Mitä sitten kun tavoite on saavutettu?

Neuvoja on aina helppo antaa ja kertoa miten asiat tulisi tehdä. Blogistani löytyy melkoisen paljon vinkkejä lähes kaikkeen laihdutuksesta treenivinkkeihin. Silti lähes joka päivä saan samoja kysymyksiä koskien juurikin näitä asioita. Miten kannattaa tehdä jos haluaa sitä tai tätä. Miksi se on niin vaikeeta? Faktahan on se, että nykyään tietoa on niin paljon saatavailla, että jos haluaa pudottaa painoa tai kiinteytyä, tiedosta se ei voi olla kiinni, vai voiko? 

DSC02411 2

Veikkaan, että useimmissa tapauksissa kyseessä on vain laiskuus, eli halutaan jotain, mutta ei vaan olla valmiita luopumaan muista jutuista saavuuttaakseen sen mitä tahtoo. Toisissa tapauksissa sitä tavoitetta ei haluta tarpeeksi paljon, jotta oltaisiin valmiita tekemään mitä se vaatii. Mä oon itsekin tehnyt erilaisia tavoitteita, saavuttanut niitä, mutta välillä on mullakin jäänyt juttuja saavuttamatta. Moni asia on tosiaan helpommin sanottu kuin tehty..Oon tullut sellaiseen tulokseen, että kannattaa tavoitella sellaista vartaloa, jonka pystyy myös pitää yllä. Ei ole mitään järkeä vetää itseään kisakireeseen kuntoon ja palata sen jälkeen entisiin tapoihin, jolloin työ valuu hukkaan. Mikä olisi sellainen tavoite minkä voi saavuttaa, mutta minkä voi myös ylläpitää?

DSC02418

Miksi kirjoitan tästä? Mulla on ollut hieman motivaatio-ongelmia viime viikkoina, sillä nyt kun ei ole mitään tavoiteltavaa alkaa helposti lipsumaan eri suuntiin. Kesä on täällä ja olisi niin kiva tehdä kaikkea mahdollista, mikä taas ei ole ihanteellisinta omalle keholle. 😀 Oon myös jakanut neuvoja, kuinka voi pysyä hyvässä kunnossa ja nauttia silti elämästä, mutta sekään ei ole aina niin helppoa, etenkään jos on taipumusta jokotai-meininkiin. Oon pohtinut, että olisko hyvä olla aina jokin pieni tavoite päällä, jotta myös motivaatio säilyis paremmin? Mutta mitä se voisi olla? Tällä hetkellä en oo kovin kiinnostunut aloittaa harjottelemaan mitään uutta lajia, eikä kroppaakaan jaksa ikuisesti muokata ja pitää erinäisiä projekteja päällä. Tavoitteena voisi tietysti olla myös se, että oppii olemaan tyytyväinen ja pysyy sellaisena kuin on. 

Silloin kun on joku tavoite tai projekti meneillään, on helppo tehdä kaikki oikeen, vaativin osuus tulee mielestäni silloin kun projekti loppuu. Mitäs nyt sitte? Moni on kysellyt neuvoja, kuinka jatkaa bikinibootcampin jälkeen. Mä neuvoisin, että samalla tavalla kuin sen aikanakin, mutta sitten rennommin tai tiukemmin omien tavotteiden mukaan. BBC Ruokavaliohan on tosi hyvä pohja ihan sellaiseen jatkuvaan elämäntapaan myös. Teidän huikeita ennen ja jälkeen kuvia katsellessa tuli myös sellainen pieni ajatus mieleen, että voisin omalla kesälomallani vetästä tuon haasteen treenien osalta ihan kunnolla läpi. Lomalla mulla ei ole ohjauksia, joten voin tehdä jotain ihan muuta ja joku kiva motivaattori olisi hyvä olla ettei mene ihan läskiks koko touhu!

DSC02540

Nyt mä aion kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja palata takaisin omaan ruokailurytmiin ja tapoihin, ennen kuin alkaa harmittaa enemmän!

 


14 Responses to “Mitä sitten kun tavoite on saavutettu?”

  1. Tiuku sanoo:

    Ihan totta! Tuosta bikini–haasteesta vielä sen verran kommentoisin, kun nyt vasta ekoja circuitteja testasin.. Oisi kiva, jos noi sun videoinnit sisältäin aina yhden kierroksen toistoja/treenivideo. Kerkiäis tämmönen hitaampikin tattiainen mukaan. Ja motivoisi alottaa treenin ekakierros sun tahdissa :).

