Miten valita oikea tieto koskien treeniä ja ravintoa?

Heippa! On muuten taas upea keli, nyt vaan peukut pystyyn, että saatais nauttia tästä lämmöstä vähän pidempäänkin. Tänään mulla on onneksi hieman rennompi päivä, ainoastaan kolme ohjausta (body, spinning,bodypump). Manailinkin eilen Evelle, että onko mulla oikeesti liikaa tekemistä vai oonko vaan helkutin huono delegoimaan ja suunnittelemaan aikatauluni, sillä tuntuu, että on jatkuvasti kiire ja aina jotain tekemistä mitä pitää muistaa tai hoitaa. Noh, onneksi mulla on kesäloma heinäkuussa, siihen ei ole enää pitkä! 😀 

DSC02509

Monet ihmiset ovat nykypäivänä melko sekaisin kaikesta ravintoon ja treenin liittyvästä informaatiotulvasta, mitä joka puolelta syötetään. Joku sanoo sitä ja toinen toista. On paljon blogeja ja instagram-tilejä, jotka jakavat ohjeita. Joskus nämä ohjeet menevät aivan ristiin. Ei ole olemassa vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa ja ehkä tämä on osasyynä siihen, miksi ollaan niin pihalla aina välillä. Tietenkin on myös sivustoja tai tilejä, joissa ohjeet ovat aivan tuulesta temmattuja, mutta kokisin että nykypäivänä on myös paljon hyvää tietoa tarjolla. 

Mitä sitten tulisi uskoa? Kannattaa aina miettiä niitä omia tavoitteita. Jos haluat olla erittäin lihaksikas muskelimimmi, en ehkä lähtisi ottamaan neuvoja maratoonarin treenivinkeistä. Okei, tämä oli aika kärjistetty esimerkki, mutta ehkä ymmärätte mitä yritän hakea. Monet ihmiset ja asiantuntijat ”elävät kuten opettavat”, joten heidän tyylinsä näkyy aika selkeästi heidän omasta vartalosta. Minä ottaisin mieluiten neuvoja vastaan sellaiselta, jonka vartalo on sellainen jollaisen itse tahtoisin. Toki minäkin osaisin tehdä ohjelman, jolla saa suuren lihaksikkaan kropan, mutta ehkä joku joka on vaikka kisannut fitneksessä ja kasvannut kehoa kunnolla, tietää mitä se vaatii ja osaisi opastaa tällaisessa tavoitteessa parhaiten. 

Joku peikko siellä kivien välissä :D

Joku peikko siellä kivien välissä 😀

Tässä yksi vinkki miten lähteä erottelemaan tietotulvaan aiheuttamaa ylikuormitusta. Usko niitä, jotka ovat lähellä sitä tyyliä mitä sinäkin tahtoisit olla! Itse koen, että osaan valmentaa parhaiten naisia, jotka haluavat olla timmejä, sporttisia sekä ovat kiinnostuneita oppimaan elää terveellisesti. Nyt kun on niin paljon fitnekseen ja lihastenkasvatukseen erikoistuneita nettiohjelmia ja valmentajia, olen miettinyt, että voisin itse erikoistua yhden hieman erilaisen vartalotyypin valmentajaksi. Vartalotyypin, joka olisi timmi, mutta kuitenkin melko siro ja urheilullinen! 🙂 (Tavallisen tallaajan bikini body – PT?!) 😀 

Toki teen suunnitelmia myös muita tavoitteita tukemaan, kirjoistahan kaikki tieto loppujenlopuksi luetaan, vaikka itse koenkin että kokemus on aina paljon parempi tapa oppia kuin luettu tieto.

Millaisia ajatuksia tämä herättää?


16 Responses to “Miten valita oikea tieto koskien treeniä ja ravintoa?”

  1. Nimetön sanoo:

    vetääkö Heidi enää bodystepiä WSC:llä? oon käyny joskus muutama vuosi sitten hänen tunneilla, ja oli lempparitunti 🙂 mietin vuokraisiko kortin jostain…

  2. Milena sanoo:

    Jes! Mahtavaa tekstiä! Ite samaistun just tuohon vähän pihalla olemisen fiilikseen. Olen aina harrastanut liikuntaa yms. mutta nyt vasta olen oikeasti alkanut kunnolla kiinnostumaan terveellisistä elämäntavoista ja kunnon treenaamisesta. Yritän ottaa asioista mahdollisimman paljon selvää itse, mutta juuri ton hirvittävän informaatiotulvan takia ei enää oikein tiedä miten päin olisi. 😀

  3. jonna sanoo:

    Mun mielestä hiukan ”plösöt” pt:t ei oo ollenkaan uskottavia. Ehdottomasti pitää itse edustaa sitä mitä myy. Ja niitä lihaskimppu kroppaa kauppaavia peeteitä on jo liiaksi. Eli tolle sun ajatukselle olis varmasti markkinarako.

  4. Satu sanoo:

    Kannatan! (Minä ainakin haaveilen taas joskus olevani siro ja timmi. Nyt onneksi alkaa nuorimmaisen lapsen napanuora jo vähän venyä ja äiti pääsee välillä lenkkeilemään.)

