saapuu myyjille ja minkälaisilla katteilla kyseisiä tuotteita myydään. Itselläni loppui kaikkien luontaistuotteiden käyttäminen yhden ainoan työpäivän jälkeen kuin seinään. Ei siitä sen enempää, mutta suosittelen lämpimästi selvittämään, mistä tuotteet todella tulevat, millaista tutkimusta niiden taustalla on ja millä tasolla ovat tuotteiden tuotantokustannukset vs. kuluttajahinnat eli paljonko tuotteiden hinnoissa on ilmaa. ;) Lisäksi haluaisin vielä nostaa ilmoille osittain retorisen kysymyksen: toimivatko nämä oikeasti vai onko lumevaikutuksella suurempi teho?

  • Maija sanoo:

   Mä ajattelin aluks myös, että lume -vaikutus ois kyseessä, mutta hiljattain olin viikon ilman viherkapseleita ja eron huomas uudestaan. Mulla on aina ollut vilkas aineenvaihdunta, mutta näiden avulla vatsani toimii miltei ”kellon tarkkuudella”. :DD
   Miksköhän superfoodit saa nii paljon vihaajia että rakastajia..

  • HHHH sanoo:

   Ihan ok kommentti, katteet varmasti on korkeat! Ihan vain huomiona, että ei monimuukaan tuote kovin houkuttelevassa paketissa tule tukkutuotteena. Kärjistetty esimerkki; multaakin voi ostaa isona rekkalavallisena tai sitten kaupasta l5 litran sievässä kukkasilla koristellusta pussista.. samaa tavaraa.

   Mutta tuohon tutkimus seikkaan kiinnittäisin huomiota. Tässä maailmassa on monta muutakin asiaa mitä ei ole kovinkaan paljon tutkittu esim. joidenkin lääkkeiden pitkäaikaisia haittavaikutuksia, vitamiinien hyötyä. Käytännön ”tutkimusta” jokaisella lisäravinteiden käyttäjällä varmasti on. Toisille sopii toinen toisille ei. Ei myöskään karppauksesta tai kasvissyönnistä ole tehty mitään tutkimusta, että onko ne nyt pitkällä tähtäimellä niin terveellisiä !!

   Olen toki myös tietoinen, että maksassa suurin osa näistä prosessoidaan. MUTTA myös ihan ruoasta saatu proteiini kulkee maksan ja monen muun elimen kautta, rasittaa yhtälailla… että mitä mieltä näistä asioista sitten pitäisi olla.

   Sitä tässä vain haen, että jokainen on vastuussa siitä mitä käyttää tai ei käytä! Toinen karppaa, toinen syö pelkää protskua, toiset käyttää niitä ravinteita luonnollisia tai synteettisesti valmistettuja. Kaikki saa tehdä kuten parhaaksi näkee, ja Ainokin vaan esittelee omia käyttämiään tuotteita, hänen asiansa..

 6. mimmi sanoo:

  Hei! kannattaako päivällä tehdä kunnon punttitreeniä salilla, jos aikeina on illemmalla nauttia alkoholia? tiedän että palautuminen ei ole parasta mahdollista, mutta silti tuntuu että sekin on parempi kuin jättäisi treenit välistä, Miten tekisit itse? :DD kiitos!

Kommentoi