    Oon vasta viikko sitten löytäny tän blogisi, ja tosi hyvältä vaikuttaa. Hienoa, että löysin! Pidän tyylistäsi Aino :). Mukavan aktiivinen (ja rautaisen asiapitoinen)kirjoittajakin olet, jess!

  2. Liisa sanoo:

    Voi et arvaakaan miten hyvään kohtaan kirjotit tämän tekstin! Itselläni on aika sama tilanne kuin sulla, eli tuntuu, että nyt tavoitteet on saavutettu. Toki aina (omasta mielestä) löytyy jotain korjattavaa kroppaan, mutta tällä hetkellä oon tosi tyytyväinen itseeni. Koko vuoden olen tehnyt töitä oman kroppani eten, ja nyt se tavallaan ”palkitaan”: Kuitenkin mulla on vähän ”tyhjä” olo, koska tuntuu että mitäs sitä nyt sitten tekis. Kesä tuo just sunkin sanojen mukaan omat tietyt hupinsa, ja olen miettinyt paljon, että pitääkö mun nyt jatkaa samaa menoa koko kesän läpi, jotta tulokset pysyvät yllä vai hölläänkö vähän otetta, ja karsin siitä päivittäisestä kahden tai kolmen tunnin treenailusta vaikkapa yhden tunnin pois, jotta ehdin puuhata kaikkea muutakin…Voih, urheiluhullun pohdintoja…:D

  3. Mimi sanoo:

    Kiitos Aino hyvästä ja motivoivasta bikini-haasteesta! Laihduin sen aikana 6 kiloa ja vyötärönympärys pieneni monta senttiä. Ihan mahtavaa! Alotan haasteen nyt alusta treeni 1:sestä. Saa kilot ja sentit kyytiä. Jes!

  4. riitta sanoo:

    wauu oot kyllä huikeessa tikissä! korostuu varsinki tossa ekassa kuvassa. ymmärrän kyllä ettei tossa vaiheessa enää oikee tiiä mitä tekis 😀 mut upeelta näytät 🙂

  5. Aino sanoo:

    Millon julkistat bikini bootcampin ”voittajan”? 🙂

  6. :) sanoo:

    Heippa, Aino! Saanen esittää vienon postauspyynnön? Nimittäin haluaisin kuulla lisää eri rasvoista. Tiedän, että suosit oliivi- ja kookosöljyä, joista etenkin jälkimmäinen kiinnostaa enemmän. Ja mikä niistä muista öljyistä sitten tekee huonompia (rypsi-, pellavansiemen-, avokado- ja mitä näitä kaikkia nyt onkaan!)? Sellanen selkeä, mutta syvempi postaus aiheesta olisi mahtavaa!:)

    Toinen koskeekin sitten hedelmäsokeria. Nyt tuntuu ettei hedelmiäkään saisi syödä kun niissä on sokeria. Mutta sitten kuitenkin ne sisältää vitamiineja ja muuta. Mikä niissä sitten on kohtuus ja kuinka ”paha” tämä fruktoosi sitten on?

  7. Pauliina sanoo:

    Hei Aino! Yritin etsiä sitä postausta, missä kerroit tuon bikinibody bootcampin ruokavalio muutoksesta viimeistä kuukautta varten, mutten löytänyt sitä. Pystyisitkö linkkaamaan sen vaikka seuraavaan postaukseen tai tänne kommentointi boksiin? (:

  8. Tia sanoo:

    Olipas inspiroiva teksti, kiitos! Maanantai-aamun kohokohta 🙂 Pidin erityisesti tuosta ’kannattaa tavoitella sellaista vartaloa, jonka pystyy pitämään yllä’. Tuntuu, että usein ajatellaan liian vähän sitä, miten esim. laihduttamisjaksosta palaudutaan normaalin elämään ja unohdetaan realiteetit siitä, miltä pystyy näyttämään samalla kun elää sellaista elämää (ja syö sellaista ruokaa), joka pitää itsensä tyytyväisenä ja jolla ’pärjää’!

  9. Sofia sanoo:

    Siis vaan aivan mahtavasti kirjoitettu teksti! Motivaatioo sai ainakin 100% tästä postauksesta, todellakin viisaita ja hyviä mielipiteitä ja kun vaan luki koko teksti niin kaikki siellä kotona jäi varmaankin miettimään! Iski suoraan sydämmeen for sure!

Kommentoi