  5. iive sanoo:

    Kyllä PT on itse oman toimintansa käyntikortti. Ja PT:tä valitessa kannattaa tosiaan miettiä mitä tarvitsee. Myös palveluntarjoajat voisi miettiä myös ja toivottavasti miettiikin asiakkaalle PT:tä tarjotessaan, että mitä se asiakas oikeasti haluaa ja tarvitsee. Itse olisin halunnut trainerikseni naisen, mutta kuntokeskuksen respa ehdottikin mulle voimannostajamiestä 🙂 (tarjolla ei ollut voimailijanaista) syykin oli selvä kun tarvekyselyssä liikkeistä eniten kaipasin ohjeistusta juurikin perus voimailuliikkeissä (mave, kyykky, penkkipunnerrus, rinnalleveto jne.) Hyvä ehdotus oli ja oon tyytyväinen. Itse en olisi tätä osannut ajatella.

    iive
    http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  6. Kaisa sanoo:

    Sä kuvasit tässä mun unelmakropan = urheilullinen ja siro! Pitäis vaan saada ruokavalio kokeilemalla kuntoon ja omalle kropalle sopivaksi et saisin ylimääräisen rasvan kiristeltyä pois.. 🙂 Oon myös yrittänyt suodattaa tätä somen tietotulvaa ja napata itselle sopivat vinkit seasta. Ilmeisesti kohtalaisen hyvin oon siinä nyt onnistunutkin kun olo on hyvä ja painokin tippui kuukaudessa pari kiloa ihan huomaamatta, jes!

  7. Jennikp sanoo:

    Oon kyllä täysin samaa mieltä, itsekin lähtisin ottamaan treeni- ja ruokaohjeita mieluiten sellaiselta henkilöltä joka näyttää omaan silmään ”just hyvältä” 🙂 ja kenestä välittyy sellainen fiilis mitä itsekin haluaisi kokea ja olla. Mulle tuntuisi ehkä vähän jopa vaikealta mennä jonkun tosi lihaksikkaan bodari-tyypin ohjattavaksi, kun itse en hae sellaista vartaloa. Mä varmaan sopisinkin sit just hyvin sun ohjattavaksi – tavallisen tallaajan bikini body, kiitos yks semmonen tänne 😉 haluan juurikin timmiä, sopivasti lihaksikasta (ei siis pumpump isoja lihaksia) kroppaa, hyvää kehonhallintaa, notkeutta ja vahvuutta – sekä tietenkin sen terveellisen ja juuri omaa kehoa tukevan ruokavalion. Sinne suuntaan tässä ollaankin onneksi menossa, suklaan (liiallinen) mussutus meinaa vaan vähän haitata tätä projektia :p siitä kun pääsisin eroon ni tilanne olis jo aika huippu.

    Aurinkoista viikonloppua!

  8. annemaris sanoo:

    hei aino! mun oli pakko tulla nyt kommentoimaan. olin tossa viikon lomalla aasiassa eikä mulla ollut aikaa lukea blogeja. seuraan kuitenkin fb päivityksiäsi ja sieltä löytyy aina linkit päivän postauksiin. valehtelematta voin sanoa, että jokaisen uuden postauksen otsikon nähtyäni halusin avata blogisi ja lukea päivän jutut. oon jäänyt koukkuun sun blogiin! vaikutat järkevältä tyypiltä, joka ottaa elämän tarpeeksi rennosti ja tarpeeksi vakavasti samaan aikaan. kirjoitat monipuolisesti ja sun juttuja jaksaa lukea! jatka samaan malliin! =)

  9. Sara sanoo:

    Aino!

    Laitappa kuule hyviä spinning/treenibiisejä tulemaan!! Sulta löytyy parhaimmat ja ei oo pitkään aikaan tullu. Alkaa vanhat jo kyllästyttämään 🙂 Oot huikee!! ja kiitos 🙂

  10. Sarsa sanoo:

    Moi! Nyt olisin kyllä superkiitollinen jos osaisit vähän neuvoa. Oon vähän pihalla kuinka paljon normiruokavaliossa tulee rasvoja, ja siis kun mulla ei hormonitoiminta oikein toimi ja rasvoja pitäs syödä. Syön manteleita päivittäin ja nyt olen syönyt avokaadoakin joka päivä, mutta siitä tulee ilmeisesti vähän masulle onkelmia. Salaatinkastikkeita en käytä enkä mitään öljyjä salaatisa tms. Kysymys onkin siis, jos syön manteleita edelleen päivittäin mutta jätän avokaadon muutamaan per viikko, niin riittääkö rasvan saanti sille normitasolle?

    • ainor sanoo:

      Hei! Rasvan saanti lasketaan myös yksilöllisesti, mutta neuvoisin kyllä syömään rasvoja monipuolisemmin kuin vain manteleista. Olisi tärkeää saada omega-3 rasvahppoja, joita saa kalasta/omega-3 kapseleista. Jos avocado ei uppoa niin oliiviöljy on hyvä korvike sille. Itse suosin myös kylmäpuristettua kookosöljyä!

  11. miisa sanoo:

    hei! millaista liikuntaa suosittelet laihduttajalle? entä kuinka monta kertaa viikkoon? esim montako salitreeniä montako aerobista? kiitos!

  12. TuijaJ sanoo:

    Hei! Hieno pose, mutta pakko kysyä että miten pääsit siitä pois? Kastuitko? 🙂

Kommentoi